Κ. Τσακογιάννης: Ολοκληρωμένες λύσεις για την ηλεκτροκίνηση με την Armet Mobility

Κ. Τσακογιάννης: Ολοκληρωμένες λύσεις για την ηλεκτροκίνηση με την Armet Mobility

Κωνσταντίνος Τσακογιάννης, 27 ετών

Στα 23 του, πριν ακόμη αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο στη Σκωτία, ο Κωνσταντίνος Τσακογιάννης ίδρυσε την Armet Mobility, η οποία δραστηριοποιείται στον νευραλγικό τομέα της Ηλεκτροκίνησης.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Armet Mobility αύξησε τον τζίρο της από 100.000 ευρώ (το 2020) σε σχεδόν 2 εκατ. ευρώ (το 2022). Η εταιρεία δεν προμηθεύει απλώς φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα, αλλά προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις που προωθούν την ηλεκτροκίνηση ως τρόπο ζωής, αναλαμβάνοντας τη μελέτη εγκατάστασης υποδομών επαναφόρτισης, επιλέγοντας το ανάλογο hardware αλλά και software.

Έχει αναλάβει σημαντικά έργα σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες στον χώρο της ενέργειας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, εγκαθιστώντας φορτιστές από 22 έως και 400 kW, υιοθετώντας πρωτοποριακές τεχνολογίες, όπως η V2G (bidirectional) φόρτιση και σύντομα mega watt charging systems.

Επίσης, έχει αναπτύξει το κατάλληλο λογισμικό για τη διαχείριση και παρακολούθηση των έργων και των τεχνικών για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων τόσο κατά την εγκατάστασή τους όσο και κατά τη λειτουργία αυτών μέσω ενσωμάτωσης εξειδικευμένων BMS συστημάτων για σταθμούς φόρτισης. Μάλιστα η Armet Mobility αναπτύσσει πλατφόρμα fleet management, μια λύση η οποία της επιτρέπει να επεκταθεί το 2024 στη διεθνή αγορά.

πιν

 

Ένα από τα καινοτόμα έργα της εταιρείας είναι τα Άσπρα Σπίτια. Εργαζόμενοι στο Αλουμίνιον της Ελλάδος της Mytilineos Holdings χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά οχήματά τους μέσω της τεχνολογίας V2H (Vehicle-to-Home), αξιοποιώντας τα ως energy storage system και επιτρέποντας την κατανάλωση 100% πράσινης ενέργειας. Το έργο αυτό και κάποια παρόμοια μικρότερης κλίμακας που ανέπτυξε ανά την Ελλάδα, για ερευνητικούς σκοπούς, χρησιμοποιήθηκαν ως βάση από τις κρατικές αρχές για την υλοποίηση του πρώτου bidirectional οικιακού δικτύου φορτιστών στην ελληνική αγορά, που θα ξεκινήσει το 2024.

Επίσης, πρωτοπορεί στη βιωσιμότητα, δημιουργώντας καινοτόμες λύσεις που συνδυάζουν την τεχνολογία φόρτισης με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Χάρη σε αυτή την καινοτομία, κατάφερε να μειώσει το footprint των σταθμών φόρτισης στους δήμους στο 1/3, μειώνοντας επίσης τη χρήση πλαστικών στο 1/8 σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Επιπλέον, χάρη στην παραπάνω καινοτομία, κατέστη δυνατή η τοποθέτηση σταθμών φόρτισης σε απομακρυσμένες περιοχές όπου μέχρι τώρα ήταν είτε αδύνατη είτε υπερβολικά δαπανηρή, όπως, για παράδειγμα, το δίκτυο σταθμών φόρτισης που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Mytilineos Holdings για τον Δήμο Αθηναίων.

Mεθοδολογία:  Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 55. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταμβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr, Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη.  Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και εν συνεχεία, αλφαβητικά.  Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2024" πληρούσαν όσοι  είναι γεννημένοι από την 1/1/1994 και μετά.

Περισσότερα από Forbes

Ποιες είναι οι δύο Ελληνίδες της ευρωπαϊκής λίστας του Forbes "30 Under 30"

Δύο εξαιρετικές Ελληνίδες κατάφεραν να διακριθούν για τις επιτυχημένες πορείες τους σε δύο διαφορετικούς τομείς.

Άννα Τζήκα: Δραστηριότητα με κοινωνικό πρόσημο

Η δράση της 29χρονης Άννας αφορά δύο κοινωνικά ζητήµατα που βρίσκονται στον πυρήνα του σύγχρονου κόσµου.

Συμεών Λαλαγκός: Ενοικιάσεις σκαφών με τη "σφραγίδα" του Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου

Εκτός από τον Σερ Στέλιο, την easyboat υποστηρίζουν ο ιδρυτής της Everypay καθώς και ο ιδιοκτήτης της ευρωπαϊκής άδειας των Domino’s Pizza.

Let’s Park: Η ομάδα που φτιάχνει πάρκα τσέπης

Η πλατφόρμα επιτρέπει τον συν-σχεδιασμό, την εύρεση χρηματοδότησης και την υλοποίηση των πάρκων τσέπης.

Bink app: Η εφαρμογή budgeting λευκής ετικέτας για τους νέους

Το Blink προσφέρεται ως μια υπηρεσία B2B2C, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη και την παιχνιδοποίηση για να παρέχει προσωποποιημένες οικονομικές συμβουλές.

Hobsido: Με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του real estate

Το πιο γνωστό τεχνολογικό εργαλείο που ανέπτυξε η εταιρεία είναι το ektimiseto.gr, πλατφόρμα που βοηθά τον χρήστη να μάθει την αξία του ακινήτου του.

Αλκης Κυριακάκης: Έφερε τον οικογενειακό όμιλο σε ρεκόρ κερδών

Ο όμιλος έχει τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ διαθέτει λεωφορεία, καθώς και δύο επιβατικά σκάφη.

Δημήτρης Βογιατζής: Με ατού τα data analytics και τις τεχνολογικές καινοτομίες

Η Amplifyd ξεχώρισε του ταλέντο του Δημήτρη του προτείνει στον πρώτο χρόνο συνεργασίας τους να γίνει Equity Partner,.

Β. Βαρδινογιάννης: "Πρώτα οι Gamers" με την Couch Heroes

Μετά την άντληση 1 εκατ. ευρώ η Couch Heroes προετοιμάζεται για τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης.

VibeAbroad: Η πλατφόρμα που συνδέει τους ταξιδιώτες με τους τοπικούς πολιτισμούς

Η δωρεάν πλατφόρμα στοχεύει να γεφυρώσει το κενό μεταξύ ταξιδιωτών και τοπικών πολιτισμών

Blue Rocket Content Agency: Στόχος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα content agencies στη χώρα

Παράλληλα με το Business Review Greece, ο Χάρης Αθανασίου, ο Βασίλης Ανδριανόπουλος, ο Αλέξανδρος Απέργης και ο Δημήτρης Βλάμης τρέχουν την BlueRocket, ένα digital content agency.

Εβελίνα Μαυρίδη: Υπηρεσίες καθαρισμού επόμενης γενιάς με την CLEAN i.T

Οι υπηρεσίες της CLEAN i.T είναι διαθέσιμες σε Αττική και Μύκονο, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα είναι διαθέσιμες και στη Βόρεια Ελλάδα.