Ενδυναμώνοντας τη γυναικεία ηγεσία: Συμβουλές από κορυφαίες γυναίκες στην τεχνολογία

Ενδυναμώνοντας τη γυναικεία ηγεσία: Συμβουλές  από κορυφαίες γυναίκες στην τεχνολογία

Στο δυναμικό πεδίο της τεχνολογίας, το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων παραμένει μια πρόκληση, καθώς μόλις το 32% των γυναικών κατέχουν υψηλές θέσεις στον συγκεκριμένο τομέα. Ακολουθούν συμβουλές εμψύχωσης εννέα γυναικών που έχουν διακριθεί στον τομέα της τεχνολογίας, προκειμένου να εμπνεύσουν την επόμενη γενιά γυναικών ηγετών.

Catalina Valentino: Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και να είστε ατρόμητες

Η Catalina Valentino, μια δυναμική επιχειρηματίας της Generation-Z, μοιράζεται πρακτικές συμβουλές από την επιχειρηματική της διαδρομή. "Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Όλα συμβαίνουν με τον τρόπο που πρέπει. Η ζωή είναι ένα ταξίδι, όχι μια βιαστική διαδρομή από το Α στο Ω". Η Valentino τάσσεται υπέρ της ευελιξίας και του θάρρους, τονίζοντας τη σημασία του να λέει κάποιος "όχι" και να χτίζει ένα προσωπικό brand. Οι συμβουλές της χρησιμεύουν ως οδηγός για όσους κινούνται μεταξύ των σκαμπανεβασμάτων της επιχειρηματικότητας.

Ivanna Wendel: Επωφεληθείτε από τη μοναδικότητά σας

Η Ivanna Wendel, ιδρύτρια της LabiOffice Suite και επικεφαλής συνεργάτης της Wtech.club στις ΗΠΑ, πιστεύει ότι η διαδρομή μιας γυναίκας στην ηγεσία ξεκινά με την υιοθέτηση της μοναδικότητας του λόγου και του οράματός της. "Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας και υπερασπιστείτε τα επιχειρήματα για την αλλαγή. Να είστε ατρόμητες, να ηγείστε με ενσυναίσθηση και να εμπνέετε την επόμενη γενιά. Και να θυμάστε πάντα - το ταξίδι σας ως γυναίκα ηγέτης ξεκινά με το να πιστεύετε στη δύναμή σας να κάνετε τη διαφορά!" Τα λόγια της Wendel αντανακλούν τη σημασία της αυθεντικότητας και της ενδυνάμωσης της ηγεσίας.

Pico Velasquez: Μια διαδρομή με οδηγό την αυτοπεποίθηση

Η Pico Velasquez, Computational Architect και Metaverse Thought Leader, τονίζει ότι η άνοδος μιας γυναίκας ψηλά στην ηγεσία είναι ένα ταξίδι που έχει ως οδηγό την αυτοπεποίθηση, το πάθος και την επιμονή. "Ευθυγραμμιστείτε με τους στόχους σας, δημιουργήστε ένα ισχυρό δίκτυο και επιθυμήστε να φέρετε θετικά αποτελέσματα στην ανθρωπότητα και τον πλανήτη μέσω των υπηρεσιών σας", συμβουλεύει. Η Velasquez προσφέρει έναν χάρτη καθοδήγησης με σαφή βήματα, προτρέποντας τις επίδοξες γυναίκες που θέλουν να ηγηθούν να καθορίσουν το όραμά τους, να θέσουν στόχους και να καλλιεργήσουν μια κοινότητα που θα συμμερίζεται τις αξίες τους.

