Αναπτύσσοντας γόνιμο διάλογο μεταξύ του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και των μελών του CEO Clubs Greece

Αναπτύσσοντας γόνιμο διάλογο μεταξύ του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και των μελών του CEO Clubs Greece

Η ανάπτυξη ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, εντός του οποίου λαμβάνει χώρα γόνιμος διάλογος ανάμεσα σε, ομότιμους και ομοϊδεάτες CEOs, στους ηγέτες των επιχειρήσεων της χώρας και μεταξύ  των υπευθύνων χάραξης πολιτικής (policy makers), αποτελεί έναν από τους πρωτεύοντες στόχους του CEO Clubs Greece.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και ως μέρος κύκλου ομιλιών, υπό τον ευρύτερο τίτλο "On the Frontline", που στόχο έχουν να εμβαθύνουν σε επίκαιρα θέματα γεωπολιτικο-οικονομικού χαρακτήρα και στις πιθανές επιπτώσεις τους στη λειτουργία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα σήμερα, πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου, στο ClubHouse, παρουσίαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κυρίου Γιάννη Στουρνάρα, με θέμα τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας. 

Σε μια από τις πλέον αναμενόμενες συγκεντρώσεις του Club, στο κατάμεστο ClubHouse του CEO Clubs Greece στη Μαρίνα του Φλοίσβου, παρουσία κορυφαίων CEOs, και επιχειρηματιών που εκπροσωπούν τις μεγαλύτερες Ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες καθώς και τους κυριότερους επιχειρηματικούς κλάδους της αγοράς, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μίλησε για την οικονομία της ευρύτερης ευρωζώνης και της Ελλάδας, επικεντρώνοντας στις προβλέψεις βασικών οικονομικών δεικτών και στις ευκαιρίες και προκλήσεις που διαφαίνονται στο προσεχές μέλλον. Με τη χρήση συγκεκριμένων δεδομένων και σχετικών παραδειγμάτων, ο κ. Στουρνάρας μοιράστηκε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του, για την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αξιοσημείωτες δυνατότητες της Ελληνικής οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη τις στρατηγικές που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, τη βελτιωμένη θέση του χρηματοπιστωτικού τομέα και τις διαθέσιμες, πολλά υποσχόμενες επενδυτικές ευκαιρίες.

Η εμπεριστατωμένη και πραγματιστική  ομιλία του κ. Στουρνάρα ενέπνευσε στη συνέχεια έναν δυναμικό, ειλικρινή και υγιή διάλογο με τους συμμετέχοντες CEOs, μέλη του CEO Clubs Greece, οι οποίοι μοιράστηκαν λεπτομέρειες για προκλήσεις που σχετίζονται με επιμέρους κλάδους της αγοράς, ρίχνοντας φως σε ζητήματα που συχνά παραμένουν αφανή ή αδιευκρίνιστα.  Στο πλαίσιο της συζήτησης αυτής διερευνήθηκαν από κοινού και ουσιαστικές προτάσεις για πιθανές λύσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω θετικές αλλαγές για τις εταιρείες, τους καταναλωτές και την κοινωνία στο σύνολό της. Η ανταλλαγή απόψεων εστίασε μεταξύ άλλων σε θέματα όπως η γραφειοκρατία και η φοροδιαφυγή, οι υψηλοί έμμεσοι φόροι, τα βήματα που απαιτούνται για την ανάπτυξη του ανταγωνισμού και της ανταγωνιστικότητας, οι καθυστερήσεις του δικαστικού συστήματος, οι προκλήσεις που προέρχονται από την κλιματική κρίση και τις δημογραφικές αλλαγές, η άμεση ανάγκη μετάβασης σε συστήματα πράσινης ενέργειας, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας (συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης) και οι αντίστοιχες επιπτώσεις της, η ορθολογική χρήση επιδομάτων και φορολογικών ή άλλων κινήτρων ως εργαλεία οικονομικής στήριξης και ανάπτυξης, και η απαιτούμενη αναβάθμιση της παιδείας. 

Μέσα από αυτή την ανταλλαγή απόψεων, οι CEOs δεν κατέθεσαν απλά τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους αλλά πήραν εμπεριστατωμένες απαντήσεις και άκουσαν τις δυναμικές τοποθετήσεις του Διοικητή σε κάποια από τα θέματα που επεσήμαναν.  Από την άλλη πλευρά, και ο κ. Στουρνάρας ενδυνάμωσε την άμεση επαφή του με κορυφαίους CEOs και επιχειρηματίες της χώρας μας, αποκτώντας επιπλέον πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες που μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην περαιτέρω διαμόρφωση της στρατηγική της Τράπεζας της Ελλάδος. Το βάθος και η ποιότητα της συζήτησης και η αξία των πληροφοριών που ανταλλάχθηκαν επιβεβαίωσαν την ανάγκη διατήρησης μιας τέτοιας ανοιχτής, αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και των επιφανέστερων CEOs της χώρας, θέτοντας τις βάσεις για παρόμοιες συναντήσεις στο μέλλον.

