Πώς η Rhoé ανασχεδιάζει το μέλλον της κινητικότητας

Πώς η Rhoé ανασχεδιάζει το μέλλον της κινητικότητας

Θ. Βλαχοπαναγιώτης, Κ. Γκρίζος, Γ. Καλεντερίδης, Αιμ. Μουχταρόπουλος, Δ. Κοντοσφύρης, Γ. Κωστάλας, 27 ετών

H Rhoé είναι το όραμα των 6 συνιδρυτών –του Θεοχάρη Βλαχοπαναγιώτη, του Κωνσταντίνου Γκρίζου, του Γιάννη Καλεντερίδη, του Αιμίλιου Μουχταρόπουλου, του Δημήτρη Κοντοσφύρη και του Γιώργου Κωστάλα– οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν μια φιλόδοξη ιδέα, γεννημένη στις αίθουσες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε μια εταιρεία που διαμορφώνει τον διεθνή τομέα των μεταφορών και σήμερα μετράει 15 άτομα.

 

Rohe
Επάνω σειρά (από αριστερά προς τα δεξιά): Αιμίλιος Μουχταρόπουλος, Κωνσταντίνος Γκρίζος, Ιωάννης Καλεντερίδης
Κάτω σειρά (από αριστερά προς τα δεξιά): Δημήτρης Κοντοσφύρης, Γεώργιος Κωστάλας, Θεοχάρης Βλαχοπαναγιώτης 


Η Rhoé επί της ουσίας βοηθάει δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς τόσο στον τομέα της ναυτιλίας, όσο και της αστικής κινητικότητας να προχωρήσουν στην πράσινη μετάβασή τους με επιχειρηματικό και οικονομικά βιώσιμο τρόπο (κάτι το οποίο είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση γύρω από την πράσινη μετάβαση).

Η Rhoé συνδυάζει τη βαθιά εξειδίκευσή της στους κλάδους των μεταφορών και της ενέργειας με κορυφαίες IT τεχνολογίες, ενώ χρησιμοποιεί αλγορίθμους και optimization metrics, εκπαιδευμένα σε πραγματικό περιβάλλον, τα οποία διευκολύνουν τη μετάβαση σε πιο πράσινες μορφές ενέργειας, καταλύοντας κομβικά εμπόδια.

Το συλλογικό όραμα της ομάδας των 6, στηρίζεται στις ατομικές δεξιότητες του καθενός, αλλά και στο κοινό τους πάθος για βιώσιμη κινητικότητα, κάτι που έχει ωθήσει τη Rhoé στην πρώτη γραμμή του τομέα της.

Μεταξύ άλλων, η Rhoé έχει καταφέρει να παρέχει σχέδια για την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε 43 δήμους στην Ελλάδα, ένα έργο με τζίρο 338.620 ευρώ, επηρεάζοντας θετικά τη ζωή 1,8 εκατ. ανθρώπων. Ακόμα, με την καινοτομία να είναι βασική της αρχή, η Rhoé, μόλις 2 χρόνια μετά την ίδρυσή της, είχε καταφέρει να ηγείται διεθνών έργων πολλών εκατομμυρίων που έχουν σκοπό την ενεργειακή μετάβαση στις ναυτιλιακές μεταφορές.

Συγκεκριμένα, στην παρούσα φάση συμμετέχει σε 2 ευρωπαϊκά έργα που έχουν φέρει στη Rhoé συνολική χρηματοδότηση ύψους 506.683 ευρώ. Έχει συνεργαστεί με πάνω από 200 οργανισμούς και επιχειρήσεις όπως οι Ford, Wartsila, Panasonic και DAMEN. Αυτά τα επιτεύγματα έχουν δώσει την ευκαιρία στη Rhoé να αναγνωριστεί από διακεκριμένα προγράμματα και πλατφόρμες όπως για παράδειγμα το Clim Accelerator και το Microsoft Social Sustainable Entrepreneurship Accelerator.

Με το βλέμμα στο μέλλον, η Rhoé ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά την πρωτοποριακή πρωτοβουλία "Energy-as-a-Service”, μια επαναστατική πλατφόρμα που στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου αποσπώμενων μπαταριών για ηλεκτρικά πλοία με σκοπό την ταχύτερη απολιγνιτοποίηση του ναυτιλιακού τομέα.

