Forbes: Η λίστα με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ

Forbes: Η λίστα με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ

Η ιστορία του Hollywood θα θυμάται το 2023 ως τη χρονιά του... Barbenheimer. Από την κυκλοφορία τους την ίδια μέρα τον Ιούλιο, η Barbie και ο Oppenheimer έχουν κυριαρχήσει στο box office, στο κύκλωμα των βραβείων και σε αμέτρητες κριτικές.

Στα Όσκαρ της Κυριακής, το Οπενχάιμερ αναμένεται να σαρώσει τις περισσότερες από τις μεγάλες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων Α' Ανδρικού Ρόλου (Κίλιαν Μέρφι), Β' Ανδρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντάουνι, Τζούνιορ) και Σκηνοθεσίας (Κρίστοφερ Νόλαν) και Καλύτερης Ταινίας.

Αλλά ακόμη και με αυτές τις δύο υπερπαραγωγές - η Barbie είχε εισπράξει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και το Oppenheimer μόλις 1 δισεκατομμύριο δολάρια - υπήρχαν ακόμα πολλές ώρες μέσα στη χρονιά για άλλη ψυχαγωγία. Και αν η ετήσια έκθεση ου Netflix αποκαλύπτει κάτι, είναι ότι πολλοί άνθρωποι ξόδεψαν αστρονομικό χρόνο παρακολουθώντας ταινίες του Άνταμ Σάντλερ.

Από τότε που υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο 250 εκατομμυρίων δολαρίων για τέσσερις ταινίες με την πλατφόρμα το 2014, ο 57χρονος Σάντλερ έχει πρωταγωνιστήσει σε οκτώ ταινίες για το Netflix και έχει κάνει παραγωγή πολλών άλλων μέσω της εταιρείας παραγωγής του Happy Madison. Η πλειονότητα του καταλόγου του με κωμωδίες έχει τώρα άδεια και στην πλατφόρμα. Μόνο τους πρώτους έξι μήνες του 2023, οι συνδρομητές του Netflix πέρασαν περισσότερες από 500 εκατομμύρια ώρες παρακολουθώντας τις ταινίες του Σάντλερ.

Από την πλευρά του το Netflix αντάμειψε τον κωμικό όχι μόνο με ένα από τα πιο προσοδοφόρα συμβόλαια στη βιομηχανία του θεάματος, αλλά και με μια τεράστια δημιουργική ελευθερία.

Συνολικά, οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αστέρες μαζί κέρδισαν 449 εκατομμύρια δολάρια το 2023. Προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από ταινίες και όχι από την τηλεόραση, εν μέρει χάρη στις απεργίες των συγγραφέων και των ηθοποιών που έκλεισαν το Χόλιγουντ για μισό χρόνο και καθυστέρησαν ορισμένες τηλεοπτικές σεζόν και εν μέρει λόγω του προηγουμένου δεκαετιών που οι κορυφαίοι αστέρες του κινηματογράφου μπορούν να κερδίσουν έως και 20 εκατομμύρια δολάρια μπροστά για μία ταινία συν ένα ποσοστό των κερδών της.

Μακροπρόθεσμα, το να πρωταγωνιστήσεις σε μια επιτυχημένη ταινία στο box office παραμένει το χρυσό εισιτήριο του Χόλιγουντ. Σε αντίθεση με το Netflix, το οποίο καταβάλλει στους ηθοποιούς ένα premium αμοιβή εκ των προτέρων και εξαγοράζει τη συμμετοχή τους στο back-end κέρδος τα επόμενα δύο χρόνια, μια επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία μπορεί να συνεχίσει να παράγει χρήματα στο διηνεκές - πράγμα που σημαίνει ότι οι ηθοποιοί με συμμετοχή κερδών δεν έχουν ανώτατο όριο στο ποσό που μπορεί τελικά να κερδίσουν.

Η λίστα

Ο 'Ανταμ Σάντλερ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ για το 2023, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό "Forbes".

Αυτό τον έφερε πάνω από την πρωταγωνίστρια της "Barbie", Μαργκό Ρόμπι, η οποία στα 33 της χρόνια έγινε η νεότερη ηθοποιός στη λίστα. Ήταν, επίσης παραγωγός στην ταινία, η οποία ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 2023 καθώς και στην cult επιτυχία "Saltburn".

Ο Τομ Κρουζ  είναι τρίτος στη λίστα με τον Ράιαν Γκόσλινγκ (Ryan Gosling) να είναι από κοινού τέταρτος με τον Ματ Ντέιμον (Matt Damon) και την Τζένιφερ 'Ανιστον (Jennifer Aniston), συμπρωταγωνίστρια του Σάντλερ στο "Murder Mystery" στην έκτη θέση.

