Οι οικονομικές επιδόσεις της Neurosoft το 2024 και τα πιο σημαντικά έργα

Οι οικονομικές επιδόσεις της Neurosoft το 2024 και τα πιο σημαντικά έργα

Του Στάθη Βασιλόπουλου

Ισχυρά οικονομικά μεγέθη κατέγραψε το 2024 η εταιρεία Πληροφορικής Neurosoft, η οποία τα τελευταία χρόνια κινείται σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου ανήλθε πέρσι στα 37,9 εκατ. έναντι 27,3 εκατ. ευρώ το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 39%. Τα EDITDA ήταν ενισχυμένα κατά 30% και διαμορφώθηκαν σε 4,1 εκατ. ευρώ, από 3,17 εκατ. ευρώ. Tα μικτά κέρδη το 2024 ανήλθαν σε 8,39 εκατ. ευρώ από 5,87 εκατ. ευρώ το 2023. Τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 1,68 εκατ. ευρώ έναντι 1,28 εκατ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για την οικονομική χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2024. Ο κύκλος εργασιών πέρσι ήταν ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Neurosoft από το 1994, όταν και ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ. 

Πριν από περίπου τρία χρόνια, η διοίκηση της εταιρείας ξεκίνησε να υλοποιεί ένα πιο "επιθετικό" πλάνο ανάπτυξης με στόχευση σε συγκεκριμένους τομείς, βάζοντας στο "ραντάρ" της και επιλεγμένα έργα του δημόσιου τομέα (κυρίως στον τομέα της κυβερνοασφάλειας), όπου μέχρι το 2021 δεν είχε καθόλου παρουσία. Η Neurosoft λειτουργεί, πλέον, κάτω από τρεις επιχειρηματικούς πυλώνες: "Cyber Security Operations" (CSO), "Field Services Operations" (FSO) και "Infrastructure & Cloud Operations" (ICO), ακολουθώντας το στρατηγικό πλάνο που έχει χαράξει με χρονικό ορίζοντα ως το 2027. Η στρατηγική αυτή επέτρεψε στην εταιρεία να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της και να διευρύνει την παρουσία της σε νέες αγορές, αναλαμβάνοντας μεγάλα και πολύπλοκα έργα ICT, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. 

Όσον αφορά στο δημόσιο τομέα, η Neurosoft ανέλαβε την περσινή χρονιά σε κοινοπρακτικό σχήμα  με την Performance Technologies, ένα κρίσιμο έργο για την προμήθεια εξοπλισμού και εκσυγχρονισμού του data center του ΑΔΜΗΕ και τη δημιουργία κέντρου ανάκαμψης από καταστροφή. Το έργο αφορά στον πλήρη εκσυγχρονισμό των συστημάτων (servers) του Κέντρου Δεδομένων της Δυρραχίου (πρωτεύον ή κύριο Κέντρο Δεδομένων – primary DC ή PR) και τη δημιουργία εφεδρικής active-active υποδομής στο Κέντρο Δεδομένων του Κρυονερίου (δευτερεύον Κέντρο Δεδομένων – secondary DC ή DR). Η αξία της σύμβασης ανήλθε στα 11,4 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και η διάρκειά της είναι πέντε έτη. Να σημειωθεί ότι η Neurosoft διεκδικεί, σε κοινό σχήμα μαζί με τη Vodafone, ένα από τέσσερα τμήματα (lots) του μεγάλου διαγωνισμού της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) για την κυβερνοασφάλεια των συστημάτων του δημοσίου, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 102 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ).  

Στον ιδιωτικό τομέα, η εταιρεία ανέλαβε σημαντικά έργα, όπως είναι αυτό για την κυβερνοασφάλεια στον όμιλο Fourlis με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών SOCaaS (SOC-as-a-Service). Το έργο, που ξεκίνησε να υλοποιείται βάσει της σχετικής σύμβασης την 1η Ιανουαρίου του 2025, στηρίχτηκε στον ολικό επανασχεδιασμό της στρατηγικής cubersecurity στον όμιλο, "θωρακίζοντάς" τον από κακόβουλες ενέργειες. Στον ιδιωτικό τομέα ξεχωρίζουν, επίσης, το συμβόλαιο που υπέγραψε η Neurosoft για παροχή λύσης (Observability Solution) στην Καizen Gaming καθώς και η υλοποίηση δικτύου (SD-WAN) στην HELLENiQ Energy, ως βασικός υπεργολάβος της Cosmote, η οποία έχει αναλάβει το έργο για τον εκσυγχρονισμό της βασικής υποδομής του δικτύου του ενεργειακού ομίλου.  

