Ο Κλοπ φεύγει από τη Λίβερπουλ έχοντας μετατρέψει τον αγγλικό σύλλογο σε οικονομική υπερδύναμη

Ο Κλοπ φεύγει από τη Λίβερπουλ έχοντας μετατρέψει τον αγγλικό σύλλογο σε οικονομική υπερδύναμη

Ο Γιούργκεν Κλοπ θα αποχωρήσει από την Λίβερπουλ, την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα την οποία έχει οδηγήσει σε έξι μεγάλα τρόπαια, στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, αναφέροντας ότι "ξεμένει από ενέργεια", σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η θητεία του στον σύλλογο βοήθησε τη Fenway Sports Group, τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες του, να αποκομίσουν τεράστια κέρδη από την αύξηση της αξίας του συλλόγου. Η FSG αγόρασε τη Λίβερπουλ έναντι 300 εκατ. λιρών (383 εκατ. δολάρια) το 2010. Μετά από πέντε χρόνια προσπαθειών για ανταγωνισμό με τους μεγαλύτερους αντιπάλους, ο Κλοπ προσελήφθη το 2015 και ο σύλλογος κατέκτησε το Champions League το 2019.

Η FSG πούλησε πρόσφατα ένα μειοψηφικό μερίδιο της Λίβερπουλ στην επενδυτική εταιρεία Dynasty Equity της Νέας Υόρκης, αξίας μεταξύ 100 και 200 εκατ. δολαρίων. Ο σύλλογος αποτιμάται περίπου στα 5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, αν και δυσκολεύτηκε να βρει αγοραστές όταν εξετάστηκε το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής πώλησης στα τέλη του 2022.

"Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι ένα σοκ για πολλούς ανθρώπους αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο 56χρονος Κλοπ σε συνέντευξη που αναρτήθηκε στο X την Παρασκευή.

Κατά τη θητεία του στο Άνφιλντ, ο Κλοπ έχει κατακτήσει το Champions League, το UEFA Super Cup, το FIFA Club World Cup, την Premier League, το League Cup και το FA Cup, ο μοναδικός προπονητής της Λίβερπουλ που έχει κατορθώσει αυτό το κατόρθωμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Αν και οι περισσότερες αθλητικές ομάδες έχουν δει μια ραγδαία αύξηση της αξίας τους, υπό τον Κλοπ και τη Fenway ο σύλλογος έχει μετατραπεί σε μια οικονομική υπερδύναμη, καταγράφοντας έσοδα ύψους 682,9 εκατ. ευρώ (743 εκατ. δολάρια) την περασμένη σεζόν, τα έβδομα υψηλότερα στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Deloitte.

Ο Γερμανός προπονητής προηγουμένως σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη γερμανική Μπορούσια Ντόρτμουντ, την οποία οδήγησε σε δύο διαδοχικούς τίτλους Bundesliga το 2011 και το 2012.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League, με προβάδισμα πέντε βαθμών έναντι της Μάντσεστερ Σίτι και της Άρσεναλ. Είναι το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση της Premier League 2023-2024, σύμφωνα με τις τελευταίες στοιχηματικές αποδόσεις της Paddy Power.

Περισσότερα από Forbes

H μεγαλύτερη δημοπρασία συλλεκτικών νομισμάτων

Μία από τις μεγαλύτερες σε αριθμό λαχνών δημοπρασίες συλλεκτικών νομισμάτων που έχουν γίνει έως τώρα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου. Η συλλογή έχει τον τίτλο "El Greco Collection".

Στον δρόµο των δισεκατοµµυριούχων η QUEEN B

Με την περιοδεία "Renaissance" να έχει σπάσει ταµεία, η καθαρή αξία της Beyoncé εκτοξεύτηκε στα $800 εκατ., και πλέον διεκδικεί µε αξιώσεις το "εισιτήριο" για το κλαµπ των δισεκατοµµυριούχων.

Η περιοδεία Eras Tour της Τέιλορ Σουίφτ έγινε η πρώτη στην ιστορία που ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια

Η περιοδεία Eras Tour της Σουίφτ απέφερε 1,04 δισ. δολάρια μετά από 60 συναυλίες το 2023.

Bad Bunny: Mια "αποκλειστική ματιά" στην ανερχόμενη αυτοκρατορία του σε αθλητισμό, ψυχαγωγία και μόδα

Ο Πορτορικανός καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τη φήμη του για να γίνει παγκόσμιο brand name.

Επίθεση στον Στ. Τσιτσιπά από τον CEO της Lacoste

Τον υπερασπίστηκε η κοινότητα της αντισφαίρισης.

Γ. Αντετοκούνμπο: Νέο "χρυσό" συμβόλαιο $186 εκατ. με τους Μπακς

Ο ηγέτης των Μπακς θα παραμείνει για ακόμα μια πενταετία στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Ο αυθεντικός Rembrandt που είδε την τιμή του να εκτοξεύεται

Πριν από δύο χρόνια είχε εκτιμηθεί στα 15.000 δολάρια και τώρα τα estimates του φτάνουν τα 18 εκατομμύρια. Ο λόγος για τον πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου, Rembrandt, "The Adoration of the Kings".

Αναζητούνται έργα αξίας ενός δισεκατομμυρίου

Όνειρο θερινής νυκτός θα ήταν για τους περισσότερους συλλέκτες να έχουν στην κατοχή τους έργα των Piet Mondrian, René Magritte ή Lucian Freud. Για τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Roman Abramovich και την πρώην σύζυγό του, Dasha Zhukova, είναι απλώς η πραγματικότητα.

Khaby Lame: 162 εκατ. followers και έσοδα 16,5 εκατ. δολάρια "χωρίς να πει λέξη"

Ο Τσάρλι Τσάπλιν της ψηφιακής εποχής προσελκύει εκατομμύρια δολάρια για να διαφημίσει τις εταιρείες στο Tik Tok.

George Clooney: Διαψεύδει δημοσιεύματα ότι η βίλα της λίμνης Κόμο αξίας $107 εκατ. πωλείται - Να τι γνωρίζουμε

Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη βίλα του George Clooney στη λίμνη Κόμο.

Σοβαρά σημάδια κόπωσης στην αγορά τέχνης το 2023

Για μια δύσκολη χρονιά σε ό,τι αφορά το εμπόριο της τέχνης μιλούν οι διεθνείς αναλυτές που παρακολουθούν συστηματικά τους παγκόσμιους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Katy Perry: Το deal $225 εκατ. με τη Litmus την εκτόξευσε στις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες των ΗΠΑ

H σούπερ σταρ της ποπ πούλησε τα δικαιώματα για τη μουσική της και η καθαρή της αξία ανέρχεται πλέον στα 340 εκατ. δολάρια.