Τρεις μετοχές για πιθανό διπλασιασμό απόδοσης εντός του 2024

Τρεις μετοχές για πιθανό διπλασιασμό απόδοσης εντός του 2024

Του Robert Daugherty

Καθώς το 2023 οδεύει προς το τέλος του, οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες με προοπτική αλλά και αντοχή στη μεταβλητότητα της αγοράς. Τρεις εταιρείες δημιουργούν προσδοκίες πως θα αντεπεξέλθουν στο αβέβαιο επενδυτικό κλίμα και ενδεχομένως να διπλασιάσουν την αξία τους εντός του 2024: Super Micro Computer, Concentrix Corporation και ANI Pharmaceuticals. Έκαστη έχει διακριθεί στον τομέα της και διαπραγματεύεται με discount στην εσωτερική της αξία. Ιστορικά, οι αναπτυσσόμενες εταιρείες εμφανίζουν λόγους τιμών προς κέρδη που υπερβαίνουν τον ρυθμό αύξησης των κερδών τους, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τις τρεις πιο πάνω εταιρείες που αποτελούν καλές προτάσεις για αγορά.

Super Micro Computer (SMCI): Υπολογιστική υψηλής απόδοσης

Εν μέσω έξαρσης της καινοτομίας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, η Super Micro Computer αναδεικνύεται σε σημαντική δύναμη στην υπολογιστική υψηλής απόδοσης. Οι εκτιμήσεις της TrendForce βλέπουν αύξηση στις αποστολές servers τεχνητής νοημοσύνης κατά 38% το 2023 και επιπλέον 38% το 2024. Η SMCI έχει εδραιώσει τη θέση της ως κορυφαίος πάροχος servers που τροφοδοτούν data centers παγκοσμίως. Αυτό που κάνει την SMCI να ξεχωρίζει είναι η μεγάλη γκάμα προϊόντων της, όπως μητρικές κάρτες και λύσεις αποθήκευσης. Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται οι Meta και Tesla. Σε μια έντονα ανταγωνιστική αγορά όπου οι εταιρείες επιδιώκουν να αναπτύξουν τις πιο προηγμένες λύσεις από τις Nvidia, Advanced Micro Devices και Intel, η δέσμευση στην παράδοση (όπως στην περίπτωση της SMCI) αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Οι εκτιμήσεις για το 2023 συγκλίνουν στην τιμή των 11,81 δολαρίων ανά μετοχή, και ανεβαίνουν στα 17,29 δολάρια το 2024, αύξηση της τάξης του 46%. Προς το παρόν η SMCI διαπραγματεύεται 14,6x τα αναμενόμενα κέρδη του 2024, ένα σημαντικό discount λαμβάνοντας υπόψη τον ισχυρό ρυθμό αύξησης των κερδών της εταιρείας κατά 28%, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2025. Με την τιμή της μετοχής να είναι σωστά στα 331 δολάρια σήμερα, εντός του επόμενου έτους θα μπορούσε να υπερβεί τα 484 δολάρια, καθώς τα κέρδη θα σκαρφαλώσουν στα 17,29 δολάρια/μετοχή.

Concentrix Corporation: Πρωτοπόρος στις υπηρεσίες προς επιχειρήσεις

Η Concentrix Corporation, ηγέτιδα δύναμη στις υπηρεσίες προς επιχειρήσεις παγκοσμίως, είχε σκαμπανεβάσματα το 2023, παγιδευμένη στη φρενίτιδα της αγοράς για την τεχνητή νοημοσύνη, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει από το υψηλό των 151,82 δολαρίων στα 70,58 δολάρια/μετοχή, και να ανακάμψει έπειτα στα 95,40 δολάρια. Με τη δραστηριότητά της να επεκτείνεται σε 40 χώρες, η Concentrix μπορεί να υπερηφανεύεται για το μεγάλο δίκτυό της και τη δέσμευσή της να προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία στους πελάτες της. H αγορά αντέδρασε υπερβολικά το 2023, εικάζοντας ότι τα bots τεχνητής νοημοσύνης θα αντικαθιστούσαν όλο το προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου και επικοινωνίας της Concentrix με τους πελάτες, αφού η εταιρεία πρωτοπορεί στην αξιοποίηση των προηγμένων τεχνολογιών. 

Οι προβλέψεις για το 2024 κάνουν λόγο για κέρδη 13,03 δολάρια/μετοχή, από 11,10 δολάρια το 2023, αύξηση της τάξης του 17,4%. Επιπλέον, η πρόσφατη έγκριση της διοίκησης για αύξηση του μερίσματος κατά 10% και η επανέναρξη του προγράμματος επαναγοράς μετοχών υποδηλώνουν εμπιστοσύνη στις ταμειακές ροές και τα διαθέσιμα μετρητά της Concentrix. Δεδομένης της μακρόχρονης σχέσης της Concentrix με τους πελάτες της, που προέρχονται από διάφορες αγορές και κλάδους τα 220 δολάρια μοιάζουν μια εφικτή τιμή-στόχος έως τα τέλη του 2024. 

