Rising to the Top: Συμβουλές ειδικών για γυναίκες που αναζητούν ηγετικό ρόλο στην καριέρα τους

Rising to the Top: Συμβουλές ειδικών για γυναίκες που αναζητούν ηγετικό ρόλο στην καριέρα τους

Στον ταχέως εξελισσόμενο κλάδο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, οι γυναίκες αφήνουν όλο και περισσότερο το στίγμα τους, ξεπερνούν τα εμπόδια και ανεβαίνουν σε ηγετικές θέσεις.

Με βάση τις γνώσεις καταξιωμένων γυναικών από κορυφαίες εταιρείες, ακολουθούν συμβουλές εμπειρογνωμόνων για τις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν ηγετικό ρόλο στο επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Αγκαλιάστε τη διαφορετικότητα και τις αντισυμβατικές ιδέες

Elena Krutova, Chief Administrative Officer της Exness

Η Έλενα δίνει έμφαση στη δύναμη της ποικιλομορφίας και της αντισυμβατικής σκέψης. "Πρώτον, οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Δεύτερον, φέρνουν στο τραπέζι "πιο ραφιναριμένες" δεξιότητες: συναισθηματική νοημοσύνη, ενσυναίσθηση, αντοχή. Μην ντρέπεστε να τις δείξετε! Αυτές οι δεξιότητες είναι απαραίτητες στον σύγχρονο BANI  (Brittle, Anxious, Nonlinear, and Incomprehensible) κόσμο. Τρίτον, οι γυναίκες μπορούν να αναπτύξουν καλύτερα προϊόντα για τις γυναίκες - σε ορισμένους κλάδους, οι γυναίκες είναι το κύριο target group. Ποιος ξέρει τις γυναίκες καλύτερα από τις ίδιες τις γυναίκες; Χρησιμοποιήστε τις γνώσεις σας και προχωρήστε μπροστά! Επίσης εξασφαλίστε την κατάλληλη υποστήριξη από την οικογένειά σας, τους φίλους σας ή το ευρύτερο δίκτυό σας και βρείτε έναν άξιο μέντορα. Οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν να ανταγωνίζονται η μια την άλλη και να αρχίσουν να συνεργάζονται - με μοναδικό στόχο να κάνουν τον κόσμο καλύτερο".

Συνεχής μάθηση και δικτύωση

Olga Dmitrenko, Chief Revenue Officer της AdTech Holding

Η Όλγα επισημαίνει πόσο σημαντική είναι η διαρκής ανάπτυξη δεξιοτήτων. "Για να γίνετε ηγέτιδα στον τομέα της τεχνολογίας, ξεκινήστε μαθαίνοντας, αποκτήστε εμπειρία και αναπτύξτε ισχυρές επικοινωνιακές και τεχνικές δεξιότητες. Μείνετε ενημερωμένοι για τις τάσεις στον κλάδο και καλλιεργήστε μια νοοτροπία επίλυσης προβλημάτων. Επιδείξτε τις ηγετικές σας ικανότητες αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, μέσα από την αποδοχή των προκλήσεων και την προώθηση της συνεργασίας. Προσαρμοστείτε στις αλλαγές, εμπνεύστε τους άλλους και βρείτε καινοτόμες λύσεις". Επιπλέον προτείνει τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα τεχνολογίας, σχετικές εκδηλώσεις και συναντήσεις.

Αυτοπεποίθηση, προνοητικότητα, συνεργασία

Εύη Πιλαβάκη, Chief Legal Officer της bbf:

Η Εύη σημειώνει ότι πρέπει να ενισχυθεί η παρουσία των γυναικών σε ηγετικές θέσεις και το εργασιακό περιβάλλον να λειτουργεί χωρίς αποκλεισμούς. "Η ενίσχυση του ηγετικού ρόλου των γυναικών είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, όπου οι γυναίκες θα υποστηρίζουν η μία την πρόοδο της άλλης, αξιοποιώντας τις μοναδικές τους δυνάμεις και ικανότητες. Αυτή η προσέγγιση θα ενθαρρύνει τη συνεργασία και τις ανοιχτές συζητήσεις, ανοίγοντας τον δρόμο στην καινοτομία και καλλιεργώντας θετικές προοπτικές για τη γυναικεία ηγεσία." Η Εύη υπογραμμίζει ακόμη: "Ως νομικός σύμβουλος στην bbf:, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων και των επενδύσεων σε ακίνητα, αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις σε έναν ταχέως εξελισσόμενο κλάδο. Η προσαρμοστικότητα, η εξειδίκευση και η διαρκής ενημέρωση περί των εξελίξεων αποτελούν κρίσιμες πτυχές για την επιτυχία".

