Let’s Park: Η ομάδα που φτιάχνει πάρκα τσέπης

Let’s Park: Η ομάδα που φτιάχνει πάρκα τσέπης

Κατερίνα Διβινή, 23, Ναταλία Τσαμτσούρη, 23, Νικόλαος Χρηστίδης, 24

Με το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού να ζει σε περιοχές που υπερβαίνουν τα όρια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και με το 20% των Ευρωπαίων να εκτίθεται σε επίπεδα θορύβου επιζήμια για την υγεία του, η βιωσιμότητα και η ανθεκτικότητα των πόλεων είναι σημαντικές όσο ποτέ. Για αυτούς τους λόγους, μια ομάδα 4 ατόμων αποφάσισε να ασχοληθεί με το ζήτημα του αστικού πρασίνου και τα λεγόμενα πάρκα τσέπης.

Η Κατερίνα Διβινή, η Ναταλία Τσαμτσούρη, ο Νικόλαος Χρηστίδης και ο Ρίζος-Θεόδωρος Χαδούλης (άνω των 30) δημιούργησαν τη Let’s Park. Πρόκειται για μια crowdsourcing πλατφόρμα που επιτρέπει τον συν-σχεδιασμό, την εύρεση χρηματοδότησης και την υλοποίηση των πάρκων τσέπης, ενεργοποιώντας τις τοπικές κοινότητες, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες για την υποστήριξη της λήψης αποφάσεων και φέρνοντας σε επαφή τα ενδιαφερόμενα μέρη (δήμους, πολίτες και επιχειρήσεις). Η χρήση state-of-the-art τεχνολογιών σε συνδυασμό με το γνωσιακό υπόβαθρο των μελών της την καθιστούν πρωτοποριακή λύση απέναντι στο σύγχρονο πρόβλημα των μη βιώσιμων αστικών κέντρων. Η ολοκληρωμένη διαδικασία που προσφέρεται ως υπηρεσία επιτρέπει σε έναν δήμο να δημιουργήσει πράσινες εστίες μέσα στην πόλη, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ακουστούν και να δουν αλλαγές στις γειτονιές τους, ενώ φέρνει τις εταιρείες ακόμα πιο κοντά στο καταναλωτικό κοινό.

Η Let’s Park ήδη μετράει επιτυχίες στο ενεργητικό της, όπως η διάκριση στο Τop-5 στον εθνικό διαγωνισμό "Sustainability Hackathon" και η διάκριση στο Τop-11 του διεθνούς διαγωνισμού "HEI Prometheus". Επιπλέον, η ομάδα προσκλήθηκε και παρουσίασε το εγχείρημά της στο τελικό συνέδριο της διακρατικής σύμπραξης για την Κοινωνική Καινοτομία SEED, που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο Κοινωνικής Καινοτομίας με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ εξασφάλισε και την πρώτη της χρηματοδότηση από την Google, ύψους 8.000 ευρώ, μέσω του προγράμματος Social Tides.

Στην παρούσα φάση, η Let’s Park έχει ξεκινήσει συνεργασία με δύο πιλοτικούς δήμους (Ωραιόκαστρο και Έδεσσα). Οι πιλοτικοί δήμοι συνδιαμορφώνουν το τελικό service, διά μέσου των υπαλλήλων/εκπροσώπων τους, που καλούνται να καταθέσουν τη γνώμη τους και την εμπειρία τους σε τακτικές, κλειστές συναντήσεις με την ομάδα της Let’s Park.

Στην φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: Ρίζος Θεόδωρος Χαδούλης (άνω των 30), Ναταλία Τσαμτσούρη, Νικόλαος Χρηστίδης. Credits: Danezis Stories

Mεθοδολογία:  Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 55. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταμβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr, Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη.  Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και εν συνεχεία, αλφαβητικά.  Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2024" πληρούσαν όσοι  είναι γεννημένοι από την 1/1/1994 και μετά.

Περισσότερα από Forbes

Ποιες είναι οι δύο Ελληνίδες της ευρωπαϊκής λίστας του Forbes "30 Under 30"

Δύο εξαιρετικές Ελληνίδες κατάφεραν να διακριθούν για τις επιτυχημένες πορείες τους σε δύο διαφορετικούς τομείς.

Άννα Τζήκα: Δραστηριότητα με κοινωνικό πρόσημο

Η δράση της 29χρονης Άννας αφορά δύο κοινωνικά ζητήµατα που βρίσκονται στον πυρήνα του σύγχρονου κόσµου.

Συμεών Λαλαγκός: Ενοικιάσεις σκαφών με τη "σφραγίδα" του Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου

Εκτός από τον Σερ Στέλιο, την easyboat υποστηρίζουν ο ιδρυτής της Everypay καθώς και ο ιδιοκτήτης της ευρωπαϊκής άδειας των Domino’s Pizza.

Blink app: Η εφαρμογή budgeting λευκής ετικέτας για τους νέους

Το Blink προσφέρεται ως μια υπηρεσία B2B2C, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη και την παιχνιδοποίηση για να παρέχει προσωποποιημένες οικονομικές συμβουλές.

Hobsido: Με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του real estate

Το πιο γνωστό τεχνολογικό εργαλείο που ανέπτυξε η εταιρεία είναι το ektimiseto.gr, πλατφόρμα που βοηθά τον χρήστη να μάθει την αξία του ακινήτου του.

Αλκης Κυριακάκης: Έφερε τον οικογενειακό όμιλο σε ρεκόρ κερδών

Ο όμιλος έχει τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ διαθέτει λεωφορεία, καθώς και δύο επιβατικά σκάφη.

Δημήτρης Βογιατζής: Με ατού τα data analytics και τις τεχνολογικές καινοτομίες

Η Amplifyd ξεχώρισε του ταλέντο του Δημήτρη του προτείνει στον πρώτο χρόνο συνεργασίας τους να γίνει Equity Partner,.

Β. Βαρδινογιάννης: "Πρώτα οι Gamers" με την Couch Heroes

Μετά την άντληση 1 εκατ. ευρώ η Couch Heroes προετοιμάζεται για τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης.

VibeAbroad: Η πλατφόρμα που συνδέει τους ταξιδιώτες με τους τοπικούς πολιτισμούς

Η δωρεάν πλατφόρμα στοχεύει να γεφυρώσει το κενό μεταξύ ταξιδιωτών και τοπικών πολιτισμών

Blue Rocket Content Agency: Στόχος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα content agencies στη χώρα

Παράλληλα με το Business Review Greece, ο Χάρης Αθανασίου, ο Βασίλης Ανδριανόπουλος, ο Αλέξανδρος Απέργης και ο Δημήτρης Βλάμης τρέχουν την BlueRocket, ένα digital content agency.

Κ. Τσακογιάννης: Ολοκληρωμένες λύσεις για την ηλεκτροκίνηση με την Armet Mobility

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Armet Mobility αύξησε τον τζίρο της από 100.000 ευρώ (το 2020) σε σχεδόν 2 εκατ. ευρώ (το 2022).

Εβελίνα Μαυρίδη: Υπηρεσίες καθαρισμού επόμενης γενιάς με την CLEAN i.T

Οι υπηρεσίες της CLEAN i.T είναι διαθέσιμες σε Αττική και Μύκονο, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα είναι διαθέσιμες και στη Βόρεια Ελλάδα.