Hobsido: Με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του real estate

Hobsido: Με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του real estate

Γιώργος Μουτσόπουλος, 24, Πέτρος Σιάχος, 25, Ερρίκος Τζίμας, 26

Ξεκινώντας από τα έδρανα του τμήματος ΔΕΤ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή μια ερευνητική εργασία, δύο φοιτητές, ο Πέτρος Σιάχος και o Ερρίκος Τζίμας, εντόπισαν ελλείψεις σε εργαλεία και υπηρεσίες στον κτηματομεσιτικό κλάδο. Με αφορμή την εργασία τους, κατάφεραν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να μετατρέψουν αυτό το απλό ερευνητικό project σε μια πολυδιάστατη, καινοτόμο εταιρεία που οραματίζεται τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού real estate.

Στη συνέχεια, με την προσθήκη του 24χρονου Γιώργου Μουτσόπουλου, δημιουργήθηκε η Hobsido – η οποία πήρε το όνομά της από τις λατινικές λέξεις "hestia" και "obsido", που σημαίνουν εστία και επένδυση αντίστοιχα. Όραμα της εταιρείας είναι ο εκδημοκρατισμός του κλάδου και η λήψη ορθότερων αποφάσεων με βάση την επιστήμη των δεδομένων.

Η Hobsido δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2023 και κατάφερε σε λίγους μήνες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της κάποιες από τις μεγαλύτερες κτηματομεσιτικές εταιρείες του κλάδου, οι οποίες έχουν και πολυεθνική δραστηριότητα. Επιπλέον, συνεργάζεται και με κατασκευαστικές εταιρείες, είναι ήδη σε επαφές με τραπεζικά ιδρύματα, ενώ στόχος της είναι η επέκτασή της στο εξωτερικό.

Το πιο γνωστό τεχνολογικό εργαλείο που ανέπτυξε η εταιρεία είναι το ektimiseto.gr, πλατφόρμα η οποία βοηθά τον χρήστη να μάθει την αξία του ακινήτου του γρήγορα και δωρεάν, συμπληρώνοντας μια απλή φόρμα χαρακτηριστικών. Στην πραγματικότητα, το ektimiseto κάνει χρήση της τεχνολογίας αιχμής του Machine Learning, που υπολογίζει την εμπορική αξία ενός ακινήτου βάσει χιλιάδων δεδομένων. Πέρα από την εκτίμηση, εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί, η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν να διευθετήσει την πώληση, την αγορά, την ενοικίαση και πληθώρα άλλων υπηρεσιών σχετικά με το ακίνητο που επιθυμεί, στις πιο ευνοϊκές συνθήκες.

Περισσότεροι από 30.000 χρήστες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει υπηρεσίες της Hobsido. Η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει στο μέλλον συμβουλευτική υπηρεσία που θα βοηθά, με τη χρήση των δεδομένων, νέους επιχειρηματίες να λάβουν την ορθότερη απόφαση για τη στέγαση του εγχειρήματός τους, σεβόμενοι τους κανόνες του sustainability.

Μέχρι στιγμής η ομάδα δεν έχει λάβει κάποια χρηματοδότηση, ενώ στην παρούσα φάση βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο funds. 

Στην φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: Πέτρος Σιάχος, Γιώργος Μουτσόπουλος, Ερρίκος Τζίμας

Mεθοδολογία:  Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 55. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταμβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr, Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη.  Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και εν συνεχεία, αλφαβητικά.  Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2024" πληρούσαν όσοι  είναι γεννημένοι από την 1/1/1994 και μετά.

Περισσότερα από Forbes

Ποιες είναι οι δύο Ελληνίδες της ευρωπαϊκής λίστας του Forbes "30 Under 30"

Δύο εξαιρετικές Ελληνίδες κατάφεραν να διακριθούν για τις επιτυχημένες πορείες τους σε δύο διαφορετικούς τομείς.

Άννα Τζήκα: Δραστηριότητα με κοινωνικό πρόσημο

Η δράση της 29χρονης Άννας αφορά δύο κοινωνικά ζητήµατα που βρίσκονται στον πυρήνα του σύγχρονου κόσµου.

Συμεών Λαλαγκός: Ενοικιάσεις σκαφών με τη "σφραγίδα" του Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου

Εκτός από τον Σερ Στέλιο, την easyboat υποστηρίζουν ο ιδρυτής της Everypay καθώς και ο ιδιοκτήτης της ευρωπαϊκής άδειας των Domino’s Pizza.

Let’s Park: Η ομάδα που φτιάχνει πάρκα τσέπης

Η πλατφόρμα επιτρέπει τον συν-σχεδιασμό, την εύρεση χρηματοδότησης και την υλοποίηση των πάρκων τσέπης.

Bink app: Η εφαρμογή budgeting λευκής ετικέτας για τους νέους

Το Blink προσφέρεται ως μια υπηρεσία B2B2C, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη και την παιχνιδοποίηση για να παρέχει προσωποποιημένες οικονομικές συμβουλές.

Αλκης Κυριακάκης: Έφερε τον οικογενειακό όμιλο σε ρεκόρ κερδών

Ο όμιλος έχει τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ διαθέτει λεωφορεία, καθώς και δύο επιβατικά σκάφη.

Δημήτρης Βογιατζής: Με ατού τα data analytics και τις τεχνολογικές καινοτομίες

Η Amplifyd ξεχώρισε του ταλέντο του Δημήτρη του προτείνει στον πρώτο χρόνο συνεργασίας τους να γίνει Equity Partner,.

Β. Βαρδινογιάννης: "Πρώτα οι Gamers" με την Couch Heroes

Μετά την άντληση 1 εκατ. ευρώ η Couch Heroes προετοιμάζεται για τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης.

VibeAbroad: Η πλατφόρμα που συνδέει τους ταξιδιώτες με τους τοπικούς πολιτισμούς

Η δωρεάν πλατφόρμα στοχεύει να γεφυρώσει το κενό μεταξύ ταξιδιωτών και τοπικών πολιτισμών

Blue Rocket Content Agency: Στόχος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα content agencies στη χώρα

Παράλληλα με το Business Review Greece, ο Χάρης Αθανασίου, ο Βασίλης Ανδριανόπουλος, ο Αλέξανδρος Απέργης και ο Δημήτρης Βλάμης τρέχουν την BlueRocket, ένα digital content agency.

Κ. Τσακογιάννης: Ολοκληρωμένες λύσεις για την ηλεκτροκίνηση με την Armet Mobility

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Armet Mobility αύξησε τον τζίρο της από 100.000 ευρώ (το 2020) σε σχεδόν 2 εκατ. ευρώ (το 2022).

Εβελίνα Μαυρίδη: Υπηρεσίες καθαρισμού επόμενης γενιάς με την CLEAN i.T

Οι υπηρεσίες της CLEAN i.T είναι διαθέσιμες σε Αττική και Μύκονο, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα είναι διαθέσιμες και στη Βόρεια Ελλάδα.