Να ξέρετε τι θέλετε, να ειδικευθείτε και να είστε το παράδειγμα

Marina Ilina, CEO της PIN-UP Global

Η Μαρίνα υπογραμμίζει ότι πρέπει να ξέρετε τι θέλετε και να είστε ειδικός στον κλάδο. "Για να ηγηθείς στον κλάδο της τεχνολογία, πρέπει να ξέρεις τι θέλεις, να είσαι εμπειρογνώμων του κλάδου και να είσαι σκληρή με τον εαυτό σου. Κάθε ηγέτης πρέπει να κάνει όλα όσα περιμένει να κάνει η ομάδα του - να αποτελεί παράδειγμα ενεργητικότητας, ευελιξίας και ανοίγματος σε νέα πράγματα". Η Μαρίνα υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της ευθυγράμμισης των ενεργειών με τις προσδοκίες και της συγκέντρωσης των κατάλληλων ανθρώπων για την επίτευξη σημαντικών αποτελεσμάτων. "Όταν οι ενέργειές σας συνάδουν με τις δικές σας απαιτήσεις για έναν καλό εργαζόμενο, είναι εύκολο να συγκεντρώσετε γύρω σας τους κατάλληλους ανθρώπους και να επιτύχετε μαζί εξαιρετικά αποτελέσματα".

Αγκαλιάστε τη διαφορετικότητα, την ανοχή και την ευημερία

Elena Grigorian, CEO της MY.GAMES

Η Elena Grigorian ενθαρρύνει την υιοθέτηση της διαφορετικότητας και την αποδοχή της αξίας των διαφορετικών εμπειριών και απόψεων. "Αγκαλιάστε την ποικιλομορφία και αναγνωρίστε ότι η ύπαρξη μιας ευρείας γκάμας εμπειριών και απόψεων είναι ένα ισχυρό πλεονέκτημα που βελτιώνει την επίλυση προβλημάτων και τη λήψη αποφάσεων". Θεωρεί τις αποτυχίες ως σκαλοπάτια ανάπτυξης, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα και συμβάλλοντας στη δημιουργία πιο ισχυρών ομάδων. Η Έλενα συμβουλεύει: "Προτεραιότητα είναι η ευημερία η δική σας και της ομάδας σας, προς όφελος της παραγωγικότητας, και αυτό αποτελεί ζωτικής σημασίας στοιχείο για την επίτευξη μακροπρόθεσμης επιτυχίας".

Σαφήνεια, επιμονή και συνεχής ανάπτυξη

Valentina Bagniya, επικεφαλής μάρκετινγκ της SOFTSWISS

Η Βαλεντίνα ενθαρρύνει τις γυναίκες να αναπτύξουν την ικανότητα να παρατηρούν και να αξιοποιούν τις ευκαιρίες. Τάσσεται υπέρ της ειλικρίνειας σχετικά με τις επιθυμίες του καθενός, τον υπέρ του καθορισμού στόχων και τονίζει την αξίας της αυτοπεποίθησης για την υπέρβαση των εμποδίων. Η Βαλεντίνα σημειώνει: "Καθορίστε τους στόχους σας και πιστέψτε σε αυτούς. Η ακλόνητη πίστη διαλύει τα εμπόδια με την πάροδο του χρόνου. Επιμείνετε μπροστά στο "όχι" ή στο "αδύνατον" - είναι απλώς λέξεις, όχι εμπόδια. Να θυμάστε ότι οι προκλήσεις είναι μεταμφιεσμένες ευκαιρίες. Οι απαντήσεις μπορεί να μην είναι μπροστά στα μάτια σας, αλλά αν πάρετε απόσταση από τα προβλήματα θα βρείτε θάρρος και καινοτόμες λύσεις. Απολαύστε το μοναδικό σας ταξίδι και επιστρατεύστε αντοχές".

