Μ. Τσαμάζ: Η μετοχή του ΟΤΕ δεν χειραγωγείται- Καμία σκέψη αποχώρησης της Deutsche Telekom

Μ. Τσαμάζ: Η μετοχή του ΟΤΕ δεν χειραγωγείται- Καμία σκέψη αποχώρησης της Deutsche Telekom

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

Τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς περί χειραγώγησης της μετοχής του ομίλου ΟΤΕ από τη μητρική εταιρεία Deutsche Telekom γιατί υποτίθεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην πώληση της ελληνικής θυγατρικής διέψευσε κατηγορηματικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Μιχάλης Τσαμάζ, ξεκαθαρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. 

"Αυτή η λογική δεν έχει καμία σχέση με τη φιλοσοφία και την ηθική της εταιρείας", σημείωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης στην οποία παρουσιάστηκε το ανακαινισμένο Μέγαρο του ΟΤΕ ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ούτε σαν σκέψη από την πλευρά της Deutsche Telekom να πουλήσει το πλειοψηφικό ποσοστό (51,5%) που κατέχει στην ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών. 

Η εξήγηση 

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί η μετοχή του ομίλου ΟΤΕ βρίσκεται υπό συνεχόμενη πίεση εδώ και αρκετούς μήνες παρά τις θετικές οικονομικές επιδόσεις και την υγιή δομή της εταιρείας, κάτι που έχει προκαλέσει απορία στην αγορά, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι "αν και δεν είναι χρηματιστής", η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει είναι ότι η μετοχή έχει  συμπαρασυρθεί από το ευρύτερο κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη για τις μετοχές των τηλεπικοινωνιακών ομίλων. "Ενδεχομένως η μετοχή του ΟΤΕ να ακολούθησε πριν περίπου ένα χρόνο την πτωτική τάση των μετοχών των ευρωπαϊκών ομίλων τηλεπικοινωνιών. 

Σε ό,τι αφορά τους παράγοντες που επηρεάζουν τους επενδυτές για να επενδύσουν ή να αποεπενδύσουν από μια μετοχή, δεν τους γνωρίζω. Αυτό που ξέρω με σιγουριά είναι οι καλές προοπτικές του ΟΤΕ. Η αλήθεια είναι ότι μας έχει παραξενέψει η πορεία της μετοχής και εμάς τους ίδιους, το έχουμε συζητήσει επανειλημμένως και έχουμε καταλήξει ότι δεν μπορεί να εξηγηθεί πέραν του ότι οι επενδυτές μεταφέρουν κεφάλαια και αναμένουν καλύτερες επιδόσεις σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ", σημείωσε. 

Το θέμα της ανανέωσης της θητείας 

Εκτός, όμως, από τα σενάρια σε σχέση με τη μετοχή, το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και διάφορα σενάρια αναφορικά με το αν θα ανανεωθεί για ακόμη μια τριετία η θητεία του κ. Τσαμάζ στο τιμόνι του ομίλου. "Κάθε φορά που πλησιάζει ο τρίτος χρόνος σε κάθε θητεία μου (η τρέχουσα λήγει τον Ιούνιο του 2024),  ακούγονται διάφορα από τα οποία δεν ισχύουν", ανέφερε στο Capital.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως η απόφαση για το θέμα της ανανέωσης της θητείας του αναμένεται να ληφθεί τον προσεχή Δεκέμβριο. 

Σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση του σήματος Τ, πριν από περίπου οκτώ μήνες ο όμιλος θεώρησε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή προκειμένου να υπάρξει συσχετισμός ανάμεσα στα brands ΟΤΕ και Cosmote και στο brand T του βασικού μετόχου, της Deutsche Telekom. Το πιο πρόσφατο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε με την τοποθέτηση του σήματος T, πριν περίπου ένα μήνα, στην πρόσοψη του Μεγάρου ΟΤΕ καθώς και στην προσθήκη του στην εταιρική επικοινωνία. "Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την πλήρη υιοθέτηση του σήματος Τ. Άλλωστε, το brand της Cosmote είναι ένα από τα πιο δυνατά στην Ευρώπη στο κλάδο των τηλεπικοινωνιών ", ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του ΟΤΕ.

Περισσότερα από Forbes

Μιχάλης Τσαμάζ: Η τελευταία πράξη μιας χρυσής εποχής management στον ΟΤΕ

Ένας από τους πιο πετυχημένους manager των τελευταίων ετών στο εγχώριο επιχειρείν.

Cosmote TV Τηλεοπτικές Παραγωγές: Πόσο τζίρο έκανε η εταιρεία που παρέχει περιεχόμενο στον ΟΤΕ

Με σταθεροποιητικές τάσεις ολοκληρώθηκε η χρήση του 2022 για τη θυγατρική εταιρεία του ομίλου.

Όμιλος ΟΤΕ: Η στάση απέναντι στον ανταγωνισμό, οι επενδύσεις σε οπτική ίνα και οι τιμές

Επιβεβαιώνει τις σταθερές προοπτικές για το σύνολο της φετινής χρήσης.