Το "Murder Mystery 2" ήταν η πέμπτη ταινία με τις περισσότερες προβολές του Netflix της περασμένης χρονιάς, με 173 εκατομμύρια ώρες προβολής. Όπως αναφέρει το BBC, είναι η πρώτη φορά που ο Σάντλερ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του περιοδικού από το 2002.

Aναλυτικά η λίστα "Forbes" :

'Ανταμ Σάντλερ (73 εκατ. δολάρια)

Μάργκοτ Ρόμπι (59 εκατ. δολάρια)

Τομ Κρουζ (45 εκατ. δολάρια)

Ράιαν Γκόσλινγκ (43 εκατ. δολάρια)

Ματ Ντέιμον (43 εκατ. δολάρια)

Τζένιφερ 'Ανιστον(42 εκατ. δολάρια)

Λεονάρντο Ντι Κάπριο (41 εκατ. δολάρια)

Τζέισον Στέιθαμ (41 εκατ. δολάρια)

Μπεν 'Αφλεκ (38 εκατ. δολάρια)

Ντένζελ Ουάσινγκτον (24 εκατ. δολάρια)

 

Περισσότερα από Forbes

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές στον κόσμο για το 2024 - 5ος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Το top-10 κέρδισε συνολικά περίπου 1,38 δισ. δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες, καταρρίπτοντας κατά 24% το περσινό ρεκόρ των 1,11 δισ. δολαρίων.

Οι πλουσιότεροι Αμερικανοί ανά πολιτεία

Στην Καλιφόρνια οι περισσότεροι μεγιστάνες.

Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο τον Μάιο του 2024

Ο Elon Musk ανεβαίνει μια θέση, όντας όμως δεύτερος, ενώ ο Bill Gates... "βυθίστηκε".

Η λίστα των πόλεων με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Σε δέκα μόνο πόλεις κατοικεί σχεδόν το ένα τέταρτο των δισεκατομμυριούχων του κόσμου.

Λίστα ESG: Οι 100 ελληνικές εταιρείες που ξεχωρίζουν

Τα τελευταία χρόνια δίνεται µια αυξανόµενη έµφαση στα θέµατα ESG στη διαδικασία λήψης εταιρικών αποφάσεων. Ως αποτέλεσµα, οι εταιρείες καλούνται ολοένα και περισσότερο να αποκαλύπτουν τις δραστηριότητές τους στο ESG και τις πρωτοβουλίες βιωσιµότητας σε όλους τους ενδιαφερόµενους. Ποιες είναι οι επιδόσεις των 100 μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων βάσει τζίρου ως προς το επίπεδο διαφάνειας σε θέματα ESG.

Οι ελληνικές παρουσίες στην ευρωπαϊκή λίστα των "κάτω των 30"

Οι Τζακ Ζαμπακίδης, Αντωνία Αγάπη Ποντίκη και Έλενα Μιχαήλ ξεχώρισαν στο εμπόριο, στην ιατρική έρευνα και το κοινωνικό τους έργο στην ευρωπαϊκή τάξη των "κάτω των 30".

Αυτή είναι η "τάξη" των Ευρωπαίων "κάτω των 30" για το 2024

Στο ευρωπαϊκό τοπίο του 2024, ένα είναι σαφές: η επιρροή και η δύναμη των νέων δεν ήταν ποτέ πιο μεγάλη.

Οι καλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ - Στην κορυφή η National City Bank

Οι περιφερειακές τράπεζες κυριαρχούν στην κορυφή της λίστας ακόμη και μετά την περσινή αναταραχή των χρεοκοπιών.

Οι 14 δισεκατομμυριούχοι celebrities για το 2024

Από την Taylor Swift μέχρι τον Michael Jordan, 14 καλλιτέχνες, αθλητές και μεγιστάνες του θεάματος βρίσκονται στο club των δισεκατομμυριούχων.

Οι 10 πιο κερδισμένοι δισεκατομμυριούχοι του 2024

Η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης εκτόξευσε τις περιουσίες των μεγιστάνων της τεχνολογίας.

Forbes: Οι Ρώσοι μεγιστάνες έγιναν ακόμη πιο πλούσιοι

Ο συνολικός πλούτος τους αγγίζει τα 600 δισ. δολάρια.

Οι 10 Έλληνες στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes για το 2024

Η Μαρία Αγγελικούση κατάφερε και φέτος να διατηρήσει την πρωτιά μεταξύ των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων.