Aπό τη Γεωργία Παπαδημητρίου
Στην απαράμιλλης ομορφιάς Costa Navarino συναντηθήκαμε και φέτος άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάθε φυσικής κατάστασης, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, με αφορμή το Navarino Challenge, το γεγονός που ενώνει τον αθλητικό τουρισμό με την ευεξία. Αφήσαμε τη ματιά μας να περιπλανηθεί στα υπέροχα τοπία της Μεσσηνίας, απόλαυσαμε την άνεση και την υποδειγματική φιλοξενία της Costa Navarino, βιώσαμε τις αξίες του Ολυμπιακού ιδεώδους. Από μία εμπειρία ολικης ευεξίας, δεν θα μπορούσε να λείπει το καλό φαγητό. Το παραδοσιακό μεσσηνιακό φαγητό που έφτασε στο πιάτο μας χάρη στις- υψηλών προδιαγραφών- οικιακές συσκευές της Miele. Οι γαστρονομικές δράσεις του φετινού Navarino Challenge θα μας μείνουν αλησμόνητες.
O ειδικά διαμορφωμένος χώρος της Miele, το Miele Open House, κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Navarino Challenge (9-11 Μαΐου) έγινε αιτία για να εμπνευστούμε μοναδικές συνταγές που "πατούν" στη μεσσηνιακή παράδοση, να κουβεντιάσουμε, να ανταλλάξουμε σκέψεις και ιδέες, να αισθανθούμε τα γλυκά συναισθήματα που γεννά ένα αυθεντικό παραδοσιακό ελληνικό πιάτο.
Εκλεπτυσμένα πιάτα με την υπογραφή του Έκτορα Μποτρίνι
Ο πολυβραβευμένος σεφ, Έκτορας Μποτρίνι ανέλαβε τη φετινή γαστρονομική εμπειρία της Miele, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις πρώτες ύλες που προσφέρει πλουσιοπάροχα η μεσσηνιακή γη. Με την ευελιξία που προσφέρουν οι τεχνολογικά προηγμένες συσκευές της Miele, ο Έκτορας Μποτρίνι παρουσίασε δύο masteclasses και μας έδειξε τα μυστικά για ένα πετυχημένο ριζότο. Αναλυτικότερα δημιούργησε ένα μοναδικό rizotto με ελληνικό καφέ, κάππαρη και λεμόνι και ένα ανυπέρβλητο rizotto με πευκοβελόνες και κοτόπουλο sous vide.

Πικ νικ με μεσσηνιακά εδέσματα
Ο σεφ της Miele, Αλέξανδρος Συνγκιρίδης μας προσκάλεσε σε ένα μεσσηνιακό πικ νικ. Στήσαμε μία γιορτή τοπικών γεύσεων με τα καρό τραπεζομάντηλα και τα λουλούδια του αγρού να δίνουν έξτρα χρώμα στο σκηνικό. Εκεί, ανοίξαμε τα "μπογαλάκια" μας, γεμάτα με γεύσεις και αρώματα της ελληνικής γης και απόλαυσαμε την χαρούμενη ατμόσφαιρα.
Το επόμενο cooking session ήταν εξίσου δημιουργικό. Στο pasta bar πειραματιστήκαμε με τα ποικίλα τοπικά υλικά που ήταν στη διάθεσή μας, φτιάχνοντας τη δική μας σαλάτα που στο τέλος το απολαύσαμε, ανασυγκροτώντας δυνάμεις για το επόμενο άθλημα.
Η μέρα μας ξεκινούσε με φρεσκοαλεσμένο καφέ, παρασκευασμένο στις καφετιέρες Miele, που μας τόνωνε και μας έδινε την απαραίτητη ενέργεια, όπως κάνουν εκείνες oι μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας που έχουν τη δύναμη να αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής μας.
Παραδοσιακά λαλάγγια και διηγήσεις...από τα παλιά
Μικρά μυστικά της δικής τους ποιότητας ζωής, μας μετέδωσαν οι τρεις οικοδέσποινες με καταγωγή από την Μεσσηνία και όχι μόνο. Μοιράστηκαν επίσης μυστικά της τοπικής κουζίνας και των οικογενειακών συνταγών τους στο πλαίσιο της δράσης Traditional Messinian Cooking Experience. Με τις καινοτόμες και υπερσύγχρονες οικιακές συσκευές της Miele και την καθοδήγηση που πήραμε από τις δεινές μαγείρισσες της περιοχής φτιάξαμε τα παραδοσιακά λαλάγγια, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη γαστρονομική κουλτούρα του τόπου. Όσο μαγειρεύαμε, εκείνες μας διηγούνταν ιστορίες του παρελθόντος και μοιράστηκαν μαζί μαζί μας λίγη από τη σοφία τους. Έτσι, το Traditional Messinian Cooking Experience λειτούργησε σα μία γέφυρα ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες.
Με τη στήριξη της Miele, οι φετινές γαστρονομικές δράσεις του Navarino Challenge ήταν μία γεμάτη εμπειρία που μας έφερε σε επαφή με τις ρίζες μας, προκάλεσε αφορμές για συζητήσεις, δημιουργικές συνταγές και το πιο σημαντικό, για υπέροχες στιγμές που ζήσαμε και συνδέσαμε με την αυθεντική γεύση που περικλείει ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο.