Σωτήριος Ζαϊρές (26 ετών)
ΚΛΑΔΟΣ: Ενοικίαση ρούχων - wardrobly
Το ενδιαφέρον του Σωτήρη Ζαϊρέ για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών γύρω από µια καλύτερη ποιότητα ζωής τον οδήγησε το 2020 στη δηµιουργία της Wardrobly, της ελληνικής πλατφόρµας ενοικίασης µόδας. Η Wardrobly παρέχει τη δυνατότητα ενοικίασης ρούχων σχεδιαστών υψηλής ποιότητας για κάθε περίσταση.
Ο καταναλωτής επιλέγει το ρούχο που επιθυµεί από την πλατφόρµα και η Wardrobly αναλαµβάνει να του το αποστείλει έτοιµο, καθαρό και µε δωρεάν επιστροφή. Σκοπός της πλατφόρµας είναι ο εκδηµοκρατισµός της βιοµηχανίας της µόδας και η αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών µέσα από τη στροφή σε ένα βιώσιµο και κυκλικό µοντέλο. Η µόδα αποτελεί τη δεύτερη αιτία µόλυνσης του περιβάλλοντος, ενώ η γρήγορη µόδα έχει αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο.
Σήµερα η οµάδα της Wardrobly µε ίδια κεφάλαια επεκτείνει το απόθεµα ρούχων και δηµιουργεί το αρχικό της πελατολόγιο. Βρίσκεται σε συζητήσεις για συνεργασίες µε διεθνή brands αλλά και διάσηµους Έλληνες σχεδιαστές και, παράλληλα, σε διαδικασία πρώτης εξωτερικής χρηµατοδότησης, µε στόχο η διαδικτυακή της γκαρνταρόµπα να φέρει την επανάσταση της µόδας στην Ελλάδα. Στόχος της είναι η παρουσία σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από την ένδυση και σε δεύτερο χρόνο την ενοικίαση τσαντών και αξεσουάρ.
Παρόλο που η πανδηµία περιόρισε τη δραστηριότητα του κλάδου, η Wardrobly ως οµάδα τριών ατόµων συµµετείχε µε επιτυχία σε διαγωνισµούς και προγράµµατα επιχειρηµατικότητας (DEFINE Fashion Tech Bootcamp Paris, Praksis BCC, Green Tech Challenge by ESN NTUA 2020, NBG Business Seeds Οnline Bootcamp, MIT Enterprise Forum Greece 2021 Semi-finalist), όπου αναπτύχθηκε το επιχειρηµατικό µοντέλο και η 1η έκδοση της εφαρµογής.
O 26χρονος Σωτήρης Ζαϊρές είναι τελειόφοιτος της σχολής ΗΜΜΥ ΕΜΠ, µε εξειδίκευση πληροφορικής και βιοϊατρικής. Στη διάρκεια των σπουδών του είχε ενεργή συµµετοχή στην έρευνα, µε δηµοσίευση για εφαρµογές διαχείρισης του διαβήτη, αλλά και στον εθελοντισµό ως συνδιοργανωτής του Job Fair Athens 2016, της φοιτητικής διηµερίδας καριέρας, αλλά και ως µέλος του ΙΕΕΕ NTUA - Engineering in Medicine and Biology. Συµµετείχε στο 1o MIT Hacking Medicine Athens 2019, µε ιδέα για τον σχεδιασµό υπηρεσίας για αποµακρυσµένη παρακολούθηση ατόµων µε στεφανιαία νόσο.
Mεθοδολογία: Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 50. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (διευθύνοντα σύμβουλο της Chipita), Νίκο Καραμούζη (πρώην πρόεδρο της Eurobank και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, πρόεδρο της Grant Thornton), Μιχάλη Μπλέτσα (διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (πρόεδρο του Capital.gr, πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις 50 υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη. Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και, εν συνεχεία, αλφαβητικά. Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 Under 30 Greece 2022" πληρούσαν όσοι είναι γεννημένοι από 1/1/1992 και μετά.
Διαβάστε ακόμη
* Κleesto: Η πλατφόρμα που προσφέρει ψηφιακές λύσεις στον κλάδο του τουρισµού
* Το Project Parenting η πρώτη εκπαιδευτική πλατφόρμα που στηρίζει τους γονείς
* Στέφανος Ντούσκος: Δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε
* Μαριαλήνα Τσινίδη: Η 17η χρονη μαθήτρια που τα πειράματά της ταξιδεύουν στο διάστημα
* CollegeLink: Η πλατφόρμα που συνδέει τους νέους με την αγορά εργασίας
* Ο Νικόλας Βαρβέρης και η OVIVIEW ανοίγουν την πόρτα των εργοδοτών στους νέους
* Aυθεντικές αλιευτικές εμπειρίες στη Μεσόγειο μέσω της Fisea
* Θανάσης Γκαβέλας: Ο χρυσός παραολυµπιονίκης που κατέρριψε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στο Τόκιο
* Η Carge σας κλείνει ραντεβού για φόρτιση οπουδήποτε στην Ευρώπη
* Η Ελένη Κελίρη έχει βάλει στόχο την εξυγίανση των υδάτων
* ShelfNow: Το marketplace που γνωρίζει εμπόρους απευθείας με παραγωγούς τροφίμων
* Η Ρεβέκκα Παλαιολόγου με την Inverzio φέρνει επανάσταση στον τομέα της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης
* Μ. Τεντόγλου: Από ερασιτεχνικό παρκούρ σε Χρυσός Ολυµπιονίκης
* Wet lab: Μία ομάδα 15 φοιτητών στη μάχη κατά του κορονοϊού με ένα βρώσιµο εµβόλιο
* Μπαξέδες σε εστιατόρια ξενοδοχείων και σούπερ μάρκετ από την Farmvent
* ComeTogether: Μία επαναστατική ιδέα για την αγορά και μεταπώληση εισιτηρίων
* Π. Ναούμ (ChromaSwap): Κάνει τον κόσμο καλύτερο δίνοντας στους ανθρώπους τα χρώματα που αξίζουν
* Αλέξανδρος Πέτκος: Ο 18χρονος που φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στη συλλογή απορριμμάτων
* Το Internet of Things σύμμαχος του κατασκευαστικού κλάδου μέσω της Embneusys
* Morphoses: Ένας διαδικτυακός χώρος που εφοδιάζει τα παιδιά του αύριο
* Swim.me: Ένα IoT wearable σύστηµα υποβοήθησης κολυµβητών µε σοβαρά προβλήµατα όρασης
* Ο Γιώργος Γραμματίδης βάζει τέλος στα... ματωμένα διαμάντια με την Griamond