Οι ελληνικές παρουσίες στην ευρωπαϊκή λίστα των "κάτω των 30"

Οι ελληνικές παρουσίες στην ευρωπαϊκή λίστα των "κάτω των 30"

Αν και δεν έχουν συμπληρώσει τα 30 τους χρόνια, έχουν ήδη καταφέρει να διακριθούν στον επαγγελματικό τομέα που δραστηριοποιούνται, να ξεχωρίσουν και να κερδίσουν πλέον τη δική τους θέση στην "ευρωπαϊκή τάξη" του 2024 των "κάτω των 30" του Forbes, διαπρέπoντας σε κλάδους, όπως οι τέχνες και ο πολιτισμός, η υγεία, η τεχνολογία και το επιχειρείν.

Ανάμεσά τους και τρεις ελληνικές παρουσίες, που είδαν τα ονόματά τους να φιγουράρουν στη φετινή ευρωπαϊκή λίστα του περιοδικού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Τζακ Ζαμπακίδη, την Αντωνία Αγάπη Ποντίκη και την Έλενα Μιχαήλ, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους 300 Ευρωπαίους κάτω των 30 ετών που ξεχώρισε το Forbes και οι οποίοι προσπαθούν μέσα από τη δουλειά τους να δημιουργήσουν ένα πιο όμορφο αύριο.

Στην κατηγορία Λιανικό Εμπόριο, περιλαμβάνεται ο 27χρονος Τζακ Ζαμπακίδης, ο οποίος το 2021 συνίδρυσε με την Ολίβια Τζένκινς την εταιρεία κοσμημάτων D. Louise με έδρα το Λονδίνο. H D. Louise έχει πουλήσει περισσότερα από 350.000 κοσμήματα σε περισσότερους από 100.000 πελάτες κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ. Ο πρώην διευθύνων CEO της Gymshark, Steve Hewitt, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου και επενδυτής της D. Louise.

Για τον Ζαμπακίδη έχουν προηγηθεί και άλλα επιχειρηματικά εγχειρήματα: μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, ένα κατάστημα vintage ρούχων και ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών. Δημιούργησε επίσης τη διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων "LS Personal Shopper" που μέσα σε 18 μήνες κατάφερε να έχει τζίρο άνω των 5 εκατ. λίρες σε ετήσια βάση.

Zambakides

Στην κατηγορία Επιστήμη - Υγειονομική Περίθαλψη, βρίσκουμε την ερευνήτρια Αντωνία Αγάπη Ποντίκη, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αγγλία. Η έρευνα της 29χρονης επικεντρώνεται σε χειρουργικές προσομοιώσεις και προσθετικά μέλη εξειδικευμένα για τον ασθενή που δημιουργούνται μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Σε αυτά περιλαμβάνονται προσθετικά πλευρά που βοηθούν στην ανόρθωση των θωρακικών τοιχωμάτων μετά από χειρουργική επέμβαση, καθώς και τεχνητά όργανα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από φοιτητές ιατρικής για πρακτική αποφεύγοντας τη χρήση σορών εκλιπόντων. Η Ποντίκη εστιάζει πλέον να προχωρήσει στην ανάπτυξη 3D προσθετικών υλικών για την αντικατάσταση οστών, ιδίως σε περιπτώσεις επανορθωτικής χειρουργικής μετά από ατυχήματα.

Ποντίκη

Στην κατηγορία Κοινωνική Επιρροή, ξεχωρίζει η 29χρονη Έλενα Μιχαήλ, συνιδρύτρια του #NotYourPorn, με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το #NotYourPorn αγωνίζεται για την προστασία των ανθρώπων από τη σεξουαλική κακοποίηση με βάση την εικόνα (social media, διαδίκτυο κ.ο.κ.). Η οργάνωση, η οποία διεξάγει εκστρατείες αφιλοκερδώς, αναφέρει ότι έχει βοηθήσει πάνω από 450 άτομα, ακόμα και μεγάλης αναγνωρισιμότητας, όπως η Georgia Harrison, σταρ σε τηλεοπτικά ριάλιτι, που είδε προσωπικές της στιγμές να ανεβαίνουν στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή της. Η ΜΚΟ συνεργάζεται ως σύμβουλος διάφορων οργανισμών και φορέων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μια κοινή έρευνα που διενήργησε με τους Sunday Times για την παιδική κακοποίηση στο Pornhub, η οποία ανάγκασε τον ιστότοπο να διαγράψει το 80% του περιεχομένου του.

Έλενα Μιχαήλ

Περισσότερα από Forbes

Οι πλουσιότεροι Αμερικανοί ανά πολιτεία

Στην Καλιφόρνια οι περισσότεροι μεγιστάνες.

Αυτή είναι η "τάξη" των Ευρωπαίων "κάτω των 30" για το 2024

Στο ευρωπαϊκό τοπίο του 2024, ένα είναι σαφές: η επιρροή και η δύναμη των νέων δεν ήταν ποτέ πιο μεγάλη.

Οι 14 δισεκατομμυριούχοι celebrities για το 2024

Από την Taylor Swift μέχρι τον Michael Jordan, 14 καλλιτέχνες, αθλητές και μεγιστάνες του θεάματος βρίσκονται στο club των δισεκατομμυριούχων.

Οι 10 πιο κερδισμένοι δισεκατομμυριούχοι του 2024

Η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης εκτόξευσε τις περιουσίες των μεγιστάνων της τεχνολογίας.

Οι 10 Έλληνες στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes για το 2024

Η Μαρία Αγγελικούση κατάφερε και φέτος να διατηρήσει την πρωτιά μεταξύ των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων.

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο για το 2024 - Τα σκήπτρα του Arnault και το "τεχνολογικό πάρτι"

Αριθμός-ρεκόρ 2.781 δισεκατομμυριούχων, με αξία $14,2 τρισ. Οι νεοεισερχόμενοι και οι εκτός λίστας.

Forbes: Ποιοι είναι οι 25 κορυφαίοι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι φιλάνθρωποι

Μόνο το 2023, η προσφορά τους άγγιξε το ποσό των 25 δισ. δολαρίων. Ο Warren Buffett παραμένει ο πλέον γενναιόδωρος. Μοιράζει απλώχερα χρήμα η MacKenzi Scott.

Οι 10 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ

Κάποιες διάσημες δυναστείες κατάφεραν να μπουν στη λίστα - άλλες, όπως οι Κένεντι και οι Γκέτι, δεν είναι αρκετά πλούσιες.

Οι πιο πολύτιμες αθλητικές αυτοκρατορίες στον κόσμο

Μεγάλη κερδισμένη της χρονιάς η Harris Blitzer Sports, που εκτινάχθηκε κατά 155%, αλλά δεν είναι το Νο1.

Νέα "βασίλισσα" για τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλητριες του 2023

Με τη Σερένα Γουίλιαμς να έχει αποσυρθεί και τη Ναόμι Οσάκα να έχει "οπισθοχωρήσει" η λίστα έχει νέο Νο 1: την 22χρονη Πολωνή σταρ του τένις Ίγκα Σβιόντεκ, με κέρδη 23,9 εκατ. δολάρια.

Οι 10 πιο κερδισμένοι δισεκατομμυριούχοι του 2023

Το top-10 της χρονιάς πρόσθεσε συνολικά 490 δισ. δολάρια στην περιουσία του.

Finance 2024: Η λίστα των "30 κάτω των 30" και ποιοι ξεχωρίζουν

Σε μια δύσκολη χρονιά για startups, επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αυτοί οι επιχειρηματίες, traders και επενδυτές έχουν τεράστιο αντίκτυπο.