Είναι ώρα για δράση για τον ευρωπαϊκό κλάδο των μετάλλων, τονίζει με ανάρτηση της στο LinkedIn η Eurometaux, με τον πρόεδρό της και επικεφαλής της Metlen, Ευάγγελο Μυτιληναίο να υπογραμμίζει τα προβλήματα του κλάδου παραθέτοντας παράλληλα τις προτάσεις της ένωσης.
Ειδικότερα, ο κ. Μυτιληναίος επισημαίνει: "Η Καθαρή Βιομηχανική Συμφωνία και το Σχέδιο Δράσης για την Προσιτή Ενέργεια πρέπει να προσφέρουν βραχυπρόθεσμα μέτρα για την εξασφάλιση ενέργειας σε παγκοσμίως ανταγωνιστικές τιμές για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες της Ευρώπης. Έχουν γίνει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως το "Green Pool" της Ελλάδας, το οποίο αντιμετωπίζει το πρόσθετο κόστος της προσαρμογής της μεταβλητής προσφοράς ΑΠΕ στη σταθερή βιομηχανική ζήτηση.
Παρόμοιες ιδέες υπάρχουν στην έκθεση Ντράγκι και στα συμπεράσματα της Αμβέρσας, τα οποία υπογράφηκαν τόσο από τους παραγωγούς όσο και από τους καταναλωτές. Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν ήδη περασμένα μεσάνυχτα, περιμένουμε δράση".
Αναλυτικά η ανάρτηση της Eurometaux
"Χωρίς ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας, ο τομέας των μετάλλων της Ευρώπης δεν μπορεί να επιβιώσει. Από το 2020, 20 ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις παραγωγής μετάλλων έχουν κλείσει -ένα σημαντικό πλήγμα για την αλυσίδα εφοδιασμού καθαρής τεχνολογίας. Η Συμφωνία για την Καθαρή Βιομηχανία και το σχέδιο δράσης για την προσιτή ενέργεια πρέπει να παρέμβουν με:
-Άμεση ενεργειακή ανακούφιση για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες
-Έξυπνους μηχανισμούς για τη σταθεροποίηση του κόστους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
-Μακροπρόθεσμες πολιτικές για τη διασφάλιση παγκοσμίως ανταγωνιστικών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Eurometaux, Ευάγγελος Μυτιληναίος, "η Καθαρή Βιομηχανική Συμφωνία και το Σχέδιο Δράσης για την Προσιτή Ενέργεια πρέπει να προσφέρουν βραχυπρόθεσμα μέτρα για την εξασφάλιση ενέργειας σε παγκοσμίως ανταγωνιστικές τιμές για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες της Ευρώπης. Έχουν γίνει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως η "Πράσινη Λίμνη" της Ελλάδας, η οποία αντιμετωπίζει το πρόσθετο κόστος της προσαρμογής της μεταβλητής προσφοράς ΑΠΕ στη σταθερή βιομηχανική ζήτηση. Παρόμοιες ιδέες υπάρχουν στην έκθεση Ντράγκι και στα συμπεράσματα της Αμβέρσας, τα οποία υπογράφηκαν τόσο από τους παραγωγούς όσο και από τους καταναλωτές. Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν ήδη περασμένα μεσάνυχτα, περιμένουμε δράση".