Η Neurosoft διαθέτει 330 εξειδικευμένους υπαλλήλους, με σημαντική εμπειρία στους τομείς δραστηριότητάς τους και η έδρα της είναι στην Αθήνα.

Το μέλλον της αυτοκίνησης διαμορφώνεται από την τεχνολογία, την πράσινη μετάβαση και τη ζήτηση για ευέλικτα μοντέλα χρήσης που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Περισσότερα από Forbes

Τι σημαίνει η τελευταία διαμάχη Μασκ - Τραμπ καθώς "βυθίζονται" οι πωλήσεις της Tesla

Τι σημαίνει η τελευταία διαμάχη Μασκ - Τραμπ καθώς "βυθίζονται" οι πωλήσεις της Tesla

Ρουμανία: Το νέο "Ελ Ντοράντο" για τους ελληνικούς κατασκευαστικούς ομίλους

Έργα δεκάδων δις ευρώ στο στόχαστρο των μεγάλων εταιρειών, καθώς η βαλκανική χώρα συνεχίζει να αναβαθμίζει τις υποδομές της.

ΕΛΙΜΕ: Συντονισμός, τεχνική επάρκεια και πράσινη μετάβαση για λιμάνια που αντέχουν στον χρόνο

Ο Απόστολος Καμαρινάκης ανέλαβε πρόσφατα την προεδρία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), σε μια περίοδο κατά την οποία το λιμενικό σύστημα της χώρας καλείται να ανταποκριθεί σε αυξανόμενες απαιτήσεις, επιχειρησιακές, θεσμικές και γεωπολιτικές.

Ο δρόμος της Ομόνοιας που μπαίνει στον "χάρτη" των ξενοδοχείων

Επενδύσεις από Intecontinental μέσω του ομίλου Ruby και Casual Hoteles.

Η ΚΑΥΚΑΣ "φωτίζει" το μέλλον με 50 χρόνια επιτυχημένης πορείας

Η ΚΑΥΚΑΣ γιορτάζει φέτος μισό αιώνα πορείας, σε μία χρονιά που συμπίπτει με την ολοκλήρωση ενός σημαντικού κύκλου ψηφιακού και επιχειρησιακού μετασχηματισμού.

Γεωργιάδης (Premia): Ξενοδοχεία στο εξωτερικό, 1.500 νέα φοιτητικά δωμάτια και μέτοχος-έκπληξη στο κρασί

Ο Ηλίας Γεωργιάδης αποκαλύπτει τα επόμενα βήματα της εταιρείας σε ξενοδοχεία, φοιτητικές εστίες και τον όμιλο Ελληνικά Οινοποιεία.

Cosmote Telekom: Το παγκόσμιο εκτόπισμα της Telekom φέρνει καινοτομία, επενδύσεις και υπεραξία στην ελληνική αγορά - Το παράδειγμα της T-Mobile US

Το success story της T-Mobile US και τι σημαίνει για την Ελλάδα η παρουσία της Cosmote Telekom σε έναν παγκόσμιο κολοσσό.

Bitloops: Σήκωσε 1 εκατ. ευρώ η startup που λύνει τις αδυναμίες του design-to-code με AI

Στον γύρο συμμετείχαν οι Eleven Ventures και Corallia Ventures, καθώς και αρκετοί angel investors.

Ελαιόλαδο: Στα 300-600 εκατ. ετησίως ο μαύρος τζίρος του πράσινου χρυσού

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι.

ΦΑΓΕ: Η ολλανδική κρίση αζώτου, οι αντιδικίες στην Ελλάδα και οι "χρυσές" εξαγωγές

Τα κέρδη ρεκόρ και πώς η ΦΑΓΕ έχασε 8 χρόνια στην κούρσα για ανάπτυξη ευρωπαϊκής παραγωγικής βάσης.

Μοτοδυναμική: Ποντάρει στην ηλεκτροκίνηση και φέρνει νέα κινεζική μάρκα αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Τον Αύγουστο ξεκινά η εμπορική διάθεση των μοντέλων της NIO – Τι είπε η διοίκηση του ομίλου στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Δύο γυναίκες, ένα κρασί, μηδέν αλκοόλ – η ιστορία του αφρώδους Οίνου French Bloom

Η Maggie Frerejean-Taittinger, συν-ιδρύτρια της εταιρίας French Bloom, που ήδη έχει εξασφαλίσει στρατηγική επένδυση από την LVMH, εξηγεί στο Forbes Greece πώς μια startup έκανε το αδύνατο δημιουργώντας ένα super-premium αφρώδη οίνο χωρίς αλκοόλ.