Forbes: Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο τον Φεβρουάριο

Forbes: Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο τον Φεβρουάριο

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το περιοδικό Forbes η λίστα με τους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη για τον Φεβρουάριο. 

Από την 1η Φεβρουαρίου,, οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη αξίζουν συνολικά 1,44 τρισεκατομμύρια δολάρια—σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερο από έναν μήνα νωρίτερα.

Σύμφωνα με το περιοδικό η λίστα έχει ως εξής:

1. Μπερνάρντ Αρνό
2.  Ίλον Μασκ
3. Τζεφ Μπέζος
4. Λάρι Έλισον
5. Μαρκ Ζάκεμπεργκ
6. Γουώρεν Μπάφετ
7. Μπιλ Γκέιτς
8. Λάρι Πέητζ
9. Στηβ Μπάλμερ
10. Σεργκέι Μπριν

Ο Ίλον Μασκ που βρισκόταν στην κορυφή της λίστας για περισσότερους από έξι μήνες,  είχε έναν "γεμάτο από περιπέτειες" Ιανουάριο. Στις 24 Ιανουαρίου, η Tesla ανακοίνωσε ότι αναμένει αξιοσημείωτη βραδύτερη ανάπτυξη το 2024. Στη Συνέχεια στις 30 Ιανουαρίου, δικαστήριο του Ντάλαγουερ αποφάσισε την ακύρωση του πακέτου αποδοχών του Μασκ, ύψους 51 δισ. δολαρίων που του είχε απονεμηθεί το 2018. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Forbes το γεγονός αυτό θα κόστιζε από την περιουσία του περίπου 25,5 δισ. δολάρια. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τις χαμηλές πτήσεις της μετοχής της Tesla έριξαν τον Μασκ από την πρώτη θέση.

Πλέον στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Μπερνάρ Αρνό ο οποίος είναι ο δεύτερος από τον Ιούνιο του περασμένου έτους (με ένα σύντομο άλμα στο Νο. 1 στις 26 Ιανουαρίου).

Τον περασμένο μήνα, ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH του Αρνό ανακοίνωσε αύξηση 9% στα έσοδα για το 2023, στα 94 δισεκατομμύρια δολάρια (86,2 δισεκατομμύρια ευρώ)—παρά την οικονομική αδυναμία στην Κίνα και την Ευρώπη.

Εννέα από τους 10 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου είναι πιο πλούσιοι την 1η Φεβρουαρίου από ό,τι πριν από έναν μήνα. Μαζί αξίζουν 1,44 τρισεκατομμύρια δολάρια—κάτω από σχεδόν 1,47 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από έναν μήνα, που παρασύρθηκε από την πτώση της περιουσίας του Έλον Μασκ.

Οι δύο μεγαλύτεροι κερδισμένοι τον περασμένο μήνα (σε όρους δολαρίων) ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκεμπεργκ, με άνοδο 12,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον μήνα και ο Μπερνάρ Αρνό της LVMH, με άνοδο 10,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο. Η περιουσία του καθενός αυξάνεται λόγω των αυξήσεων στην τιμή της μετοχής των αντίστοιχων εταιρειών τους.