VibeAbroad: Η πλατφόρμα που συνδέει τους ταξιδιώτες με τους τοπικούς πολιτισμούς

VibeAbroad: Η πλατφόρμα που συνδέει τους ταξιδιώτες με τους τοπικούς πολιτισμούς

Κωνσταντίνος Αρετάκης, 22, Έλενα Κορακιανίτη, 22, Άννα-Μαρία Πέτρου, 22, Αφροδίτη - Νεφέλη Χρονοπούλου, 22

Φανταστείτε αν σε κάθε πόλη που επισκέπτεστε υπήρχε ένας φίλος έτοιμος να μοιραστεί τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τις ιστορίες του μαζί σας. Αυτό ακριβώς προσφέρει το VibeAbroad, μια καινοτόμα startup που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2023 η Αφροδίτη-Νεφέλη Χρονοπούλου, η Άννα-Μαρία Πέτρου, η Έλενα Κορακιανίτη και ο Κωνσταντίνος Αρετάκης.

Η δωρεάν πλατφόρμα στοχεύει να γεφυρώσει το κενό μεταξύ ταξιδιωτών και τοπικών πολιτισμών, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία. Αποτρέπει τους ταξιδιώτες από τις τουριστικές παγίδες και επιτρέπει την πραγματική σύνδεση με τον τόπο που επισκέπτονται μέσω των ανθρώπων του.

Αξιοποιώντας το μοντέλο της αμοιβαιότητας εντός της κοινότητάς του, το VibeAbroad αποτελεί την επόμενη γενιά του Couchsurfing. Η πλατφόρμα προωθεί την ασφάλεια αξιοποιώντας διάφορες λειτουργίες και εργαλεία, όπως user reviews, emergency button, chat before meet κ.ά., δημιουργώντας μια αλληλοϋποστηριζόμενη κοινότητα. Το πλεονέκτημα της πλατφόρμας έγκειται στην ευκολία του χρήστη να πάει βόλτα με έναν νέο φίλο, παρά να χρειαστεί να μπει στη διαδικασία να φιλοξενήσει ή να ξεναγήσει, όπως συμβαίνει με τους ανταγωνιστές της.

pin
Από αριστερά προς τα δεξιά: Αφροδίτη-Νεφέλη Χρονοπούλου, Έλενα Κορακιανίτη, Άννα-Μαρία Πέτρου, Κωνσταντίνος Αρετάκης 

Η πρώτη έκδοση της πλατφόρμας κυκλοφόρησε σε μορφή ιστότοπου, με τις βασικές λειτουργίες του τελικού προϊόντος, όπως η δημιουργία group ή private chats και events. Σε 24 ώρες, 150 χρήστες εγγράφηκαν οργανικά. Επιπλέον, επικυρώθηκε η αξία του μοντέλου της VibeAbroad, η οποία κέρδισε την τρίτη θέση στο Idea Platform του Capsule T Accelerator.

Καθώς πρόκειται για ένα bootstraped εγχείρημα, οι 4 ιδρυτές είναι περήφανοι που στηρίζονται από την κοινότητα των χρηστών τους, οι οποίοι έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα δωρεάν. Τα έσοδα αναμένεται να προέλθουν από CRM και από sponsored based recommendations (από εστιατόρια, μπαρ, διάφορες δραστηριότητες κτλ.).

Στόχος της VibeAbroad είναι να φτάσει γρήγορα τους 1.000 Έλληνες χρήστες και να επεκταθεί σε πόλεις-κλειδιά του εξωτερικού, δημιουργώντας τις πρώτες συνδέσεις μεταξύ ταξιδιωτών και ντόπιων. Παράλληλα, υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία εφαρμογής για κινητά.

