Cosmote TV Τηλεοπτικές Παραγωγές: Πόσο τζίρο έκανε η εταιρεία που παρέχει περιεχόμενο στον ΟΤΕ

Cosmote TV Τηλεοπτικές Παραγωγές: Πόσο τζίρο έκανε η εταιρεία που παρέχει περιεχόμενο στον ΟΤΕ

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

Με σταθεροποιητικές τάσεις ολοκληρώθηκε η χρήση του 2022 για τη θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΟΤΕ, Cosmote TV Τηλεοπτικές Παραγωγές, η οποία αποτελεί μία νομική οντότητα που εξυπηρετεί εσωτερικές λειτουργίες της Cosmote TV. Συγκεκριμένα,  εταιρεία η οποία συνέχισε να παρέχει στον ΟΤΕ, στο πλαίσιο της μεταξύ τους σύμβασης, υπηρεσίες για την παραγωγή, επιμέλεια, λειτουργία και υποστήριξη αθλητικού και θεματικού περιεχομένου και να διαχειρίζεται τις μετακινήσεις και το συντονισμό της δημοσιογραφικής ομάδας, εμφάνισε πέρυσι κύκλο εργασιών 6,673 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας οριακή άνοδο 0,6% σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική χρήση, κατά την οποία είχε διαμορφωθεί στα 6,636 εκατ. ευρώ. 

Τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 22%, κλείνοντας στις 292.000 ευρώ από 375.000 ευρώ το 2021. Σε επίπεδο καθαρού αποτελέσματος, τα κέρδη έφθασαν τις 222.000 ευρώ το 2022 από 282.000 ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σημειώνοντας μείωση 21%. 

Για την τρέχουσα οικονομική χρήση, η Cosmote TV Τηλεοπτικές Παραγωγές συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον ΟΤΕ, μεταξύ των οποίων, συγκαταλέγονται οι δημοσιογραφικές μεταδόσεις και παραγωγές και η διαμόρφωση τηλεοπτικού προγράμματος. Στα τέλη του 2022, στην εταιρεία απασχολούνταν 48 άτομα συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων με σύμβαση ορισμένου χρόνου ενώ το 2021 ο αριθμός του προσωπικού ήταν 50 άτομα. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος αριθμός αφορά μόνο τη συγκεκριμένη εταιρεία και όχι τη Cosmote TV, η οποία αποτελεί business unit του ΟΤΕ και απασχολεί περίπου 300 άτομα, διαθέτοντας τα δικά της στούντιο.

Η μάχη για το αθλητικό περιεχόμενο

Σε γενικές γραμμές να σημειωθεί ότι η συνδρομητική πλατφόρμα της Cosmote TV, η οποία συνεργάζεται με τη Cosmote TV Τηλεοπτικές Παραγωγές, "ποντάρει" ιδιαίτερα στο αθλητικό περιεχόμενο προκειμένου να ανταπεξέλθει στη σκληρή μάχη του ανταγωνισμού. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Cosmote, έχοντας ήδη συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μετά το "χρυσό" deal που υπογράφηκε με τους Ερυθρόλευκους το 2022 για διάστημα 3 ετών, κατάφερε τελικά  να κρατήσει στην τηλεοπτική της στέγη τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ ενώ παράλληλα διατηρεί τα δικαιώματα για τη μετάδοση των αγώνων της UEFA με ισχύ μέχρι το 2024. 

Από την άλλη η Nova, έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ ενώ ήδη διαθέτει συμβόλαιο με τον Άρη. 

Οι συνδρομητές των τριών εγχώριων παικτών συνδρομητικής 

Σε επίπεδο συνδρομητικής βάσης, η Cosmote TV παραμένει στην κορυφή της εγχώριας συνδρομητικής τηλεόρασης, συγκεντρώνοντας τους περισσότερους συνδρομητές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε, οι συνδρομητές τηλεόρασης του ΟΤΕ άγγιξαν τις 648.000 το δεύτερο τρίμηνο του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, παρά τον έντονο ανταγωνισμό και την εκτεταμένη πειρατεία. Άλλωστε, η περαιτέρω επέκταση της πελατειακής βάσης της συνδρομητικής τηλεόρασης αποτελεί έναν από τα κύρια κομμάτια του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης του ομίλου ΟΤΕ. 

