Forbes: Λανσάρει το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Adelaide

Forbes: Λανσάρει το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Adelaide

Του Forbes Corporate Communications

Το Forbes λάνσαρε την beta έκδοση του Adelaide, του εργαλείου αναζήτησης ειδήσεων που χρησιμοποιεί το Google Cloud. Το εργαλείο προσφέρει στους επισκέπτες εξατομικευμένες προτάσεις και πληροφορίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Το Forbes γίνεται έτσι ένας από τους πρώτους μεγάλους ειδησεογραφικούς ομίλους παγκοσμίως που παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις περιεχομένου στους αναγνώστες του, αξιοποιώντας τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη.

Πλέον, επιλεγμένοι επισκέπτες του Forbes.com μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Adelaide μέσω του ιστότοπου, όπου μπορούν να περιηγηθούν σε περιεχόμενο που καλύπτει τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Το Adelaide, που πήρε το όνομά του από τη σύζυγο του ιδρυτή του Forbes, B.C. Forbes, έχει δημιουργηθεί από το εξειδικευμένο επιτελείο τεχνολογίας και δεδομένων του Forbes, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη ενσωμάτωση του ειδησεογραφικού περιεχομένου και τη βέλτιστη λειτουργικότητα.

Το Adelaide ξεχωρίζει καθώς η προσέγγισή του με βάση την αναζήτηση και τη συζήτηση, καθιστά την εύρεση περιεχομένου ευκολότερη για το αναγνωστικό κοινό του Forbes παγκοσμίως. Το εργαλείο παράγει εξατομικευμένες απαντήσεις σε ερωτήματα χρηστών που βασίζονται αποκλειστικά σε άρθρα του Forbes και έχει δημιουργηθεί με τη χρήση των Google Cloud Vertex AI Search and Conversation. Με αυτή την ενσωμάτωση, το Adelaide θα "σκανάρει" το αρχείο περιεχομένου του Forbes για τους τελευταίους δώδεκα μήνες, και θα προσαρμόζεται στις εξατομικευμένες προτιμήσεις των αναγνωστών.

Για να δοκιμάσετε το νέο εργαλείο του Forbes, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: forbes.com/adelaide.

Το Adelaide αποτελεί μια συναρπαστική προσθήκη στο υπάρχον πλαίσιο τεχνητής νοημοσύνης του Forbes. Το 2019, το Forbes εισήγαγε το Bertie, ένα εργαλείο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη που παρείχε προτάσεις στους δημοσιογράφους του Forbes σχετικά με το στυλ γραφής τους, επίσης βασισμένο στο Google Cloud. Σε αντίθεση με το Bertie, το Adelaide θα είναι στην τελική του φάση προσβάσιμο και στους 150 εκατομμύρια αναγνώστες του Forbes, λανσάροντας μια νέα και βελτιωμένη εμπειρία αναζήτησης για τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης.

Το 2018, το Forbes επέλεξε το Google Cloud ως συνεργάτη του, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε το ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού της. Με τις ραγδαίες αλλαγές στον κλάδο των εκδόσεων, το Google Cloud αποτέλεσε έναν ζωτικής σημασίας συνεργάτη που βοήθησε το Forbes να συνειδητοποιήσει τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης. 

Το Adelaide ενισχύει τη δέσμευση της Forbes να πειραματιστεί με νέες τεχνολογίες και να ενισχύσει την πρότασή της για το ειδησεογραφικό περιεχόμενο προς τους αναγνώστες και τους συνεργάτες της.

"Το Forbes υιοθέτησε από νωρίς την τεχνητή νοημοσύνη πριν από περίπου πέντε χρόνια - σήμερα η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί θεμελιώδη τεχνολογία για την πλατφόρμα δεδομένων, ForbesOne", δήλωσε ο Vadim Supitskiy, Chief Digital and Information Officer του Forbes. "Με το βλέμμα προς το μέλλον, δίνουμε τη δυνατότητα στο κοινό μας να κατανοήσει καλύτερα πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο και να βελτιώσει τη ζωή του. Το Adelaide θα φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι αναγνώστες Forbes προσεγγίζουν τις ειδήσεις και το περιεχόμενο των μέσων ενημέρωσης, προσφέροντας μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία από την αρχή μέχρι το τέλος".

