Τέσσερις και μία ειδήσεις από τον Κασσελάκη με το βλέμμα στην επομένη των ευρωεκλογών

Τέσσερις και μία ειδήσεις από τον Κασσελάκη με το βλέμμα στην επομένη των ευρωεκλογών

Της Νίκης Ζορμπά

Τέσσερις ειδήσεις "έβγαλε" η χθεσινοβραδινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη ( Attica tv) , όλες , με το βλέμμα στην επομένη των ευρωεκλογών, όπου γνωρίζει πως θα έρθει αντιμέτωπος με εσωκομματικές προκλήσεις - Στην καλύτερη περίπτωση θα αντιμετωπίσει έντονη μουρμούρα και αμφισβήτηση ενώ αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πλησιάσει καν το 20% και δεν μειώσει την ψαλίδα με τη Ν.Δ, τότε οι εξελίξεις στο εσωτερικό με  αιχμή τον "κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ", προδιαγράφονται ασύμμετρες. 

Προ(σ)κλήσεις Κασσελάκη

Γνωρίζει άπταιστα ο κ. Κασσελάκης το περιβάλλον στο οποίο κινείται στην Κουμουνδούρου. Αποδείχθηκε και από τις απαντήσεις που έδωσε και τα σινιάλα που έστειλε εντός και εκτός κόμματος: 

1. Δήλωσε ρητά εισέτι μια φορά, πως δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει το όνομα του κόμματος. Θα τα αλλάξει ...όλα, πλην αυτού.

2. Ανοιχτά και απερίφραστα κήρυξε "πόλεμο" στον Νίκο Ανδρουλάκη, διαχωρίζοντάς τον από το όλον ΠΑΣΟΚ και διαμηνύοντας σε στελέχη του κόμματος ότι από την επομένη των ευρωεκλογών, τα περιμένει στο "φυσικό σπίτι", της προοδευτικής παράταξης, τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Δις το επανέλαβε αυτό , πεντακάθαρα, μη τυχόν και το μήνυμα δεν φθάσει ευκρινώς στους παραλήπτες του. 

3. Επιδόθηκε σε ... επιθετικό management απέναντι στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία εκθείασε ξανά για το ρόλο και το κοινοβουλευτικό έργο της, παρά την πλήρη ασυμφωνία τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν τον πτοεί καθόλου ωστόσο η σημαίνουσα αυτή διαφωνία, εξ ου και αναφώνησε: Μακάρι να συνεργαστούμε. 

4. Τον κόσμο του Βαρουφάκη και της Νέας Αριστεράς τους θέλει αλλά δεν θέλει ούτε τον πρώην ΥΠΟΙΚ ούτε τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς που οδήγησαν στη διάσπαση. 

Υπάρχει και μια -δυνητικά- πέμπτη είδηση και αφορά στο υποθετικό ερώτημα αν θα στήριζε τον Κ. Μητσοτάκη για την ανάληψη της προεδρίας της Κομισιόν. 

"Έλληνας" να είναι και όχι λουξεμβουργιανός, ακόμη και αν πρόκειται για κεντροδεξιά υποψηφιότητα, είπε ο κ. Κασσελάκης ο οποίος μάλιστα "ευχήθηκε" στον Κ. Μητσοτάκη να πετύχει τους στόχους του στη σταδιοδρομία του αλλά όχι εντός Ελλάδος για τη διαφωνεί με την "εγχώρια" στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική του. 

Η απεύθυνση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ( πέραν της δικής της άρνησης) , αναμένεται να ανοίξει και νέο κύκλο εντός ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσφατα ο Κώστας Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας προοπτική συνεργασίας με την κα Κωνσταντοπούλου, μίλησε επί της ουσίας για αγεφύρωτο πολιτικό χάσμα. Δεν έχει τίποτε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί της. 

Δημοσκοπήσεις και διάψευση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή του παρέμβαση , εμφανίστηκε ( σε αντίθεση με πρόσφατη άλλη συνέντευξή του) πιο "γειωμένος" σε σχέση με την εκλογική επίδοση του κόμματός του.

Είπε πως ξέρει ότι σε αυτές τις εκλογές δεν μπορεί να πάρει εισιτήριο για το Μαξίμου αλλά μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο. 

Νωρίτερα, σε δική της παρέμβαση, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά,  αποκάλυψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει σε διάψευση των δημοσκοπήσεων επικαλούμενη μάλιστα, τις εθνικές εκλογές του 2023. 

Τότε που οι δημοσκόποι εμφάνιζαν σχετικώς μικρή τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ και τελικώς διαψεύστηκαν, με την ψαλίδα να ανοίγει στις 20 μονάδες. 

 

 

 

Περισσότερα από Forbes

Ο Μακρόν γίνεται "Σούνακ" και ο κίνδυνος για τη Γαλλία μεγαλώνει

Ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να ρισκάρει προκηρύσσοντας εκλογές, ευελπιστώντας ότι η Ιστορία θα επαναληφθεί.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθαρίζει στον Ερντογάν: F-16 και Σουηδία δεν συνδέονται

Η πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία δεν εξαρτάται από την πιθανή ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Παραμένει το αδιέξοδο στα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας – Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν

Αισιόδοξος ο Ερντογάν για τις προοπτικές της συμφωνίας. Η Δύση μας εξαπάτησε, είπε ο Πούτιν.

Τουρκία: Δεν υπάρχει "καμία άλλη λύση" για τα σιτηρά εκτός από την αρχική συμφωνία Ουκρανίας- Ρωσίας

Η Ρωσία αποχώρησε στα μέσα Ιουλίου από τη συμφωνία βάσει της οποίας επιτράπηκε για σχεδόν έναν χρόνο η εξαγωγή δια θαλάσσης, παρά τον πόλεμο, εκατομμυρίων τόνων ουκρανικών σιτηρών.