George Clooney: Διαψεύδει δημοσιεύματα ότι η βίλα της λίμνης Κόμο αξίας $107 εκατ. πωλείται - Να τι γνωρίζουμε

George Clooney: Διαψεύδει δημοσιεύματα ότι η βίλα της λίμνης Κόμο αξίας $107 εκατ. πωλείται - Να τι γνωρίζουμε

Της Mary Whitfill Roeloffs

Ο George Clooney λέγεται ότι θα κρατήσει τη διάσημη βίλα του στη λίμνη Κόμο, αφού μια σειρά από δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το πολυτελές σπίτι διατίθεται προς πώληση - μια πώληση που θα μπορούσε να είναι μια από τις μεγαλύτερες αγοραπωλησίες ακινήτων διασημοτήτων που έχουν γίνει ποτέ.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Το Page Six της New York Post νωρίτερα αυτό το μήνα ανέφερε ότι ο George και η Amal Clooney θα πουλήσουν τη βίλα στη λίμνη Κόμο για 107 εκατομμύρια δολάρια για να ζήσουν στο κτήμα Domaine du Canadel στη Γαλλία που το ζευγάρι αγόρασε το 2021, αλλά η Post την Κυριακή ανέφερε ότι ο σταρ διέψευσε ότι εγκαταλείπει την έπαυλη.

Το δημοσίευμα του Page Six, το οποίο υιοθετήθηκε από πολλά μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ήταν το πρώτο που άκουσε ο Clooney για τη φημολογούμενη πώληση, είπε στην Post μέσω εκπροσώπου του την Κυριακή, προσθέτοντας ότι "δεν είναι αλήθεια".

Ο Clooney αγόρασε για πρώτη φορά τη Villa Oleandra στη Βόρεια Ιταλία από την οικογένεια Heinz το 2002, όπως αναφέρει το Architectural Digest, και έκτοτε έχει φιλοξενήσει διάσημους όπως η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry, η Jennifer Aniston και ο Matt Damon.

Ένα μέρος του Ocean's 12 γυρίστηκε στο αρχοντικό, το οποίο διαθέτει 25 δωμάτια, γήπεδα τένις, γυμναστήριο, ένα γκαράζ γεμάτο vintage μοτοσικλέτες, αίθουσα κινηματογράφου, πισίνα, γήπεδο μπάσκετ και δύο αποβάθρες στη λίμνη Κόμο.

Η Wall Street Journal ανέφερε πέρυσι ότι το σπίτι, το οποίο ο Clooney αγόρασε για περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια, έχει έκτοτε εκτοξεύσει την αξία του σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε μια άνοδο που οι μεσίτες του Κόμο αποκαλούν "το φαινόμενο Clooney".

Ο Clooney λέγεται ότι γνώρισε τη σύζυγό του, δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Amal Alamuddin, σε ένα δείπνο στο σπίτι, το οποίο αποτελεί μέρος του εκτεταμένου χαρτοφυλακίου ακινήτων του ζευγαριού που περιλαμβάνει επίσης μια βίλα στην περιοχή Studio City του Λος Άντζελες, ένα σπίτι στο αγγλικό νησί Sonning Eye στον Τάμεση, ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν και το γαλλικό κτήμα, σύμφωνα με το Architectural Digest.

Αμύθητο ποσό για ένα σπίτι

21,2 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι το πιο ακριβό σπίτι στη λίμνη Κόμο που έχει καταχωρηθεί προς πώληση από τη Sotheby's Realty. Η βίλα 12.701 τετραγωνικών μέτρων στην κορυφή του λόφου έχει 10 υπνοδωμάτια, πέντε μπάνια και θέα στις Άλπεις.

Προσελκύει διάσημους

Η λίμνη Κόμο είναι αγαπημένος προορισμός και κατοικία διασημοτήτων και υπερπλούσιων ανθρώπων. Στους διάσημους που έχουν σπίτια στην περιοχή λέγεται ότι περιλαμβάνονται ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson, ο Sting, η Madonna και ο Sylvester Stallone, ενώ ο John Legend και η Chrissy Teigen παντρεύτηκαν εκεί πριν από 10 χρόνια Άλλοι που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στην περιοχή είναι η Emily Blunt και ο John Krasinski και ο Lautaro Martinez και η Agustina Gandolfo.

