Άννα Τζήκα: Δραστηριότητα με κοινωνικό πρόσημο

Άννα Τζήκα: Δραστηριότητα με κοινωνικό πρόσημο

Άννα Τζήκα, 29 ετών

Δύο διαφορετικά οράματα, δύο υπηρεσίες, τα οφέλη των οποίων θα επιφέρουν καινοτόμo θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, ίδρυσε η Άννα Τζήκα. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών στη Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, όντας εργαζόμενη πλήρους απασχόλησης ως πολιτικός μηχανικός και ενεργή εθελόντρια στο έργο διαφόρων συλλόγων, αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική της δράση για δύο κοινωνικά ζητήµατα που βρίσκονται στον πυρήνα του σύγχρονου κόσµου, και κυρίως των νέων.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ΟΠΕΣΚΕ (Οργανισμός Προστασίας και Εκπαίδευσης Σεξουαλικής Κακοποίησης μέσω Εικόνας) έχει στόχο τη στήριξη, πρόληψη και ενημέρωση παιδιών, εφήβων και γονέων για τη σύγχρονη μορφή κακοποίησης που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε παγκόσμιο επίπεδο οι αστυνομικές αρχές, αλλά και η ίδια η κοινωνία ευρύτερα, αυτήν της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω εικόνας. Περιστατικά παράνομης κατοχής και δημοσιοποίησης σεξουαλικού περιεχομένου για εκβιασμό, εξαναγκασμό και διασυρμό αυξήθηκαν σημαντικά από το 2015 σε παιδιά από 11 ετών, εφήβους και ενηλίκους. Ο οργανισμός αποσκοπεί στην ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας για ενημέρωση και εκπαίδευση, στη δημιουργία τηλεφωνικού Κέντρου Υποστήριξης και σε εκπαιδευτικά προγράμματα / ημερίδες ενημέρωσης.

πιν

 

Βασική επιδίωξη του οργανισμού είναι επίσης η δημιουργία και έγκριση νομικού πλαισίου κατά της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω εικόνας στην Ελλάδα, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών χωρών του εξωτερικού.

Η δεύτερη υπηρεσία που δημιούργησε η Άννα είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση "Στράτα", η οποία στηρίζει και προστατεύει την καθημερινή πραγματικότητα των ατόμων που δεν αισθάνονται ασφαλή επιστρέφοντας στο σπίτι.

Το αίσθημα του φόβου, που ωθεί στο κράτημα των κλειδιών στο χέρι, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν για άμυνα, και του ανοιχτού κινητού στην τσέπη με πατημένο το νούμερο έκτακτης ανάγκης, μπορεί να μετριαστεί με μια κλήση όπου ένας ανταποκριτής/εθελοντής θα παραμείνει στην άλλη μεριά της γραμμής μέχρι το άτομο που καλεί να νιώσει ασφάλεια. Η πρόνοια θα επιτευχθεί μέσω πλατφόρμας τηλεφωνικού κέντρου το οποίο θα δέχεται δωρεάν κλήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 η Άννα Τζήκα εκλέχθηκε περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας στην Πιερία. Όραμά της η ενεργή συμμετοχή της νέας γενιάς στις αποφάσεις για τη "Μακεδονία 2030".

Mεθοδολογία:  Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 55. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταμβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr, Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη.  Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και εν συνεχεία, αλφαβητικά.  Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2024" πληρούσαν όσοι  είναι γεννημένοι από την 1/1/1994 και μετά.

Περισσότερα από Forbes

Ποιες είναι οι δύο Ελληνίδες της ευρωπαϊκής λίστας του Forbes "30 Under 30"

Δύο εξαιρετικές Ελληνίδες κατάφεραν να διακριθούν για τις επιτυχημένες πορείες τους σε δύο διαφορετικούς τομείς.

Συμεών Λαλαγκός: Ενοικιάσεις σκαφών με τη "σφραγίδα" του Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου

Εκτός από τον Σερ Στέλιο, την easyboat υποστηρίζουν ο ιδρυτής της Everypay καθώς και ο ιδιοκτήτης της ευρωπαϊκής άδειας των Domino’s Pizza.

Let’s Park: Η ομάδα που φτιάχνει πάρκα τσέπης

Η πλατφόρμα επιτρέπει τον συν-σχεδιασμό, την εύρεση χρηματοδότησης και την υλοποίηση των πάρκων τσέπης.

Blink app: Η εφαρμογή budgeting λευκής ετικέτας για τους νέους

Το Blink προσφέρεται ως μια υπηρεσία B2B2C, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη και την παιχνιδοποίηση για να παρέχει προσωποποιημένες οικονομικές συμβουλές.

Hobsido: Με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του real estate

Το πιο γνωστό τεχνολογικό εργαλείο που ανέπτυξε η εταιρεία είναι το ektimiseto.gr, πλατφόρμα που βοηθά τον χρήστη να μάθει την αξία του ακινήτου του.

Αλκης Κυριακάκης: Έφερε τον οικογενειακό όμιλο σε ρεκόρ κερδών

Ο όμιλος έχει τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ διαθέτει λεωφορεία, καθώς και δύο επιβατικά σκάφη.

Δημήτρης Βογιατζής: Με ατού τα data analytics και τις τεχνολογικές καινοτομίες

Η Amplifyd ξεχώρισε του ταλέντο του Δημήτρη του προτείνει στον πρώτο χρόνο συνεργασίας τους να γίνει Equity Partner,.

Β. Βαρδινογιάννης: "Πρώτα οι Gamers" με την Couch Heroes

Μετά την άντληση 1 εκατ. ευρώ η Couch Heroes προετοιμάζεται για τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης.

VibeAbroad: Η πλατφόρμα που συνδέει τους ταξιδιώτες με τους τοπικούς πολιτισμούς

Η δωρεάν πλατφόρμα στοχεύει να γεφυρώσει το κενό μεταξύ ταξιδιωτών και τοπικών πολιτισμών

Blue Rocket Content Agency: Στόχος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα content agencies στη χώρα

Παράλληλα με το Business Review Greece, ο Χάρης Αθανασίου, ο Βασίλης Ανδριανόπουλος, ο Αλέξανδρος Απέργης και ο Δημήτρης Βλάμης τρέχουν την BlueRocket, ένα digital content agency.

Κ. Τσακογιάννης: Ολοκληρωμένες λύσεις για την ηλεκτροκίνηση με την Armet Mobility

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Armet Mobility αύξησε τον τζίρο της από 100.000 ευρώ (το 2020) σε σχεδόν 2 εκατ. ευρώ (το 2022).

Εβελίνα Μαυρίδη: Υπηρεσίες καθαρισμού επόμενης γενιάς με την CLEAN i.T

Οι υπηρεσίες της CLEAN i.T είναι διαθέσιμες σε Αττική και Μύκονο, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα είναι διαθέσιμες και στη Βόρεια Ελλάδα.