Όπως λένε οι ιδρυτές της "Είμαστε αφοσιωμένοι στην καινοτομία στις βιώσιμες μετακινήσεις που θα αφήσουν ένα ανθεκτικό, διαρκές, θετικό αντίκτυπο στον κόσμο. Δεν αναμένουμε απλά το μέλλον της κινητικότητας – το διαμορφώνουμε ενεργά".

Mεθοδολογία:  Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 55. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταμβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr, Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη.  Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και εν συνεχεία, αλφαβητικά.  Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2024" πληρούσαν όσοι  είναι γεννημένοι από την 1/1/1994 και μετά.

Περισσότερα από Forbes

Ποιες είναι οι δύο Ελληνίδες της ευρωπαϊκής λίστας του Forbes "30 Under 30"

Δύο εξαιρετικές Ελληνίδες κατάφεραν να διακριθούν για τις επιτυχημένες πορείες τους σε δύο διαφορετικούς τομείς.

Άννα Τζήκα: Δραστηριότητα με κοινωνικό πρόσημο

Η δράση της 29χρονης Άννας αφορά δύο κοινωνικά ζητήµατα που βρίσκονται στον πυρήνα του σύγχρονου κόσµου.

Συμεών Λαλαγκός: Ενοικιάσεις σκαφών με τη "σφραγίδα" του Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου

Εκτός από τον Σερ Στέλιο, την easyboat υποστηρίζουν ο ιδρυτής της Everypay καθώς και ο ιδιοκτήτης της ευρωπαϊκής άδειας των Domino’s Pizza.

Let’s Park: Η ομάδα που φτιάχνει πάρκα τσέπης

Η πλατφόρμα επιτρέπει τον συν-σχεδιασμό, την εύρεση χρηματοδότησης και την υλοποίηση των πάρκων τσέπης.

Blink app: Η εφαρμογή budgeting λευκής ετικέτας για τους νέους

Το Blink προσφέρεται ως μια υπηρεσία B2B2C, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη και την παιχνιδοποίηση για να παρέχει προσωποποιημένες οικονομικές συμβουλές.

Hobsido: Με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του real estate

Το πιο γνωστό τεχνολογικό εργαλείο που ανέπτυξε η εταιρεία είναι το ektimiseto.gr, πλατφόρμα που βοηθά τον χρήστη να μάθει την αξία του ακινήτου του.

Αλκης Κυριακάκης: Έφερε τον οικογενειακό όμιλο σε ρεκόρ κερδών

Ο όμιλος έχει τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ διαθέτει λεωφορεία, καθώς και δύο επιβατικά σκάφη.

Δημήτρης Βογιατζής: Με ατού τα data analytics και τις τεχνολογικές καινοτομίες

Η Amplifyd ξεχώρισε του ταλέντο του Δημήτρη του προτείνει στον πρώτο χρόνο συνεργασίας τους να γίνει Equity Partner,.

Β. Βαρδινογιάννης: "Πρώτα οι Gamers" με την Couch Heroes

Μετά την άντληση 1 εκατ. ευρώ η Couch Heroes προετοιμάζεται για τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης.

VibeAbroad: Η πλατφόρμα που συνδέει τους ταξιδιώτες με τους τοπικούς πολιτισμούς

Η δωρεάν πλατφόρμα στοχεύει να γεφυρώσει το κενό μεταξύ ταξιδιωτών και τοπικών πολιτισμών

Blue Rocket Content Agency: Στόχος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα content agencies στη χώρα

Παράλληλα με το Business Review Greece, ο Χάρης Αθανασίου, ο Βασίλης Ανδριανόπουλος, ο Αλέξανδρος Απέργης και ο Δημήτρης Βλάμης τρέχουν την BlueRocket, ένα digital content agency.

Κ. Τσακογιάννης: Ολοκληρωμένες λύσεις για την ηλεκτροκίνηση με την Armet Mobility

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Armet Mobility αύξησε τον τζίρο της από 100.000 ευρώ (το 2020) σε σχεδόν 2 εκατ. ευρώ (το 2022).