Οι κατοικίες που ξεπερνούν τα 100.000.000 δολάρια 

Αν αληθεύει, η πώληση ακινήτου του Clooney θα κατατασσόταν ως μία από τις μεγαλύτερες πωλήσεις ακινήτων διασημοτήτων που έχουν γίνει ποτέ. Μόνο δύο πωλήσεις ξεπέρασαν το όριο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, σύμφωνα με το AD - ο διευθύνων σύμβουλος του Snapchat Evan Spiegel και το μοντέλο Miranda Kerr αγόρασαν μια έπαυλη 120 εκατομμυρίων δολαρίων στο Λος Άντζελες με ένα γειτονικό ακίνητο για 145 εκατομμύρια δολάρια και ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας Larry Ellison αγόρασε μια έπαυλη 173 εκατομμυρίων δολαρίων στο Palm Beach County. Άλλες τεράστιες συναλλαγές περιλαμβάνουν την πώληση το 2016 της έπαυλης του Playboy Mansion για 100 εκατομμύρια δολάρια και το 2020 την αγορά ενός κτήματος 165 εκατομμυρίων δολαρίων από τον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos. Ο Μπιλ Γκέιτς και η Όπρα Γουίνφρεϊ διαθέτουν επίσης σπίτια που εκτιμάται ότι αξίζουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Περισσότερα από Forbes

H μεγαλύτερη δημοπρασία συλλεκτικών νομισμάτων

Μία από τις μεγαλύτερες σε αριθμό λαχνών δημοπρασίες συλλεκτικών νομισμάτων που έχουν γίνει έως τώρα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου. Η συλλογή έχει τον τίτλο "El Greco Collection".

Ο Κλοπ φεύγει από τη Λίβερπουλ έχοντας μετατρέψει τον αγγλικό σύλλογο σε οικονομική υπερδύναμη

Αν και οι περισσότερες αθλητικές ομάδες έχουν δει μια ραγδαία αύξηση της αξίας τους, υπό τον Κλοπ και τη Fenway ο σύλλογος έχει μετατραπεί σε μια οικονομική υπερδύναμη, καταγράφοντας έσοδα ύψους 682,9 εκατ. ευρώ την περασμένη σεζόν, τα έβδομα υψηλότερα στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Deloitte.

Στον δρόµο των δισεκατοµµυριούχων η QUEEN B

Με την περιοδεία "Renaissance" να έχει σπάσει ταµεία, η καθαρή αξία της Beyoncé εκτοξεύτηκε στα $800 εκατ., και πλέον διεκδικεί µε αξιώσεις το "εισιτήριο" για το κλαµπ των δισεκατοµµυριούχων.

Η περιοδεία Eras Tour της Τέιλορ Σουίφτ έγινε η πρώτη στην ιστορία που ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια

Η περιοδεία Eras Tour της Σουίφτ απέφερε 1,04 δισ. δολάρια μετά από 60 συναυλίες το 2023.

Bad Bunny: Mια "αποκλειστική ματιά" στην ανερχόμενη αυτοκρατορία του σε αθλητισμό, ψυχαγωγία και μόδα

Ο Πορτορικανός καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τη φήμη του για να γίνει παγκόσμιο brand name.

Επίθεση στον Στ. Τσιτσιπά από τον CEO της Lacoste

Τον υπερασπίστηκε η κοινότητα της αντισφαίρισης.

Γ. Αντετοκούνμπο: Νέο "χρυσό" συμβόλαιο $186 εκατ. με τους Μπακς

Ο ηγέτης των Μπακς θα παραμείνει για ακόμα μια πενταετία στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Ο αυθεντικός Rembrandt που είδε την τιμή του να εκτοξεύεται

Πριν από δύο χρόνια είχε εκτιμηθεί στα 15.000 δολάρια και τώρα τα estimates του φτάνουν τα 18 εκατομμύρια. Ο λόγος για τον πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου, Rembrandt, "The Adoration of the Kings".

Αναζητούνται έργα αξίας ενός δισεκατομμυρίου

Όνειρο θερινής νυκτός θα ήταν για τους περισσότερους συλλέκτες να έχουν στην κατοχή τους έργα των Piet Mondrian, René Magritte ή Lucian Freud. Για τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Roman Abramovich και την πρώην σύζυγό του, Dasha Zhukova, είναι απλώς η πραγματικότητα.

Khaby Lame: 162 εκατ. followers και έσοδα 16,5 εκατ. δολάρια "χωρίς να πει λέξη"

Ο Τσάρλι Τσάπλιν της ψηφιακής εποχής προσελκύει εκατομμύρια δολάρια για να διαφημίσει τις εταιρείες στο Tik Tok.

Σοβαρά σημάδια κόπωσης στην αγορά τέχνης το 2023

Για μια δύσκολη χρονιά σε ό,τι αφορά το εμπόριο της τέχνης μιλούν οι διεθνείς αναλυτές που παρακολουθούν συστηματικά τους παγκόσμιους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Katy Perry: Το deal $225 εκατ. με τη Litmus την εκτόξευσε στις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες των ΗΠΑ

H σούπερ σταρ της ποπ πούλησε τα δικαιώματα για τη μουσική της και η καθαρή της αξία ανέρχεται πλέον στα 340 εκατ. δολάρια.