Το νέο πάθος του Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι το καινούριο του ξενοδοχείο στην Ισπανία

Το νέο πάθος του Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι το καινούριο του ξενοδοχείο στην Ισπανία

Της Sarah Turner

"Δεν θα βγάλουμε ποτέ πολλά χρήματα από αυτά τα πρότζεκτ. Αποτελούν απλώς εκφράσεις αγάπης", λέει ο Ρίτσαρντ Μπράνσον για τη "συλλογή" του από ξενοδοχεία και βίλες. Στα χαρτιά, το τελευταίο του πρότζεκτ, Son Bunyola, στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα, φαντάζει αρκετά απλό. Ένα ξενοδοχείο 26 δωματίων το οποίο στεγάζεται σε μια finca του 16ου αιώνα συν τρεις βίλες σε ένα κτήμα 1.300 στρεμμάτων, το οποίο έχει γύρω του τα όρη Tramuntana και τη θάλασσα.

Son Bunyola
site virginlimitededition
                                                                                                                                               Virgin Limited Edition

Ωστόσο, χρειάστηκε πολύς χρόνος για να καταφέρει ο δαιμόνιος επιχειρηματίας να βάλει το συγκεκριμένο έργο σε σειρά. Ο Μπράνσον αγόρασε για πρώτη φορά το κτήμα Son Bunyola πριν από 25 χρόνια. Μην μπορώντας να λάβει πολεοδομική άδεια, το πούλησε το 2002, για να το αγοράσει ξανά το 2015. Οι τρεις βίλες στο κτήμα άνοιξαν πριν από έξι χρόνια, ωστόσο οι εργασίες για το ξενοδοχείο ξεκίνησαν το 2021. Άνοιξε τελικώς την περασμένη εβδομάδα.

Το κύριο, κρεμ κτήριο έχει δύο πύργους, με τον ένα να χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια μετριάζεται από μια "γείωση". Το δάπεδο της αυλής είναι στρωμένο με πέτρες, τα έπιπλα που την περιβάλλουν είναι από απαλό ρατάν. Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα δείτε είναι μια φαρδιά μπάρα ψευδάργυρου πλούσια εφοδιασμένη με οινοπνευματώδη ποτά. Είναι και όμως και φιλικό προς οικογένειες, από επιπλέοντα παιχνίδια στην πισίνα μέχρι κούνιες και παιδικά καρεκλάκια.

Son Bunyola
Virgin Limited Edition

Son bunyola
                                                                                                                                               Virgin Limited Edition

Τα χρώματα είναι απαλά, με ένα πράσινο eau-de-nil να κυριαρχεί παράλληλα με αποχρώσεις του μπλε που αγγίζουν τον ζωηρό ουρανό της Μαγιόρκα σε μια πρωινή ομίχλη. Τα γεωμετρικά μοτίβα αποτελούν νεύματα στη μαυριτανική ιστορία της Μαγιόρκα, οι ριγέ τέντες αποτελούν φόρο τιμής στην έννοια της σκιάς, ενώ βασιλεύει και μια καλοκαιρινή γαλήνη. Οι τιμές ξεκινούν από 600 ευρώ με πρωινό.

Ο γενικός διευθυντής του Son Bunyola, Vincent Padioleau συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Μπράνσον πριν από 20 χρόνια. Ο Samuel G. Galdon, αρχισέφ της μονάδας, εργάστηκε στο Le Manoir aux Quat'Saison όταν το κατείχε ο Μπράνσον, καθώς και στο La Residencia στην κοντινή Deia.

Στα 73 του χρόνια σήμερα, ο Μπράνσον πλήρωσε το πρώτο του ενήλικο ταξίδι στη Μαγιόρκα στα 20 του. "Μια γυναίκα με την οποία ζούσα έφυγε με έναν άντρα στη Μαγιόρκα. Δεν πήρα πίσω το κορίτσι, αλλά μετά με πήρε τηλέφωνο για να μου πει ότι είχε βρει ένα ερείπιο στη Deia". Αυτή ήταν η La Residencia, στην αγορά της οποίας ενεπλάκη ο Μπράνσον  το 1987 και η οποία σήμερα είναι μέρος του ομίλου Belmond, όπως και το Le Manoir aux Quat'Saison.

Υπάρχουν σήμερα οκτώ ακίνητα στο χαρτοφυλάκιο της Virgin Limited Edition, το οποίο, παρά τα σχόλια του Μπράνσον, είναι ένα από τα πιο "αθόρυβα" -και σταθερά επιτυχημένα- τμήματα του ομίλου Virgin. Είναι όλα επίσης, πλην ενός, ιδιόκτητα της οικογένειας Branson. (Η εξαίρεση είναι η σκηνή σαφάρι Mahali Mzuri στην Κένυα, ένα έργο αειφορίας στο οποίο έχουν μερίδιο και άλλοι). Όλα τους μοιράζονται μια ισχυρή αίσθηση εντοπιότητας.

Το νησί Necker έχει μια ζωντάνια Καραϊβικής, το Mont Rochelle, στο Franschhoek, προσφέρει μια πιο δροσερή, αφρικανικού προσανατολισμού άποψη στην πιο διάσημη αμπελουργική περιοχή της Νότιας Αφρικής. 