"Σε μια εποχή όπου ο κόσμος διψάει για αυθεντικές εμπειρίες, το VibeAbroad είναι εδώ για να καταρρίψει την καθιερωμένη νοοτροπία του ταξιδιού, δημιουργώντας ανεξίτηλες αναμνήσεις και βαθιές συνδέσεις μέσω της ανταλλαγής πολιτισμών και της αληθινής επαφής με την καθημερινή ζωή των ντόπιων", υπογραμμίζουν οι ιδρυτές του.

Mεθοδολογία:  Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 55. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταμβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr, Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη.  Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και εν συνεχεία, αλφαβητικά.  Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2024" πληρούσαν όσοι  είναι γεννημένοι από την 1/1/1994 και μετά.

Περισσότερα από Forbes

Ποιες είναι οι δύο Ελληνίδες της ευρωπαϊκής λίστας του Forbes "30 Under 30"

Δύο εξαιρετικές Ελληνίδες κατάφεραν να διακριθούν για τις επιτυχημένες πορείες τους σε δύο διαφορετικούς τομείς.

Άννα Τζήκα: Δραστηριότητα με κοινωνικό πρόσημο

Η δράση της 29χρονης Άννας αφορά δύο κοινωνικά ζητήµατα που βρίσκονται στον πυρήνα του σύγχρονου κόσµου.

Συμεών Λαλαγκός: Ενοικιάσεις σκαφών με τη "σφραγίδα" του Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου

Εκτός από τον Σερ Στέλιο, την easyboat υποστηρίζουν ο ιδρυτής της Everypay καθώς και ο ιδιοκτήτης της ευρωπαϊκής άδειας των Domino’s Pizza.

Let’s Park: Η ομάδα που φτιάχνει πάρκα τσέπης

Η πλατφόρμα επιτρέπει τον συν-σχεδιασμό, την εύρεση χρηματοδότησης και την υλοποίηση των πάρκων τσέπης.

Blink app: Η εφαρμογή budgeting λευκής ετικέτας για τους νέους

Το Blink προσφέρεται ως μια υπηρεσία B2B2C, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη και την παιχνιδοποίηση για να παρέχει προσωποποιημένες οικονομικές συμβουλές.

Hobsido: Με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του real estate

Το πιο γνωστό τεχνολογικό εργαλείο που ανέπτυξε η εταιρεία είναι το ektimiseto.gr, πλατφόρμα που βοηθά τον χρήστη να μάθει την αξία του ακινήτου του.

Αλκης Κυριακάκης: Έφερε τον οικογενειακό όμιλο σε ρεκόρ κερδών

Ο όμιλος έχει τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ διαθέτει λεωφορεία, καθώς και δύο επιβατικά σκάφη.

Δημήτρης Βογιατζής: Με ατού τα data analytics και τις τεχνολογικές καινοτομίες

Η Amplifyd ξεχώρισε του ταλέντο του Δημήτρη του προτείνει στον πρώτο χρόνο συνεργασίας τους να γίνει Equity Partner,.

Β. Βαρδινογιάννης: "Πρώτα οι Gamers" με την Couch Heroes

Μετά την άντληση 1 εκατ. ευρώ η Couch Heroes προετοιμάζεται για τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης.

Blue Rocket Content Agency: Στόχος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα content agencies στη χώρα

Παράλληλα με το Business Review Greece, ο Χάρης Αθανασίου, ο Βασίλης Ανδριανόπουλος, ο Αλέξανδρος Απέργης και ο Δημήτρης Βλάμης τρέχουν την BlueRocket, ένα digital content agency.

Κ. Τσακογιάννης: Ολοκληρωμένες λύσεις για την ηλεκτροκίνηση με την Armet Mobility

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Armet Mobility αύξησε τον τζίρο της από 100.000 ευρώ (το 2020) σε σχεδόν 2 εκατ. ευρώ (το 2022).

Εβελίνα Μαυρίδη: Υπηρεσίες καθαρισμού επόμενης γενιάς με την CLEAN i.T

Οι υπηρεσίες της CLEAN i.T είναι διαθέσιμες σε Αττική και Μύκονο, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα είναι διαθέσιμες και στη Βόρεια Ελλάδα.