Jessica Alderson: Αγκαλιάστε τον ξεχωριστό ηγετικό σας στυλ

Η Jessica Alderson, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της So Syncd, τονίζει τη δύναμη της αποδοχής του μοναδικού στυλ ηγεσίας του καθενός. "Εάν κάποιο στερεότυπο 'ανδρικό' στυλ ηγεσίας δεν είναι στη φύση σας, μην προσπαθήσετε να το επιβάλλετε στον εαυτό σας. Η ειλικρίνεια βοηθάει στο χτίσιμο της εμπιστοσύνης και του σεβασμού με την ομάδα σας. Η συμβουλή της Alderson εστιάζει στη δύναμη της ειλικρίνειας και στο να παραμένει κανείς αληθινός, μια κρίσιμη πτυχή της αποτελεσματικής ηγεσίας.

Saumya Bhatnagar: Αποδεχθείτε πρώτα την ηγεσία και μετά το φύλο 

Η Saumya Bhatnagar, CPO και συνιδρύτρια του involve.ai, τάσσεται υπέρ της αποδοχής της ηγεσίας πρώτα και του φύλου στη συνέχεια. "Θέστε υψηλούς στόχους. Κι αν αρχίσετε να αμφιβάλλετε, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι η καθοδήγησή σας είναι αυτή που θα αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού που έχει ανάγκη η εταιρεία σας. Αποδεχθείτε τις προκλήσεις και χαράξτε τον δρόμο για τους άλλους." Η προσέγγιση της Bhatnagar δίνει έμφαση στη σημασία της αυτοπεποίθησης και της ανθεκτικότητας στον τομέα της ηγεσίας. 

Dr. Cindy Gordon: Απαραίτητη επιχειρηματική ανάγκη οι γυναίκες στην ηγεσία της πληροφορικής

Η Dr. Cindy Gordon, CEO της SalesChoice και Forbes AI Thought Leader, θεωρεί ότι οι γυναίκες ψηλά στην ηγεσία της πληροφορικής αποτελούν επιχειρηματική ανάγκη." Η πολυπολιτισμικότητα και η ισότητα στην τεχνολογική κοινότητα αποτελούν μια έξυπνη επιχειρηματική πρακτική." Η οπτική της Gordon ενισχύει την αξία που προσφέρουν οι γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας, οι οποίες συμβάλλουν ουσιαστικά, οδηγώντας σε θετικές αλλαγές.

Laura Rofe: Η ηγεσία ξεκινάει από μέσα μας

Η Laura Rofe, Διευθύντρια Διαχείρισης Συνεργατών στην Thunes, παρουσιάζει ένα σύνολο συμβουλών σχετικά με την αποτελεσματική ηγεσία.  "Να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι ευγενική, να είσαι τολμηρή, να διευρύνεις τις γνώσεις σου, να συνηγορείς, να βρίσκεις τους μέντορές σου και να δίνεις το παράδειγμα". Οι συμβουλές της Rofe υπογραμμίζουν την πολύπλευρη φύση της ηγεσίας, τονίζοντας τη σημασία της αυτογνωσίας, της ευγένειας και της συνεχούς μάθησης.

Julie Barbier-Leblan: Ηγεσία στηριζόμενη στην εμπιστοσύνη

Η Julie Barbier-Leblan, διευθύνουσα σύμβουλος και συνιδρύτρια της Merit, μια επιχειρηματίας με 15ετή πορεία που έχει σηματοδοτηθεί από τεχνολογικές εξελίξεις, τονίζει τη σημασία της εμπιστοσύνης στον ηγετικό τομέα. "Αυτό που κάνει την ηγεσία μας βιώσιμη είναι η εμπιστοσύνη, όχι ο φόβος". Η Barbier-Leblan ενθαρρύνει τις γυναίκες να επικοινωνούν ανοιχτά, να μαθαίνουν από τα λάθη και να καταρρίπτουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στον τομέα της διοίκησης.

Raisa Ghazi: Δημιουργώντας στρατηγικές για τη γυναικεία ηγεσία

Η Raisa Ghazi, ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια της Raisa Ghazi LLC, εστιάζει στις δεξιότητες που είναι καθοριστικές για την ανάπτυξη της γυναικείας πρωτοκαθεδρίας. "Υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης, αυτοπροβολή, οικοδόμηση επιδραστικών δικτυώσεων". Η Ghazi τονίζει την ανάγκη στρατηγικής, προσαρμοσμένης ειδικά για τις γυναίκες επικεφαλής, για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να διαπρέψουν.

