Το "επιθετικό" σχέδιο της Revolut για εκτόξευση των ετήσιων εσόδων στα $100 δισ.

Το "επιθετικό" σχέδιο της Revolut για εκτόξευση των ετήσιων εσόδων στα $100 δισ.

Του Robert Olsen

Οι συνιδρυτές της Revolut, Nik Storonsky και Vlad Yatsenko, "γιόρτασαν" στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα τα δέκατα γενέθλια της εταιρείας τους με τα 50 εκατ. πελάτες σε όλο τον κόσμο. O CEO της Revolut κατέθεσε την άποψή του για αυτό το ορόσημο: "Φαίνονται πολλοί, αλλά ακόμα είναι μικρός ο αριθμός. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο", σχολίασε ο Storonsky.

Η ηγετική ομάδα της Revolut έχει ακόμη πιο φιλόδοξες σκέψεις στο μυαλό της. Η fintech στοχεύει να δημιουργήσει την πρώτη πραγματικά παγκόσμια τράπεζα στον κόσμο. Το "επιθετικό" σχέδιο επέκτασής των δραστηριοτήτων της στοχεύει στο να διπλασιάσει την πελατειακή της βάση στα 100 εκατ., υπολογίζοντας πως θα της αποφέρει ετήσια έσοδα της τάξης των 100 δισ. δολαρίων. Και η Revolut δεν σταματά εκεί: στοχεύει να κυριαρχήσει και στις εφαρμογές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που κατεβάζουν οι χρήστες.

"Θέλουμε να είμαστε το Νο 1 όχι μόνο σε κάθε χώρα της Ευρώπης, αλλά και στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη Λατινική Αμερική και την Ασία. Αυτός είναι ο στόχος", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Storonsky.

Η fintech με έδρα το Λονδίνο έχει την πολυτέλεια να είναι φιλόδοξη, έχοντας εξασφαλίσει αποτίμηση 45 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο, ενώ τον Ιούλιο έλαβε το "πράσινο φως" για να παρέχει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξέλιξη που αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο και για άλλες ρυθμιστικές εγκρίσεις στις ΗΠΑ και άλλες αγορές. Η Revolut είχε λάβει ήδη άδεια τραπεζικής λειτουργίας από την ΕΕ.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 και "τρέχει" μια εφαρμογή τραπεζικής, μέσα από την οποία οι πελάτες της μπορούν να κάνουν καταθέσεις χρημάτων, να πραγματοποιούν πληρωμές αλλά και συναλλαγές με μετοχές και κρυπτονομίσματα. 

Η Revolut εκτιμά ότι το 2025 θα είναι "ισχυρότερο και καλύτερο", καθώς θα αναπτύξει μια σειρά νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Η fintech ανακοίνωσε ότι τα σχέδιά της για το επόμενο έτος περιλαμβάνουν το λανσάρισμα ενός "βοηθού" Τεχνητής Νοημοσύνης που θα προσαρμόζεται στις ανάγκες και στις επιθυμίες των πελατών και θα τους καθοδηγεί σε πιο "έξυπνες" χρηματοοικονομικές επιλογής.

Επιπλέον η Revolut σχεδιάζει να λανσάρει ένα προϊόν δανειοδότησης αρχικά στη Λιθουανία, και στη συνέχεια σε Ιρλανδία και Γαλλία. Στις αρχές του 2025 θα αναπτύξει τα πρώτα της ATM για συναλλαγές με κάρτες και μετρητά στην Ισπανία. 

Τέλος, η Revolut Business θα εγκαινιάσει ένα προϊόν παροχής επιχειρηματικών δανείων στην Ευρώπη και σχεδιάζει να υποστηρίξει τη διαχείριση λειτουργιών για καταστήματα και εστιατόρια  με το Revolut Kiosk.

Απόδοση - επιμέλεια: Μιχάλης Παπαντωνόπουλος

 

Περισσότερα από Forbes

Η νέα εποχή του πρώην Hilton Αθηνών

Απο το ιστορικο ξενοδοχειο στη δηµιουργια του "The Ilisian".

Όμιλος Σαράντη: Το αμερικάνικο όνειρο ζει το Carroten – Πού επενδύει 40 εκατ. ευρώ ο όμιλος

Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο – Σε εξέλιξη επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ.

Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ: Νέα εποχή με 4 πυλώνες ανάπτυξης

Νέα κεφάλαια στο "βιβλίο" της πολυετούς της ιστορίας είναι έτοιμη να γράψει η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, µία από τις πιο ιστορικές ελληνικές εταιρείες στον χώρο της αυτοκίνησης.

Γιατί οι τράπεζες βλέπουν την αγορά της Κύπρου ως προέκταση και πύλη εισόδου προς ανατολάς

Τρεις μεγάλες ελληνικές τράπεζες επενδύουν ήδη στην Κύπρο συνολικά ποσά που ξεπερνούν τα 1,9 δισ. ευρώ.

Ο Μασκ ξεμένει από ιδέες για να σώσει την Tesla

Τα προβλήματα της Tesla δεν θα λυθούν σύντομα, ακόμη και αν ο Μασκ γίνει ο πιο δραστήριος CEO.

Τερκενλής: Από τη Θεσσαλονίκη στις διεθνείς αγορές με όχημα το ελληνικό τσουρέκι

Η ιστορία επιτυχίας της ελληνικής εταιρείας, η μετάβαση στη δεύτερη γενιά, η επέκταση του δικτύου, η οικονομική πορεία και τα επενδυτικά πλάνα.

Intel: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα έσοδα - Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το β' τρίμηνο

Η μετοχή υποχώρησε άνω του 7% στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές.

Brainomix: Η startup με ελληνικές ρίζες που αλλάζει τα δεδομένα στη φροντίδα των εγκεφαλικών

Η εταιρεία με Έλληνα συν-ιδρυτή άντλησε πρόσφατα $18 εκατ. σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series C.

Η αμερικανική Lyft αποκτά έναντι 175 εκατ. ευρώ την FreeNow, που είχε εξαγοράσει το ελληνικό TaxiBeat

Δυναμική είσοδος στην ευρωπαϊκή αγορά για την ανταγωνίστρια της Uber.