Dimand: Σε συζητήσεις με ιδιωτικό πανεπιστήμιο για μίσθωση στο ακίνητο της Softex

Dimand: Σε συζητήσεις με ιδιωτικό πανεπιστήμιο για μίσθωση στο ακίνητο της Softex
Δημήτριος Ανδριόπουλος Dimand
Ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος

Της Ελένης Μπότα

"Μεγάλες εταιρείες κυριολεκτικά αγνοούν την περιοχή του Βοτανικού η οποία είναι μόλις 2,5 χιλιόμετρα από την Ομόνοια και 1.400 μέτρα από το Γκάζι. Είμαστε οι πρώτοι που αγοράσαμε 50 στρέμματα στην περιοχή για σκοπούς αξιοποίησης. Θεωρούμε ότι είναι μια ευκαιρία. Η περιοχή διαθέτει Μετρό, θα γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το εγχείρημα της Διπλής Ανάπλασης".

Αυτό δήλωσε προ ημερών ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, αναφερόμενο στο κτίριο της πρώην Softex, με το project να ονομάζεται IQ Athens και να αποτελεί το νέο μεγάλο στοίχημα της εταιρείας.

Στο ακίνητο της Softex θα κατασκευαστούν και θα ανακαινιστούν συνολικά 10 κτίρια σε μια έκταση 50 στρεμμάτων. Στόχος είναι η δημιουργία κτιρίων γραφείων που θα είναι πιστοποιημένα κατά LEED Gold και Well. Συνολικά προβλέπεται η κατασκευή 79.202 τ.μ., από τα οποία 47.000 τ.μ. αφορούν στην επιφάνεια ανωδομής.

Τα κτίρια θα είναι ενεργειακά κλάσης A+ και στους κοινόχρηστους χώρους έχει προβλεφθεί να υπάρξει 15.000 τ.μ. φύτευσης, ενώ για τις καθημερινές ανάγκες ηλεκτροδότησης θα συμβάλει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος 1MW. Το ακίνητο είναι σε όμορη θέση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με δύο ενδιαφερόμενους για την εγκατάσταση παραρτήματος ιδιωτικού πανεπιστημίου σε τμήμα του ακινήτου συνολικής επιφάνειας 50.000 τ.μ. που θα αναπτυχθεί, χάρη και στην εγγύτητα με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αν μάλιστα οι συζητήσεις αυτές ευοδωθούν, τμήμα του ακινήτου θα αξιοποιηθεί ως φοιτητικές κατοικίες που θα μπορούσαν να μισθωθούν τόσο από τους σπουδαστές ενός ιδιωτικού ιδρύματος, όσο και από τους φοιτητές του Γεωπονικού.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για μίσθωση των γραφειακών χώρων του ακινήτου από μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο τομέα της νοικίασης και του leasing.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης είναι 152,22 εκατ. και θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 106,44 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης στην επένδυση να ανέρχεται σε ποσοστό 40% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 70% του κόστους του επενδυτικού προγράμματος.