Sun Bunyola
Virgin Limited Edition

Sun Bunyola
Virgin Limited Edition
                                                                                                                                Virgin Limited Edition

Το Son Bunyola είναι σταθερά μεσογειακό, από το φαγητό μέχρι τις ομπρέλες της πισίνας. Η διακόσμηση δημιουργήθηκε από την εταιρεία της Μαγιόρκα Rialto Living και το σχέδιο του Μπράνσον ήταν απλό. "Φιλόξενος, όχι υπέρκομψος, ευάερος, διασκεδαστικός και στοχαστικός χώρος", λέει. Η ατμόσφαιρα είναι εντελώς σκόπιμα εκείνη ενός σπιτιού και όχι τόσο ενός ξενοδοχείου, ενώ μερικά από τα χαλιά και άλλα υφάσματα δημιουργήθηκαν για το ξενοδοχείο από το Ίδρυμα Eve Branson, φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Μαρόκο που ιδρύθηκε από τη μητέρα του Μπράνσον.

Μια μεγάλη βεράντα προσφέρει πανοραμική θέα σε όλο το κτήμα. Ένα μονοπάτι οδηγεί σε μια βραχώδη είσοδο όπου μπορεί κανείς να βρέξει τα πόδια του, στη θάλασσα, ωστόσο η πισίνα μήκους 28 μέτρων με θέα στις βεράντες είναι ένα σαγηνευτικό σχέδιο. Υπάρχουν επίσης μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλατόδρομοι - ένα παραλιακό μονοπάτι συνδέει πλέον το Son Bunyola με χωριά εκατέρωθεν της γης του.

Ενώ χρειάστηκαν 30 χρόνια για να δημιουργηθεί το Son Bunyola, δεν πρόκειται για το τέλος του πρότζεκτ. Από την πύλη εισόδου προς το κεντρικό κτήριο υπάρχουν σειρές από πρόσφατα φυτεμένα αμπέλια του γηγενούς σταφυλιού Malvasia Mallocan συν αμυγδαλιές και 7.000 ελαιόδεντρα. Τα γαϊδουράκια και οι κατσίκες, που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των ελιών (φυσικά γονιμοποιημένων) αποτελούν κι αυτά μέρος της εμπειρίας.

Σύντομα, άνθρωποι θα βρίσκονται εδώ και όλο τον χρόνο (αν και όχι αυτόν τον πρώτο χειμώνα). Μια άλλη ερειπωμένο finca θα προσφέρει άλλες 12 σουίτες όταν ανοίξει το 2025. Ήδη, εξάλλου, έχει φυτευτεί λαχανόκηπος.

Για κάποιον του οποίου τα πιο γνωστά πρότζεκτ, οι Virgin Galactic και Virgin Atlantic βασίζονται στην ταχύτητα και την τεχνολογία. η ανάπτυξη του Son Bunyola είναι αξιοσημείωτα γειωμένη και μπορεί να προσφέρει μια ιδιαίτερα ανθεκτική κληρονομιά.

Περισσότερα από Forbes

Γιατί προκαλεί αντιδράσεις ο τουριστικός φόρος της Βενετίας

Στόχος του μέτρου είναι να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού. Η διαχείριση του πλήθους των επισκεπτών συνιστά αέναη πρόκληση.

H μεγαλύτερη δημοπρασία συλλεκτικών νομισμάτων

Μία από τις μεγαλύτερες σε αριθμό λαχνών δημοπρασίες συλλεκτικών νομισμάτων που έχουν γίνει έως τώρα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου. Η συλλογή έχει τον τίτλο "El Greco Collection".

Μεγάλη επένδυση των Ισραηλινών της Fattal στο Ναύπλιο

Το ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει τον Μάιο του 2024.

Ο Κλοπ φεύγει από τη Λίβερπουλ έχοντας μετατρέψει τον αγγλικό σύλλογο σε οικονομική υπερδύναμη

Αν και οι περισσότερες αθλητικές ομάδες έχουν δει μια ραγδαία αύξηση της αξίας τους, υπό τον Κλοπ και τη Fenway ο σύλλογος έχει μετατραπεί σε μια οικονομική υπερδύναμη, καταγράφοντας έσοδα ύψους 682,9 εκατ. ευρώ την περασμένη σεζόν, τα έβδομα υψηλότερα στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Deloitte.

Στον δρόµο των δισεκατοµµυριούχων η QUEEN B

Με την περιοδεία "Renaissance" να έχει σπάσει ταµεία, η καθαρή αξία της Beyoncé εκτοξεύτηκε στα $800 εκατ., και πλέον διεκδικεί µε αξιώσεις το "εισιτήριο" για το κλαµπ των δισεκατοµµυριούχων.

Η περιοδεία Eras Tour της Τέιλορ Σουίφτ έγινε η πρώτη στην ιστορία που ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια

Η περιοδεία Eras Tour της Σουίφτ απέφερε 1,04 δισ. δολάρια μετά από 60 συναυλίες το 2023.

Bad Bunny: Mια "αποκλειστική ματιά" στην ανερχόμενη αυτοκρατορία του σε αθλητισμό, ψυχαγωγία και μόδα

Ο Πορτορικανός καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τη φήμη του για να γίνει παγκόσμιο brand name.

Επίθεση στον Στ. Τσιτσιπά από τον CEO της Lacoste

Τον υπερασπίστηκε η κοινότητα της αντισφαίρισης.

Γ. Αντετοκούνμπο: Νέο "χρυσό" συμβόλαιο $186 εκατ. με τους Μπακς

Ο ηγέτης των Μπακς θα παραμείνει για ακόμα μια πενταετία στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Ο αυθεντικός Rembrandt που είδε την τιμή του να εκτοξεύεται

Πριν από δύο χρόνια είχε εκτιμηθεί στα 15.000 δολάρια και τώρα τα estimates του φτάνουν τα 18 εκατομμύρια. Ο λόγος για τον πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου, Rembrandt, "The Adoration of the Kings".

Στη λίστα με τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια στον κόσμο η Αθήνα για το τέταρτο τρίμηνο του έτους

Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης προβλέπεται να συνεχιστούν και στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.