Με υψηλούς ρυθμούς αναπτύχθηκε και ο αριθμός των συνδρομητών του Vodafone TV στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς καθώς σε αυτό το διάστημα κατάφερε να προσθέσει επιπλέον 20.000 νέους συνδρομητές, πλησιάζοντας ολοένα και πιο κοντά τον στόχο των 200.000 πελατών. Η συγκεκριμένη άνοδος, η οποία μεταφράζεται σε επταπλάσια αύξηση νέων συνδρομητών σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο, αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στις πρόσφατες συμφωνίες με Disney+ και Warner Bros – Discovery αλλά και στην σταθερή αξία του HBO. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους συνδρομητές της Nova υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους κινείται κοντά στην περιοχή των 400.000 πελατών.

Περισσότερα από Forbes

Κατακόρυφη μείωση των εσόδων της Boeing εν μέσω της κρίσης ασφαλείας

Η Boeing αναφέρει καλύτερο τρίμηνο από ό,τι φοβόταν, λέει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού σταθεροποιείται εν μέσω της κρίσης στο 737 Max

Μιχάλης Τσαμάζ: Η τελευταία πράξη μιας χρυσής εποχής management στον ΟΤΕ

Ένας από τους πιο πετυχημένους manager των τελευταίων ετών στο εγχώριο επιχειρείν.

Νέο mega deal στην πετρελαϊκή βιομηχανία: Η Chevron εξαγοράζει την Hess έναντι 53 δισ. δολαρίων

Ενισχύει τη θέση της στον σχιστόλιθο των ΗΠΑ και στο υπέδαφος της Γουιάνα.

Nike: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη, όχι όμως και τα έσοδα στο α' τρίμηνο χρήσης

Ανοδικά η μετοχή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Amazon: Επενδύει 4 δισ. δολάρια σε start up για την τεχνητή νοημοσύνη

Στην προσπάθειά της να είναι ανταγωνιστική στους τομείς cloud και τεχνητής νοημοσύνης.

Αποχώρησε από πρόεδρος του Fox ο Ρούμπερτ Μέρντοχ

Τη θέση του θα αναλάβει ο μεγαλύτερος γιος του Λάχλαν Μέρντοχ.

Societe Generale: O νέος CEO "τρόμαξε" τους επενδυτές - Βουτιά 12% η μετοχή

Το πρώτο του στρατηγικό πλάνο για την Societe Generale παρουσίασε σήμερα ο νέος CEO Slawomir Krupa.

Arm: Στα 51 δολάρια ανά μετοχή "βγαίνει" στην IPO

Η Arm εισάγει τουλάχιστον 95,5 εκατομμύρια μετοχές στο Nasdaq.

Google: Ανακοίνωσε εκατοντάδες απολύσεις στο τμήμα προσλήψεων

Οι υπάλληλοι που απολύονται ήδη ενημερώνονται μέσω email.

Μεγάλο πλήγμα για την Apple: Η Κίνα επιδιώκει την απαγόρευση των iPhones σε κρατικές εταιρείες και υπηρεσίες

Το γεγονός αυτό απειλεί να πλήξει σημαντικά τη θέση της Apple σε μια αγορά που αποφέρει περίπου το 1/5 των εσόδων της.

Η Country Garden απέφυγε, προς το παρόν τουλάχιστον, τη στάση πληρωμών

Η Country Garden έφθασε στα τέλη του 2022 να έχει χρέη ύψους περίπου 180 δισ. ευρώ.

Ευρώπη: Η φαρμακοβιομηχανία Novo Nordisk απειλεί να "εκθρονίσει" την LVMH

Η δανέζικη εταιρεία "έκλεψε" πρόσκαιρα τον τίτλο της πολυτιμότερης εταιρείας στην Ευρώπη από τον γαλλικό κολοσσό.