Σύμφωνα με τον David Johnson, Chief Data Officer του Forbes, το μέσο πιστεύει ότι η χρήση δεδομένων και της πιο σύγχρονης τεχνολογίας όχι μόνο βελτιώνει τη συνολική εμπειρία του κοινού, αλλά ενισχύει την ικανότητα εύρεσης του περιεχομένου που αυτό αναζητά. "Είναι μια συναρπαστική εξέλιξη στο ταξίδι μας με την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς γινόμαστε ένας από τους πρώτους μεγάλους εκδοτικούς ομίλους που συνεργάζονται με το Google Cloud σε αυτόν τον τομέα".

"Από το πρώτο έντυπο τεύχος του περιοδικού πριν από πάνω από έναν αιώνα μέχρι τη μετατροπή του σε μια σύγχρονη ψηφιακή πλατφόρμα, το Forbes καινοτομούσε πάντα στην τεχνολογία", δήλωσε ο Anil Jain, Global Managing Director, Strategic Consumer Industries, του Google Cloud. "Δημιουργώντας το Adelaide μέσω του Vertex AI Search and Conversation, το Forbes προσφέρει μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία σε όλο το κοινό του".

Περισσότερα από Forbes

Startups: Η Lambda Automata εξαγόρασε τη Smart Flying Machines

Οι δύο ελληνικές startups προχωρούν σε μια σημαντική συμμαχία στον τομέα της άμυνας.

ΕΤΜΕ: Ποια είναι η ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί με καινοτόμες λύσεις για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Η ΕΤΜΕ έχει δημιουργήσει μια νέα τεχνολογία μετρήσεων ανεμολογικών δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

Ο κολοσσός του λιανεμπορίου δημιούργησε το δικό του AI μοντέλο για να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας.

Ποιο στοιχείο της τεχνητής νοημοσύνης πρέπει να μας κρατά ξύπνιους τη νύχτα

Αν όχι όλους, τουλάχιστον τους ηγέτες του εταιρικού κόσμου. Η επικοινωνία, τα soft skills και ο "Δούρειος Ίππος".

Veradigm: Ο "θησαυρός" των ιατρικών φακέλων και το μεγάλο στοίχημα με την Τεχνητή Νοημοσύνη για να σωθεί

Η Yin Ho έχει ένα τολμηρό σχέδιο για να αξιοποιήσει την εξαγορά της start-up ScienceIO και ένα ατού: τα δεδομένα.

Terra Robotics: Ποια τα πλάνα της ελληνικής startup που "εξολοθρεύει" τα ζιζάνια στις καλλιέργειες

Η Terra Robotics ανακοίνωσε πρόσφατα την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου της γύρου χρηματοδότησης.

TerraPower: Τι γνωρίζουμε για το πυρηνικό εργοστάσιο του Μπιλ Γκέιτς στο Ουαϊόμινγκ

Θα φιλοξενεί τον φθηνότερο και αποδοτικότερο πυρηνικό αντιδραστήρα Natrium, ο οποίος ψύχεται με υγρό νάτριο.

Genesis Ventures: Μέχρι την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για το DayOne - Ποια τα επόμενα επενδυτικά βήματα του fund

Οι συμμετέχουσες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν επένδυση ύψους 150.000 ευρώ, με αντάλλαγμα το 12,5% του μετοχικού κεφαλαίου της startup τους.

Να φοβάστε τον ειδικό φόρο τεχνητής νοημοσύνης!

Μια πρόταση με καλές προθέσεις ή μια πρόωρη πρωτοβουλία που ίσως δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο;

Sotiria Technology: Συμμετέχει σε πρόγραμμα του ΝΑΤΟ και "κοιτάζει" νέες αγορές

Η Sotiria Technology είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία ανάμεσα στις 44 που εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα "NATO DIANA"