UniStudents: Στόχος η επέκταση στην Ευρώπη μετά τη χρηματοδότηση από το Genesis

UniStudents: Στόχος η επέκταση στην Ευρώπη μετά τη χρηματοδότηση από το Genesis

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου

Η επέκταση σε νέες χώρες της Ευρώπης βρίσκεται στα άμεσα πλάνα του UniStudents -μιας all-in-one εφαρμογής που βοηθά τους φοιτητές να διαχειριστούν το ακαδημαϊκό τους ταξίδι. "Το ενδιαφέρον είναι ήδη πολύ μεγάλο. Λαμβάνουμε συνεχώς μηνύματα από φοιτητές του εξωτερικού για να προσθέσουμε υποστήριξη στο πανεπιστήμιό τους”, δηλώνει στο Capital.gr ο Νίκος Σκλαβούνος, co-founder του UniStudents.

Επιπλέον, στους κύριους στόχους της startup για τους επόμενους 12 μήνες είναι η εισαγωγή νέων λειτουργιών γύρω από την προετοιμασία του φοιτητή για την εισαγωγή του στην αγορά εργασίας. 

unistudents-promo

Το UniStudents ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση από την Genesis Ventures. "Ήμασταν 1 από τις 6 ομάδες που έγιναν δεκτές στο τρίτο κύκλο του ‘DayOne’ -ένα accelerator πρόγραμμα 5 εβδομάδων που διοργανώνει το Genesis Venture. Λάβαμε το θετικό decision από το Genesis για την επένδυση στα μέσα του προγράμματος και αρχίσαμε να αναζητούμε angels για να ολοκληρώσουμε τον pre seed γύρο μας. Συνολικά αντλήσαμε 135.000 ευρώ σε αποτίμηση 1,2 εκατ. Είναι τα πρώτα κεφάλαια που αντλούμε”, εξηγεί ο κ. Σκλαβούνος. 

Περισσότεροι από 170.000 φοιτητές

Το UniStudents ιδρύθηκε από τον Νίκο Σκλαβούνο όταν βρισκόταν στο τρίτο έτος των σπουδών του, τον Αύγουστο του 2019. Η έδρα του βρίσκεται στην Αθήνα και αυτή τη στιγμή απασχολεί επτά άτομα. Προς το παρόν δεν διαθέτει παρουσία στο εξωτερικό.

Οι χρήστες του UniStudents μπορούν να παρακολουθήσουν την ακαδημαϊκή τους πρόοδο, να μένουν ενήμεροι με τα νέα της σχολής και τις ανακοινώσεις των μαθημάτων τους και να προετοιμαστούν για το επόμενο βήμα μετά την αποφοίτησή τους. 

Η εφαρμογή είναι live στο Play Store και στο App Store και χρησιμοποιείται από περισσότερους από 170.000 φοιτητές σε 23 δημόσια πανεπιστήμια της χώρας μας. 

Όπως τονίζει ο κ. Σκλαβούνος, η εφαρμογή είναι και θα παραμείνει εντελώς δωρεάν προς όλους τους φοιτητές. Τα έσοδα του UniStudents προέρχονται από συνδρομητικές υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία σε εργοδότες που αναζητούν φοιτητές για πρακτική άσκηση ή για entry level θέσεις. Επιπλέον, το UniStudents προσφέρει συνδρομητικές υπηρεσίες σε πανεπιστήμια και κολλέγια που θέλουν να προωθήσουν τα προγράμματα σπουδών τους και να προσελκύσουν ενδιαφερόμενους φοιτητές. 

Το 2023 είναι "αδιαμφισβήτητα μία πολύ δημιουργική χρονιά για το UniStudents”, αναφέρει ο κ. Σκλαβούνος και εξηγεί: "Είδαμε το userbase μας διπλασιάζεται από το 2022 και την εφαρμογή μας να σκαρφαλώνει στις πρώτες θέσεις του Play Store και App store. Ήμασταν μία από τις 3 εφαρμογές που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη διεθνή καμπάνια #WeArePlay της Google και είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε ως ομάδα στο ετήσιο event τους ‘Google IO Connect’, που διεξήχθη στο Άμστερνταμ”.

Σύμφωνα με τον κ. Σκλαβούνο, στην Ελλάδα υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια 2-3 εφαρμογές που προσέφεραν παρόμοιες υπηρεσίες με αυτές του UniStudents, ωστόσο όλες σταμάτησαν τη λειτουργία τους. "Επιπλέον, από όσο γνωρίζω, είμαστε η πρώτη αντίστοιχη εφαρμογή που σηκώνει χρήματα και έχει αρχίσει να δημιουργεί έσοδα”.  

Στην Ευρώπη, το UniStudents έχει δύο μεγάλους ανταγωνιστές σε Γερμανία και Ιταλία με σημαντικό userbase και μεγάλη υποστήριξη πανεπιστημίων. Αυτό, ωστόσο, που διαφοροποιεί το UniStudents από τις υπόλοιπες εφαρμογές είναι η ολοκληρωμένη εμπειρία που προσφέρει στους φοιτητές από το πρώτο εξάμηνο, μέχρι την εισαγωγή τους στην αγορά εργασίας.