Εξισορροπήστε τεχνικές και κοινωνικές δεξιότητες

Julia Yudina, Head of Customer Success της vidby

Η Julia Yudina υπογραμμίζει τη σημασία της εξισορρόπησης των τεχνικών δεξιοτήτων με τις κοινωνικές δεξιότητες. H  ίδια, ως ηγέτιδα στον τομέα της τεχνολογίας, μετέτρεψε τις προκλήσεις σε πλεονεκτήματα, αξιοποιώντας τις προοπτικές της για να καινοτομήσει. Η Γιούλια σημειώνει: "Από νωρίς στην καριέρα μου, συνειδητοποίησα τη σημασία του να εξισορροπείς τις τεχνικές δεξιότητες με τις κοινωνικές. Στο σημερινό τεχνολογικό τοπίο, η συναισθηματική νοημοσύνη, η αποτελεσματική επικοινωνία και η ενσυναίσθηση δεν είναι απλώς επιθυμητά χαρακτηριστικά, αλλά απαραίτητα συστατικά της σύγχρονης ηγεσίας. Αυτές οι δεξιότητες επιτρέπουν όχι μόνο την καλύτερη επίλυση προβλημάτων, αλλά και την προώθηση ενός πιο συνεκτικού και δημιουργικού εργασιακού περιβάλλοντος".

* Μην χάσετε την Τελετή Απονομής των Βραβείων Forbes Cyprus "Women in Tech" και το επίσημο δείπνο στις 8 Δεκεμβρίου 2023, στο The City of Dreams στη Λεμεσό. 

Κλείστε την παρουσία σας τώρα και γίνετε μέρος μιας βραδιάς-γιορτής που τιμά την ευφυΐα και την καινοτομία που έφεραν στον τομέα της τεχνολογίας οι γυναίκες στην Κύπρο. Δηλώστε συμμετοχή στην εκδήλωση εδώ.

Περισσότερα από Forbes

Forbes Cyprus: The Future of Fintech Summit 2023 - Success Case as the Inaugural Event

Η Aivitam Ventures, μαζί με το Forbes Κύπρου, πραγματοποίησαν το The Future of Fintech Summit 2023, το πρώτο συνέδριο του είδους του στην Κύπρο.

Forbes Cyprus: The Future of Fintech Summit 2023

Η Aivitam Ventures, μαζί με το Forbes Κύπρου, πραγματοποίησαν το The Future of Fintech Summit 2023, το πρώτο συνέδριο του είδους του στην Κύπρο.

Forbes Cyprus "20 Women in Tech Awards 2023": Μια βραδιά γιορτής, αναγνώρισης και έμπνευσης

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 150 διακεκριμένοι καλεσμένοι, αποτέλεσε μια γιορτή που είχε στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τα αξιόλογα επιτεύγματα των γυναικών που διαμορφώνουν το μέλλον της τεχνολογίας στην Κύπρο.

Αξιοποιώντας το μέλλον του Fintech: Τελειώνει ο χρόνος για εγγραφές στο Forbes Cyprus Future of Fintech Summit

Καθώς ο χρηματοπιστωτικός κόσμος συνεχίζει να αναδιαμορφώνεται από τη δύναμη της τεχνολογίας, το Forbes Cyprus Future of Fintech Summit powered by payabl. αναδεικνύεται σε σημαντικό συμβάν και τα χρονικά περιθώρια για να λάβετε μέρος λήγουν.

1ο Real Estate Conference του Capital.gr και του Forbes Greece "Το Παρόν - το Μέλλον και οι Προκλήσεις του Real Estate"

Οι ευκαιρίες αλλά και οι προκλήσεις που παρουσιάζει η εγχώρια αγορά ακινήτων τέθηκαν στο επίκεντρο του 1ου Real Estate Conference, το οποίο διοργάνωσε το Capital.gr και το Forbes Greece.

Δείτε το συνέδριο real estate που διοργάνωσαν το Capital.gr και το Forbes Greece

Με θέμα "Το Παρόν - το Μέλλον και οι Προκλήσεις του Real Estate".

Ενδυναμώνοντας τη γυναικεία ηγεσία: Συμβουλές από κορυφαίες γυναίκες στην τεχνολογία

Στο δυναμικό πεδίο της τεχνολογίας, το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων παραμένει μια πρόκληση, καθώς μόλις το 32% των γυναικών κατέχουν υψηλές θέσεις στον συγκεκριμένο τομέα.

Το Forbes Cyprus αποκαλύπτει τη λίστα ομιλητών του The Future of Fintech Summit

Το Forbes Cyprus ανακοινώνει τις τελευταίες προσθήκες στη διακεκριμένη λίστα ομιλητών του The Future of Fintech Summit, μιας κορυφαίας παγκόσμιας εκδήλωσης, powered by payabl., που θα πραγμαοποιηθεί στις 7-8 Δεκεμβρίου.

Forbes 30 Under 30 Greece: Δείτε το event που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής στις 6/11

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου η ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσαν για πρώτη φορά η ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes και το Forbesgreece.gr.