Μεταξύ πολιτικής και επιχειρείν

Μεταξύ πολιτικής και επιχειρείν

Νίκος Θεοδωρόπουλος (29 ετών)

Ο 29χρονος Νίκος Θεοδωρόπουλος μοιράζει τον χρόνο του σε δύο τομείς εξίσου σημαντικούς: τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την πολιτική.

Στο κομμάτι του επιχειρείν το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στις νεοφυείς επιχειρήσεις. Ο Νίκος είναι εκ των συνιδρυτών της FlexCar, της ελληνικής startup που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2018 και αυτήν τη στιγμή έχει ήδη παρουσία σε τρεις χώρες, ενώ πρόσφατα σήκωσε το ποσό-ρεκόρ των 210 εκατ. ευρώ. Μέσω της FlexCar ο καταναλωτής μπορεί να μισθώσει το αυτοκίνητο που θέλει για όσο καιρό θέλει, να το επιστρέψει όποτε θέλει χωρίς καμία χρέωση, να αγοράσει το αυτοκίνητο που οδηγεί όποια στιγμή επιθυμεί και, φυσικά, να αλλάξει αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή ανάλογα με τις ανάγκες του.

Παράλληλα, ενώ δραστηριοποιείται ενεργά στο ελληνικό οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας, είναι σύμβουλος στην Ernst & Young, μιας εκ των "big four".

Σε ό,τι αφορά την πολιτική, μπήκε απότομα στη ζωή του στα 25 του χρόνια, όταν, έχοντας εργαστεί ήδη στις Βρυξέλλες για τρία χρόνια σε μεγάλη εταιρεία συμβούλων και στο Ευρωκοινοβούλιο, επέστρεψε στην Ελλάδα ώστε να ενταχθεί στην ομάδα Εκλογικής Καμπάνιας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με αρμοδιότητα τους Έλληνες του εξωτερικού.

Στη συνέχεια, μετά τις εκλογές του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όντας πρωθυπουργός πλέον, τον όρισε Γραμματέα Ελλήνων της Διασποράς, κι έτσι, στα 26 του, έγινε ο νεότερος Γραμματέας στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. Από αυτή τη θέση έχει επισκεφθεί παραπάνω από 32 πόλεις στο εξωτερικό και έχει οργανώσει μαζί με τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δράσεις και πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο που αφορούν τον ελληνισμό της διασποράς. Βασικός στόχος του η ενδυνάμωση της γέφυρας μεταξύ των Ελλήνων του εξωτερικού με την Ελλάδα και η μεγάλη συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού είτε άμεσα είτε έμμεσα στην πολιτική και οικονομική ζωή της Ελλάδος.

Ο Νίκος αποφοίτησε με άριστα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου σπούδασε διεθνή οικονομικά, και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Mεθοδολογία:  Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 50. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (διευθύνοντα σύμβουλο της Bespoke SGA Holdings), Νίκο Καραμούζη (πρόεδρο του SMERemediumCap και της Grant Thornton Ελλάδος), Μιχάλη Μπλέτσα (διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (πρόεδρο του Capital.gr, πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις 50 υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη.  Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και εν συνεχεία, αλφαβητικά.  Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2023" πληρούσαν όσοι είναι γεννημένοι από την 1/1/1993 και μετά.

 

Διαβάστε ακόμη: 

* Το μαθηματικό μυαλό της Finloup