Τιμώντας τις γυναίκες που ηγούνται στον τομέα της τεχνολογίας: Forbes Cyprus Women in Tech Awards Gala Dinner 


Τα βραβεία Forbes Cyprus 20 Women in Tech Awards, που παρουσιάζονται από την Exness, όχι μόνο αναγνωρίζουν αυτές τις αξιόλογες γυναίκες, αλλά παρέχουν κι ένα βήμα για τον εορτασμό της γυναικείας ηγεσίας στον κλάδο της τεχνολογίας.

Το επερχόμενο Επίσημο Δείπνο και η Τελετή Απονομής προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να δικτυωθείτε και να διδαχθείτε από αυτές τις εμπνευσμένες ηγετικές προσωπικότητες.

Η Elena Krutova, Chief Administrative Officer της Exness, υπογραμμίζει το γενικότερο πρόβλημα και τη βαθύτερη ανησυχία που προκαλεί το γεγονός ότι το 78% των φοιτητών δεν μπορούν να κατονομάσουν μια διάσημη γυναίκα που εργάζεται στον τομέα της τεχνολογίας, τονίζοντας την κρίσιμη ανάγκη για πρωτοβουλίες όπως τα Forbes Cyprus 20 Women in Tech Awards.

Το γεγονός αυτό υποστηρίζεται και από άλλους συντελεστές της εκδήλωσης.

Η Olga Dmitrenko, Chief Revenue Officer της AdTech Holding, επαναλαμβάνει το σκεπτικό ότι η υποστήριξη αυτού του βραβείου δεν αφορά απλώς την αναγνώριση, αλλά χρησιμεύει για να αναδείξει τις γυναίκες που καθορίζουν το σημερινό τεχνολογικό τοπίο.

Η Marina Ilina, CEO της PIN-UP Global, χαρακτηρίζει την εκδήλωση ως μια ευκαιρία για ποιοτική δικτύωση, και ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των επαγγελματιών, παρέχοντας ένα προσωπικό brainstorming, αλλά και έναν μοχλό κινήτρων για κάθε συμμετέχοντα. 

Επιπλέον, η Cecilia Ioannou, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του bbf:, υπογραμμίζει τον αναπόσπαστο ρόλο των γυναικών στον τομέα των ακινήτων και της τεχνολογίας στην Κύπρο, τονίζοντας τη σημασία της αναγνώρισης των επιτευγμάτων τους.

Τέλος, η Elena Grigorian, CEO της MY.GAMES, χαρακτηρίζει τα Forbes Cyprus Women in Tech Awards ως μια τιμητική εκδήλωση για τα πρότυπα που εμπνέουν και ανοίγουν τον δρόμο για την επόμενη γενιά πρωτοπόρων της τεχνολογίας. 

Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία να γιορτάσετε και να μάθετε από τους καλύτερους του κλάδου!

Εξασφαλίστε τη θέση σας στο επίσημο δείπνο των Forbes Cyprus Women in Tech Awards αγοράζοντας εισιτήρια εδώ: https://www.womenintechawards.eu/#tickets

Συμμετέχετε στην εκδήλωση για να τιμήσουμε τα επιτεύγματα των γυναικών που διαμορφώνουν το μέλλον της τεχνολογίας και ανοίγουν το δρόμο για την επόμενη γενιά των γυναικών ηγετών.

Υπενθυμίζεται ότι η τελετή απονομής των βραβείων και το επίσημο δείπνο θα πραγματοποιηθούν στις 7-8 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια του ‘Forbes Cyprus – The Future of Fintech Summit’. Οι νικήτριες θα τιμηθούν με ειδικά βραβεία από τους συνεργάτες και θα συμμετάσχουν σε ένα ειδικό έντυπο του Forbes Cyprus.