ANI Pharmaceuticals: Μια παραγνωρισμένη, αναδυόμενη δύναμη της φαρμακοβιομηχανίας

Η ANI Pharmaceuticals είναι από τις αναδυόμενες δυνάμεις στον φαρμακευτικό κλάδο και μια συναρπαστική επενδυτική ευκαιρία για το 2024. Η εταιρεία ειδικεύεται στην ανάπτυξη και εμπορία συνταγογραφούμενων προϊόντων, παρέχοντας φαρμακευτικές λύσεις υψηλής ποιότητας και οικονομικά προσιτές. Το "χαρτοφυλάκιό της" καλύπτει ογκολογικές, καρδιαγγειακές και ορμονικές παθήσεις, καθώς και διαταραχές του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Στα πλεονεκτήματα της ANIP ότι έχει εστιάσει σε σύνθετα γενόσημα φάρμακα και επώνυμα προϊόντα.

Με τη χρηματιστηριακή της αξία να ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια, η ανάπτυξη της ANIP έχει αρχίσει να προσελκύει το ενδιαφέρον των αναλυτών. Η εταιρεία προβλέπεται πως θα καταγράψει κέρδη 4,26 δολάρια ανά μετοχή το 2024, ενώ εκτιμάται πως θα έχει μια άνετη πορεία προς τα 5,04 δολάρια το 2025, μια ενδεχόμενη αύξηση της τάξης 18%. Σημειώνεται ότι η μετοχή διαπραγματεύεται σήμερα 10,9x τα κέρδη του τελευταίου 12μήνου, ενώ η ANIP εμφανίζει ισχυρότερα του αναμενομένου κέρδη και έσοδα για έκτο συναπτό τρίμηνο. Η πρόβλεψη των αναλυτών για έσοδα ύψους 480 εκατ. δολαρίων το 2024 δεν περιλαμβάνει τα προϊόντα που βγήκαν πρόσφατα στην κυκλοφορία και δεν αποδίδει αξία στα προϊόντα γυναικείας τεστοστερόνης, ένα ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς.

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο αρθρογράφος είναι είτε άμεσα είτε έμμεσα μέτοχος και των τριών εταιρειών που προτείνονται.

Απόδοση - επιμέλεια: Μιχάλης Παπαντωνόπουλος

Περισσότερα από Forbes

Η φρενίτιδα επαναγοράς μετοχών στον S&P 500 θα φτάσει το $1 τρισ. έως το 2025

Τα προγράμματα επαναγοράς μετοχών είναι η τάση της εποχής. Τι βλέπει η Goldman Sachs.

Οι "Λύκοι της Wall Street" επιστρέφουν

Η ιστορία της Jin Medical είναι το όνειρο των χρηματιστών, που έχουν εκπαιδευτεί στη μέθοδο του Τζ. Μπέλφορτ.

Τρεις small caps που ίσως επωφεληθούν από το "January effect"

To "Φαινόμενο" είθισται να ευνοεί τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης και τα sell off για φορολογικούς λόγους.

Γιατί δεν θέλουμε ράλι στις αγορές αυτά τα Χριστούγεννα

O κακός Δεκέμβρης του 2002 και του 2018 ήταν "δώρο" για τις επιδόσεις των μετοχών κατά το επόμενο έτος.

Τέσσερις μετοχές με μεγάλες δυνατότητες σε τιμή ευκαιρίας

Μια τετράδα τίτλων σημείωσε βαριές απώλειες το τελευταίο διάστημα, αλλά έχει τα φόντα να ανακάμψει.

Wall: Το δύσκολο καλοκαίρι των "Magnificent-7" - Έχασαν κεφαλαιοποίηση $148 δισ.

Στον αντίποδα 4 πετρελαϊκές σημείωσαν ράλι άνω του 28% έκαστη.

Πέντε tips για να δείτε αλλιώς τον παραδοσιακά "κακό" Σεπτέμβρη των Nasdaq και S&P 500

O Αύγουστος είναι μήνας αστάθειας για τους επενδυτές ή απλώς... προθέρμανση για όσα ακολουθούν τον Σεπτέμβριο.

"Barbie" και "Oppenheimer" δεν έσωσαν τις μετοχές του Χόλιγουντ

Η απεργία των ηθοποιών φέρνει υποβαθμίσεις από αναλυτές και "βουτιά" των Paramount, Disney, Imax.

Ανησυχείτε αν "ξεθυμάνει" το ράλι της Wall; Δείτε αυτούς τους 6 δείκτες

Οι δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς έχουν επιστρέψει σε ακραία -ή πρακτικά ακραία- επίπεδα.

Η Wall Street "κολυμπά" κάτω από το νερό – και η Apple επιπλέει στο 0%

Στα τέλη '60, οι μετοχές ανέβαιναν. Όπως κι ο πληθωρισμός. Κανείς δεν στάθμιζε τη διολίσθηση του δολαρίου.

21 μεγιστάνες "ξεφορτώθηκαν" μετοχές αξίας $9 δισ. το α' 6μηνο του 2023

Ποιοι δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ πούλησαν τις περισσότερες μετοχές.