Γ. Αντετοκούνμπο: Νέο "χρυσό" συμβόλαιο $186 εκατ. με τους Μπακς

Γ. Αντετοκούνμπο: Νέο "χρυσό" συμβόλαιο $186 εκατ. με τους Μπακς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14.00

Νέο τριετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς, το οποίο θα αποφέρει στον Έλληνα σούπερ σταρ 186 εκατ. ευρώ.

Το σίριαλ της μεταγραφής του Αντετοκούνμπο ολοκληρώθηκε και πλέον ο ηγέτης των Μπακς θα παραμείνει για ακόμα μια πενταετία (τα δύο χρόνια του υφιστάμενου συμβολαίου + 3 χρόνια επέκταση) στην ομάδα που τον ανέδειξε.  

Τα σενάρια για την μετακίνηση του Έλληνα σούπερ σταρ ήταν πάρα πολλά και ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δεν θα ανανεώσει αν δεν δει κινήσεις... πρωταθλητισμού. 

Ο ερχομός του Λίλαρντ στην ομάδα φαίνεται ότι έπεισε τον Giannis, ο οποίος υπέγραψε το νέο συμβόλαιό του. 

Και παρότι το ποσό που εξασφάλισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μοιάζει ιλιγγιώδες, αξίζει να σημειωθεί ότι συνιστά μικρό μόνο κλάσμα της αξίας που έχουν αποκομίσει οι Μπακς στα χρόνια της θητείας του στην ομάδα.

Μία αξία που ο δημοσιογράφος Joe Pompliano υπολογίζει σε περίπου 2 δισ. δολάρια την περίοδο 2013-2022, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι:

- H προσέλευση των οπαδών αυξήθηκε από 13,487 το 2013 σε 17,555 το 2022 

- Τα ετήσια έσοδα των Μπακς από 110 εκατ. δολάρια το 2013 αυξήθηκαν σε 352 εκατ. το 2022

- Η αποτίμηση της ομάδας από 312 εκατ. το 2013 εκτινάχθηκε στα 3,5 δισ. εμφανίζοντας αύξηση κατά 1.021%, την ώρα που κατά μέσο όρο οι ομάδες του NBA σημείωσαν αύξηση κατά 462%.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι κάθε πλέι οφ των Μπακς αποφέρει κατά μέσο όρο στην πόλη του Μιλγουόκι οικονομική δραστηριότητα αξίας 3 εκατ. δολαρίων, με 2.500 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια ξενοδοχείου και 700 πρόσθετες θέσεις εργασίας.

Στην 4η θέση των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών του NBA ο Γ. Αντετοκούνμπο 

Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes στη δεκάδα με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του NBA το 2023, βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, και συγκεκριμένα στην 4η θέση, πίσω από τους Λεμπρόν Τζέιμς, Στέφεν Κάρι και Κέβιν Ντουράντ.

Συνολικά οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του NBA θα εισπράξουν περίπου 746 εκατ. δολάρια, περίπου στα ίδια επίπεδα με το περσινό ρεκόρ των 741 εκατ. δολαρίων.

Οι απολαβές του "Greek Freak" για το 2023 ανέρχονται στα 85,6 εκατ. δολάρια, με το συμβόλαιό του να είναι στα 45,6 εκατ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από δραστηριότητες εκτός γηπέδου ανέρχονται σε 40 εκατ. δολάρια.

Περισσότερα από Forbes

H μεγαλύτερη δημοπρασία συλλεκτικών νομισμάτων

Μία από τις μεγαλύτερες σε αριθμό λαχνών δημοπρασίες συλλεκτικών νομισμάτων που έχουν γίνει έως τώρα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου. Η συλλογή έχει τον τίτλο "El Greco Collection".

Ο Κλοπ φεύγει από τη Λίβερπουλ έχοντας μετατρέψει τον αγγλικό σύλλογο σε οικονομική υπερδύναμη

Αν και οι περισσότερες αθλητικές ομάδες έχουν δει μια ραγδαία αύξηση της αξίας τους, υπό τον Κλοπ και τη Fenway ο σύλλογος έχει μετατραπεί σε μια οικονομική υπερδύναμη, καταγράφοντας έσοδα ύψους 682,9 εκατ. ευρώ την περασμένη σεζόν, τα έβδομα υψηλότερα στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Deloitte.

Στον δρόµο των δισεκατοµµυριούχων η QUEEN B

Με την περιοδεία "Renaissance" να έχει σπάσει ταµεία, η καθαρή αξία της Beyoncé εκτοξεύτηκε στα $800 εκατ., και πλέον διεκδικεί µε αξιώσεις το "εισιτήριο" για το κλαµπ των δισεκατοµµυριούχων.

Η περιοδεία Eras Tour της Τέιλορ Σουίφτ έγινε η πρώτη στην ιστορία που ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια

Η περιοδεία Eras Tour της Σουίφτ απέφερε 1,04 δισ. δολάρια μετά από 60 συναυλίες το 2023.

Bad Bunny: Mια "αποκλειστική ματιά" στην ανερχόμενη αυτοκρατορία του σε αθλητισμό, ψυχαγωγία και μόδα

Ο Πορτορικανός καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τη φήμη του για να γίνει παγκόσμιο brand name.

Επίθεση στον Στ. Τσιτσιπά από τον CEO της Lacoste

Τον υπερασπίστηκε η κοινότητα της αντισφαίρισης.

Ο αυθεντικός Rembrandt που είδε την τιμή του να εκτοξεύεται

Πριν από δύο χρόνια είχε εκτιμηθεί στα 15.000 δολάρια και τώρα τα estimates του φτάνουν τα 18 εκατομμύρια. Ο λόγος για τον πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου, Rembrandt, "The Adoration of the Kings".

Αναζητούνται έργα αξίας ενός δισεκατομμυρίου

Όνειρο θερινής νυκτός θα ήταν για τους περισσότερους συλλέκτες να έχουν στην κατοχή τους έργα των Piet Mondrian, René Magritte ή Lucian Freud. Για τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Roman Abramovich και την πρώην σύζυγό του, Dasha Zhukova, είναι απλώς η πραγματικότητα.

Khaby Lame: 162 εκατ. followers και έσοδα 16,5 εκατ. δολάρια "χωρίς να πει λέξη"

Ο Τσάρλι Τσάπλιν της ψηφιακής εποχής προσελκύει εκατομμύρια δολάρια για να διαφημίσει τις εταιρείες στο Tik Tok.

George Clooney: Διαψεύδει δημοσιεύματα ότι η βίλα της λίμνης Κόμο αξίας $107 εκατ. πωλείται - Να τι γνωρίζουμε

Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη βίλα του George Clooney στη λίμνη Κόμο.

Σοβαρά σημάδια κόπωσης στην αγορά τέχνης το 2023

Για μια δύσκολη χρονιά σε ό,τι αφορά το εμπόριο της τέχνης μιλούν οι διεθνείς αναλυτές που παρακολουθούν συστηματικά τους παγκόσμιους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Katy Perry: Το deal $225 εκατ. με τη Litmus την εκτόξευσε στις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες των ΗΠΑ

H σούπερ σταρ της ποπ πούλησε τα δικαιώματα για τη μουσική της και η καθαρή της αξία ανέρχεται πλέον στα 340 εκατ. δολάρια.