Contacts

Για ερωτήσεις σχετικά με το Βραβείο, παρατηρήσεις σχετικά με τις περαιτέρω προτάσεις του Forbes Cyprus ή για μια γνωριμία με τους συνεργάτες μας, επικοινωνήστε με την επικεφαλής επικοινωνίας, Inna Lohvin, στο inna@aivitam.vc.

Σχετικά με τους διοργανωτές

Η Aivitam Ventures, σε συνεργασία με το Forbes Cyprus, είναι οι διοργανωτές του Forbes Cyprus 20 Women in Tech Awards 2023.

Η Aivitam Ventures είναι ταυτόχρονα - venture fund, startup builder, accelerator, provider of global PR and marketing for startups and tech companies. Επίσης, η εταιρεία έχει τα δικαιώματα διεξαγωγής εκδηλώσεων του Forbes στην Κύπρο.

Περισσότερα από Forbes

Forbes Cyprus: The Future of Fintech Summit 2023 - Success Case as the Inaugural Event

Η Aivitam Ventures, μαζί με το Forbes Κύπρου, πραγματοποίησαν το The Future of Fintech Summit 2023, το πρώτο συνέδριο του είδους του στην Κύπρο.

Forbes Cyprus: The Future of Fintech Summit 2023

Η Aivitam Ventures, μαζί με το Forbes Κύπρου, πραγματοποίησαν το The Future of Fintech Summit 2023, το πρώτο συνέδριο του είδους του στην Κύπρο.

Forbes Cyprus "20 Women in Tech Awards 2023": Μια βραδιά γιορτής, αναγνώρισης και έμπνευσης

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 150 διακεκριμένοι καλεσμένοι, αποτέλεσε μια γιορτή που είχε στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τα αξιόλογα επιτεύγματα των γυναικών που διαμορφώνουν το μέλλον της τεχνολογίας στην Κύπρο.

Rising to the Top: Συμβουλές ειδικών για γυναίκες που αναζητούν ηγετικό ρόλο στην καριέρα τους

Στις 8 Δεκεμβρίου η Τελετή Απονομής των Βραβείων "Women in Tech" του Forbes Cyprus στη Λεμεσό.

Αξιοποιώντας το μέλλον του Fintech: Τελειώνει ο χρόνος για εγγραφές στο Forbes Cyprus Future of Fintech Summit

Καθώς ο χρηματοπιστωτικός κόσμος συνεχίζει να αναδιαμορφώνεται από τη δύναμη της τεχνολογίας, το Forbes Cyprus Future of Fintech Summit powered by payabl. αναδεικνύεται σε σημαντικό συμβάν και τα χρονικά περιθώρια για να λάβετε μέρος λήγουν.

1ο Real Estate Conference του Capital.gr και του Forbes Greece "Το Παρόν - το Μέλλον και οι Προκλήσεις του Real Estate"

Οι ευκαιρίες αλλά και οι προκλήσεις που παρουσιάζει η εγχώρια αγορά ακινήτων τέθηκαν στο επίκεντρο του 1ου Real Estate Conference, το οποίο διοργάνωσε το Capital.gr και το Forbes Greece.

Δείτε το συνέδριο real estate που διοργάνωσαν το Capital.gr και το Forbes Greece

Με θέμα "Το Παρόν - το Μέλλον και οι Προκλήσεις του Real Estate".

Το Forbes Cyprus αποκαλύπτει τη λίστα ομιλητών του The Future of Fintech Summit

Το Forbes Cyprus ανακοινώνει τις τελευταίες προσθήκες στη διακεκριμένη λίστα ομιλητών του The Future of Fintech Summit, μιας κορυφαίας παγκόσμιας εκδήλωσης, powered by payabl., που θα πραγμαοποιηθεί στις 7-8 Δεκεμβρίου.

Forbes 30 Under 30 Greece: Δείτε το event που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής στις 6/11

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου η ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσαν για πρώτη φορά η ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes και το Forbesgreece.gr.