Συμεών Λαλαγκός: Ενοικιάσεις σκαφών με τη "σφραγίδα" του Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου

Συμεών Λαλαγκός: Ενοικιάσεις σκαφών με τη "σφραγίδα" του Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου

Συμεών Λαλαγκός, 29 ετών

Δύο διαφορετικές δραστηριότητες σε δύο διαφορετικούς τομείς έχει καταφέρει να δημιουργήσει ο Συμεών Λαλαγκός.

Δεδομένου ότι από μικρή ηλικία τον γοήτευε η τεχνολογία, αποφάσισε να εμβαθύνει στον χώρο του web design. Έτσι, απέκτησε πτυχίο στον σχεδιασμό ιστοσελίδων, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ως προγραμματιστής. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, εργάστηκε και ως Διευθυντής Πωλήσεων και Διευθυντής Μάρκετινγκ σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λειτουργίας κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα, διαχειριζόμενος πάνω από 300.000 ευρώ κάθε χρόνο.

Στα 23 του ίδρυσε τη Webmaze, ένα web design studio το οποίο εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ιστοσελίδων αλλά και στη στρατηγική της ψηφιακής επικοινωνίας. Ως ιδρυτής της Webmaze, ο Συμεών έχει επιδείξει εξαιρετική ηγετική ικανότητα, δημιουργώντας μια ομάδα ταλαντούχων επαγγελματιών και παρέχοντας υψηλής ποιότητας λύσεις ιστοσελίδων στην Ελλάδα. Με πάθος για τη δημιουργία ψηφιακών εμπειριών, προσφέροντας προσιτές και εξατομικευμένες λύσεις, η Webmaze διαθέτει μακροχρόνιες συνεργασίες και υπόσχεται διαχρονικό σχεδιασμό και άμεσα αποτελέσματα σε επιχειρήσεις που επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια ισχυρή παρουσία στο Διαδίκτυο.

πιν

 

Ωστόσο, η αποκορύφωση για τον Συμεών ήρθε με την ίδρυση της easyBoat στις αρχές του 2022. Η easyΒoat, ως μέλος του easy Family of Brands, ενός επαναστατικού μοντέλου, με τον Σερ Στέλιο Χατζηιωάννου, ιδρυτή της easyJet, ως κύριο επενδυτή, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους παρόχους στον κλάδο ενοικίασης σκαφών. Υποστηριζόμενη από καταξιωμένους επενδυτές, όπως οι ιδρυτές της Everypay και ο ιδιοκτήτης της ευρωπαϊκής άδειας των Domino’s Pizza, η easyBoat διαθέτει ισχυρή οικονομική και όχι μόνο στήριξη, η οποία έχει συντελέσει σημαντικά στην ταχεία ανάπτυξη και την επιτυχία της.

Μέσα στους πρώτους μήνες λειτουργίας της η easyBoat έχει επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, αποφέροντας περίπου 300.000 ευρώ σε τζίρο. Αυτή η εντυπωσιακή επίδοση αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της καινοτόμου πλατφόρμας, η οποία προσφέρει προσιτές επιλογές για διακοπές με σκάφος για ένα ευρύ φάσμα, από οικογένειες και φίλους έως ζευγάρια και επαγγελματίες ταξιδιώτες.

Έπειτα από ένα επιτυχημένο πρώτο έτος και με έναν σαφή σχεδιασμό για μελλοντική ανάπτυξη, η εταιρεία ετοιμάζεται τώρα για τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησής της, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

Mεθοδολογία:  Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 55. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταμβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr, Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη.  Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και εν συνεχεία, αλφαβητικά.  Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2024" πληρούσαν όσοι  είναι γεννημένοι από την 1/1/1994 και μετά.

Περισσότερα από Forbes

Ποιες είναι οι δύο Ελληνίδες της ευρωπαϊκής λίστας του Forbes "30 Under 30"

Δύο εξαιρετικές Ελληνίδες κατάφεραν να διακριθούν για τις επιτυχημένες πορείες τους σε δύο διαφορετικούς τομείς.

Άννα Τζήκα: Δραστηριότητα με κοινωνικό πρόσημο

Η δράση της 29χρονης Άννας αφορά δύο κοινωνικά ζητήµατα που βρίσκονται στον πυρήνα του σύγχρονου κόσµου.

Let’s Park: Η ομάδα που φτιάχνει πάρκα τσέπης

Η πλατφόρμα επιτρέπει τον συν-σχεδιασμό, την εύρεση χρηματοδότησης και την υλοποίηση των πάρκων τσέπης.

Blink app: Η εφαρμογή budgeting λευκής ετικέτας για τους νέους

Το Blink προσφέρεται ως μια υπηρεσία B2B2C, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη και την παιχνιδοποίηση για να παρέχει προσωποποιημένες οικονομικές συμβουλές.

Hobsido: Με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του real estate

Το πιο γνωστό τεχνολογικό εργαλείο που ανέπτυξε η εταιρεία είναι το ektimiseto.gr, πλατφόρμα που βοηθά τον χρήστη να μάθει την αξία του ακινήτου του.

Αλκης Κυριακάκης: Έφερε τον οικογενειακό όμιλο σε ρεκόρ κερδών

Ο όμιλος έχει τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ διαθέτει λεωφορεία, καθώς και δύο επιβατικά σκάφη.

Δημήτρης Βογιατζής: Με ατού τα data analytics και τις τεχνολογικές καινοτομίες

Η Amplifyd ξεχώρισε του ταλέντο του Δημήτρη του προτείνει στον πρώτο χρόνο συνεργασίας τους να γίνει Equity Partner,.

Β. Βαρδινογιάννης: "Πρώτα οι Gamers" με την Couch Heroes

Μετά την άντληση 1 εκατ. ευρώ η Couch Heroes προετοιμάζεται για τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης.

VibeAbroad: Η πλατφόρμα που συνδέει τους ταξιδιώτες με τους τοπικούς πολιτισμούς

Η δωρεάν πλατφόρμα στοχεύει να γεφυρώσει το κενό μεταξύ ταξιδιωτών και τοπικών πολιτισμών

Blue Rocket Content Agency: Στόχος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα content agencies στη χώρα

Παράλληλα με το Business Review Greece, ο Χάρης Αθανασίου, ο Βασίλης Ανδριανόπουλος, ο Αλέξανδρος Απέργης και ο Δημήτρης Βλάμης τρέχουν την BlueRocket, ένα digital content agency.

Κ. Τσακογιάννης: Ολοκληρωμένες λύσεις για την ηλεκτροκίνηση με την Armet Mobility

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Armet Mobility αύξησε τον τζίρο της από 100.000 ευρώ (το 2020) σε σχεδόν 2 εκατ. ευρώ (το 2022).

Εβελίνα Μαυρίδη: Υπηρεσίες καθαρισμού επόμενης γενιάς με την CLEAN i.T

Οι υπηρεσίες της CLEAN i.T είναι διαθέσιμες σε Αττική και Μύκονο, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα είναι διαθέσιμες και στη Βόρεια Ελλάδα.