Γιώργος Βέρδη (Verdi Futures): Προωθεί ηθικές πρακτικές στις νέες τεχνολογίες

Γιώργος Βέρδη (Verdi Futures): Προωθεί ηθικές πρακτικές στις νέες τεχνολογίες

Γιώργος Βέρδη, 26 ετών

Ο 25χρονος Γιώργος Βέρδη συμβάλλει στη διαμόρφωση των νομικών και ηθικών κανόνων για την τεχνητή νοημοσύνη στην Ευρώπη. Παιδί μεταναστών, με καταγωγή από τη Βόρειο Ήπειρο, ο Γιώργος αναρωτήθηκε από μικρή ηλικία για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι νέες τεχνολογίες στην οικονομία, την εργασία και την πολιτική.

Στα 24 του εργάστηκε στις Βρυξέλλες ως πολιτικός αναλυτής στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο ΜμΕ Τεχνολογίας, το οποίο εκπροσωπεί 45.000 νεοφυείς επιχειρήσεις απ' όλη την Ευρώπη. Υπό αυτόν το ρόλο, υπέβαλε προτάσεις για την τεχνητή νοημοσύνη οι οποίες υιοθετήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη διαμόρφωση του πρώτου νομοσχεδίου για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο.

Έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε εκδηλώσεις και επίσημες ακροάσεις του ΟΟΣΑ, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του Ελληνικού Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Στις ακροάσεις αυτές, ο Γιώργος συνομίλησε με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως για παράδειγμα με τον πρ. Υπουργό Ψηφιοποίησης της Πολωνίας.

Επίσης, έλαβε πρόσκληση από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως Youth Expert για να συνεισφέρει στη διαμόρφωση της Στρατηγικής για τη Νεολαία του Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, συμμετείχε στην Ομάδα Εργασίας για τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στους νέους, οπού ηγήθηκε των προτάσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον, έλαβε πρόσκληση ως Ανερχόμενος Ηγέτης από το Ίδρυμα Anna Lindh και το Club de Madrid για να συναντήσει τον Πρόεδρο της Μάλτας και τον πρ. Πρωθυπουργό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ως μέλος αντιπροσωπείας νέων από τη Μεσόγειο.

Με στόχο την προώθηση ηθικών πρακτικών στις νέες τεχνολογίες, ο Γιώργος ίδρυσε τη Verdi Futures τον Μάρτιο του 2023, μια μη-κερδοσκοπική συμβουλευτική επιχείρηση με αποστολή να εξομαλύνει τη μετάβαση της ευρωπαϊκής κοινωνίας στην ψηφιακή εποχή. Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η Verdi Futures συνεργάζεται με ένα πανευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών της ΕΕ σχετικά με την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται πως ο Γιώργος αποφοίτησε από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς με άριστα και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Κολλέγιο της Ευρώπης όπου φοίτησε με πλήρη υποτροφία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Mεθοδολογία:  Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 55. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταμβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr, Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη.  Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και εν συνεχεία, αλφαβητικά.  Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2024" πληρούσαν όσοι  είναι γεννημένοι από την 1/1/1994 και μετά.

Περισσότερα από Forbes

Ποιες είναι οι δύο Ελληνίδες της ευρωπαϊκής λίστας του Forbes "30 Under 30"

Δύο εξαιρετικές Ελληνίδες κατάφεραν να διακριθούν για τις επιτυχημένες πορείες τους σε δύο διαφορετικούς τομείς.

Άννα Τζήκα: Δραστηριότητα με κοινωνικό πρόσημο

Η δράση της 29χρονης Άννας αφορά δύο κοινωνικά ζητήµατα που βρίσκονται στον πυρήνα του σύγχρονου κόσµου.

Συμεών Λαλαγκός: Ενοικιάσεις σκαφών με τη "σφραγίδα" του Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου

Εκτός από τον Σερ Στέλιο, την easyboat υποστηρίζουν ο ιδρυτής της Everypay καθώς και ο ιδιοκτήτης της ευρωπαϊκής άδειας των Domino’s Pizza.

Let’s Park: Η ομάδα που φτιάχνει πάρκα τσέπης

Η πλατφόρμα επιτρέπει τον συν-σχεδιασμό, την εύρεση χρηματοδότησης και την υλοποίηση των πάρκων τσέπης.

Blink app: Η εφαρμογή budgeting λευκής ετικέτας για τους νέους

Το Blink προσφέρεται ως μια υπηρεσία B2B2C, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη και την παιχνιδοποίηση για να παρέχει προσωποποιημένες οικονομικές συμβουλές.

Hobsido: Με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του real estate

Το πιο γνωστό τεχνολογικό εργαλείο που ανέπτυξε η εταιρεία είναι το ektimiseto.gr, πλατφόρμα που βοηθά τον χρήστη να μάθει την αξία του ακινήτου του.

Αλκης Κυριακάκης: Έφερε τον οικογενειακό όμιλο σε ρεκόρ κερδών

Ο όμιλος έχει τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ διαθέτει λεωφορεία, καθώς και δύο επιβατικά σκάφη.

Δημήτρης Βογιατζής: Με ατού τα data analytics και τις τεχνολογικές καινοτομίες

Η Amplifyd ξεχώρισε του ταλέντο του Δημήτρη του προτείνει στον πρώτο χρόνο συνεργασίας τους να γίνει Equity Partner,.

Β. Βαρδινογιάννης: "Πρώτα οι Gamers" με την Couch Heroes

Μετά την άντληση 1 εκατ. ευρώ η Couch Heroes προετοιμάζεται για τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης.

VibeAbroad: Η πλατφόρμα που συνδέει τους ταξιδιώτες με τους τοπικούς πολιτισμούς

Η δωρεάν πλατφόρμα στοχεύει να γεφυρώσει το κενό μεταξύ ταξιδιωτών και τοπικών πολιτισμών

Blue Rocket Content Agency: Στόχος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα content agencies στη χώρα

Παράλληλα με το Business Review Greece, ο Χάρης Αθανασίου, ο Βασίλης Ανδριανόπουλος, ο Αλέξανδρος Απέργης και ο Δημήτρης Βλάμης τρέχουν την BlueRocket, ένα digital content agency.

Κ. Τσακογιάννης: Ολοκληρωμένες λύσεις για την ηλεκτροκίνηση με την Armet Mobility

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Armet Mobility αύξησε τον τζίρο της από 100.000 ευρώ (το 2020) σε σχεδόν 2 εκατ. ευρώ (το 2022).