"Η παρουσία του κου Στουρνάρα στο Club μας, απετέλεσε μεγάλη τιμή για εμάς", αναφέρει η κα Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του CEO Clubs Greece.  "Αυτό φάνηκε και από τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν τα μέλη μας και τη μακρά ανταλλαγή απόψεων που συμπλήρωσε την  αρχική του παρουσίαση.  Το  CEO Clubs Greece φιλοδοξεί να προσφέρει αδιάλειπτα  το ασφαλές πλαίσιο που είναι απαραίτητο για ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα στα μέλη μας.  Στη διαδικασία αυτή, συν-δημιουργίας και ενίσχυσης της συλλογικής σοφίας μέσα από την οποία θα αναδυθούν μακροπρόθεσμες λύσεις στις προκλήσεις των καιρών μας, πάντα καλωσορίζουμε με χαρά και εκτίμηση τους policy makers της χώρας μας, διευρύνοντας την ανταλλαγή απόψεων και ενισχύοντας τις βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται η ηγεσία στην Ελλάδα, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις νεότερες γενιές". 

Για περισσότερες πληροφορίες ceoclubsgreece.org

 

Περισσότερα από Forbes

Ανδρέας Πετρόπουλος (Convert Group): Ανάπτυξη εντός και εκτός Ευρώπης με στρατηγική, μέθοδο και κατάλληλη εταιρική κουλτούρα

Ο CEO της Convert Group αποκαλύπτει τους στόχους της εταιρείας για το τρέχον έτος, με αιχμή του δόρατος την καινοτόμο ΑΙ πλατφόρμα της που έχει ήδη παρουσία σε 21 χώρες και συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Ποια είναι η BayWa r.e. και ποια η παρουσία της στη διεθνή αγορά της πράσινης ενέργειας;

Στην BayWa r.e. we r.e.think energy, δηλαδή επαναπροσδιορίζουμε πώς παράγεται, πώς αποθηκεύεται και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ενέργεια.

Η Δυναμική της Σχολής Ηγετικής Πρακτικής του CEO Clubs Greece

Η κα Γ. Καρτσάνη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του CEO Clubs Greece, και ο Δρ Π. Λουκόπουλος, Chairman and Managing Director, Signify Hellas SA και Vice President Education & Learning, CEO Clubs Greece, μιλούν για τους στόχους της Σχολής Ηγετικής Πρακτικής.

CEO Clubs Greece: Εμβαθύνοντας στις γεωπολιτικές προκλήσεις στην Α. Μεσόγειο και στην επίδρασή τους στο ελληνικό επιχειρείν

Πιστός, για τρίτη χρονιά, στο ετήσιο "ραντεβού" του με το Club και τα μέλη του, ο κ. Συρίγος εστίασε στα πλέον φλέγοντα ζητήματα της περιοχής μας,

Xρίστος Καχραμάνογλου (Viopol): Στόχος να αναπτυχθούμε στη διεθνή αγορά μέσα από στρατηγικές συνεργασίες

"Για εμάς το ESG δεν είναι μόνο μια δέσμευση ευθύνης, αλλά και εργαλείο ανάπτυξης του οργανισμού μας", τονίζει ο CEO της VIOPOL, Χρίστος Καχραμάνογλου.

Δημήτρης Ζαχαρόπουλος (PowerZ):  50 χρόνια πορείας,  καινοτόμων ηλεκτρολογικών εφαρμογών και φωτισμού

Η πελατοκεντρική φιλοσοφία της PowerZ χαρακτηρίζει την ιστορική της πορεία και την εμπορική της επέκταση αναφέρει ο Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, CEO της εταιρείας

Μ. Τόμπρα: H Sephora Greece είναι από τα μεγαλύτερα success stories στην Ευρώπη

Σε μια από τις πιο σημαντικές εμπορικές αγορές στην Αττική σχεδιάζει να ανοίξει κατάστημα έως το τέλος του έτους η αλυσίδα Sephora, όπως αναφέρει η Μαρίλια Τόμπρα Country Director της εταιρείας.

Φ. Κωστόπουλος (Arkas Hellas): Μονόδρομος η διατήρηση των βασικών αξιών μας

Στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το κλείσιμο της Ερυθράς Θάλασσας στον ναυτιλιακό κλάδο αναφέρεται μεταξύ άλλων ο κ. Φίλιππος Κωστόπουλος Managing Director της Arkas Hellas.

Κων. Μαντούδης (Rollex): Γνωρίζουμε καλά τις ανάγκες της αγοράς με όχημα την 65ετή πείρα μας

"Στόχος είναι να διευρύνουμε την γκάμα μας με καινούργια προϊόντα" όπως αναφέρει ο CEO της εταιρείας Rollex Κωνσταντίνος Μαντούδης.

Αποκλειστική συνεργασία CEO Clubs Greece με το CEO Clubs Network

Μοναδική ευκαιρία πρόσβασης στις αναπτυσσόμενες αγορές μέσα από την αποκλειστική του συνεργασία με το CEO Clubs Network προσφέρει στα μέλη του το CEO Clubs Greece.

Σχολή Ηγετικής Πρακτικής του CEO Clubs Greece - Από το όραμα στην πράξη με νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

H Σχολή Ηγετικής Πρακτικής του CEO Clubs Greece το 2024 εισάγει ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο εστιάζει πάνω στο Leadership Development.

Επιτυχές παράδειγμα συν-δημιουργίας από τον Όμιλο SOFTONE και την Global Sustain στο CEO Clubs Greece Forum

O Όμιλος SOFTONE και η Global Sustain ένωσαν τις δυνάμεις τους και συν-δημιούργησαν ένα νέο προϊόν που υποστηρίζει τις εταιρείες και τις διοικητικές τους ομάδες στην απαραίτητη πλέον συμμόρφωση (compliance) με δείκτες ESG.